Kino filmo "I Saw the Devil" kadras

Kraupaus ir kraują stingdančio kino megėjai žino, kad sunku rasti labiau įtemptus bei unikalius siaubo filmus, nei tuos, kurie buvo sukurti Rytų Azijoje. Tarp garsių japoniškų ir korėjietiškų siaubo filmų pavadinimų puikuojasi ir siaubo filmų klasika tapę, visiems gerai pažįstami ir mėgstami „Skambutis“,„Tamsus vanduo“ bei „Pagieža“. „Aš regėjau šėtoną“ – dar vienas šiurpą keliantis korėjietiškas psichologinis veiksmo trileris, priverčiantis žiūrovą krūptelti ir smalsauti, kas bus toliau.

Kyung-chul – pavojingas serijinis žudikas. Jis įvykdo kelias žmogžudystes, kurių aukos yra jaunos moterys ir vaikai, ir juos nužudo naudodamas sunkiai protu suvokiamas, sadistiškas priemones. Policija ilgą laiką vaikosi psichopatą, tačiau niekaip negali jo pagauti. Vieną dieną, žiauriojo žudiko auka tampa į pensiją išėjusio policijos vado dukra. Jos sužadėtinis Soo-hyun, vienas iš geriausių slaptųjų agentų, pasiryžta surasti nusikaltėlį ir atkeršyti jam pats.

i-saw-the-devil-2010 2

Jis prisiekia, kad padarys viską, kad atkeršytų žudikui, net jei pačiam reikės tapti pabaisa. Tarp žudiko ir slaptojo agento užsimezga pavojingas katės ir pelės žaidimas, kuriam besivystant abiems riba tarp gėrio ir blogio ima blankti.

i-saw-the-devil-2010.jpg

Filmas neabejotinai yra labai žiaurus, tad nėra tinkamas kiekvienam žiūrovui. Nuo pat pradžios jame pilna smurto – pačioje filmo pradžioje parodoma, kaip žudikas užpuola ir žiauriai nužudo pagrindinio veikėjo žmoną. Tačiau žiaurūs vaizdai ir kankinimas šiame filme nėra naudojami vien kaip būdas šokiruoti žiūrovą – jo buvimo filme priežastis yra pačios istorijos ir personažų vystimasis. Tad filmas nėra vien beprasmis kraujo liejimas ir žiaurumas – už jame rodomo smurto slepiasi apmąstymai apie ribą tarp gėrio ir blogio, kerštą ir kaltę.

i-saw-the-devil-2010 4

2010-aisiais pastatytas filmas filmavimo ir scenų kokybės atžvilgiu yra puikus. Nors nuo pat filmo pradžios jau yra aišku kas yra žudikas ir žiūrovui nereikia spėlioti, filmas visvien yra kupinas įtampos, kuri auga vis labiau ir labiau besivystant veikėjų konfliktui. Pagrindinį slaptojo agento vaidmenį atlieka garsusis aktorius Lee Byunghun, puikiai susitvarkęs su sudėtingu vaidmeniu ir šį kartą, o žudiko psichopato vaidmenį ne mažiau puikiai atlieka patyręs aktorius Choi Min-sik.

„Aš regėjau šėtoną“ nerekomenduotinas jautriems ir nemėgstantiems siaubo filmų žanro. Tačiau kraupumo megėjus jissudomins ir privers krūptelti.

Taip pat skaitykite: „Asura: beprotybės miestas“ – amoralumo ir smurto kokteilis stiprių nervų žiūrovui

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: