Filmo "Baahubali" secna

Šimtai kilometrų nuo Mumbajaus žymus indų režisierius S.S. Rajamouli pastatė filmą apie epinį mūšį, kuris kritikų žodžiais sėkmingai suliejo vietinį Indijos folklorą su Holivudui prilygstančiomis filmų statymo technologijomis. Iš Pietų Indijos kilusio režisieriaus dviejų dalių „Baahubali“ yra laikomas brangiausiu kada nors pastatytu Indijos filmu, kainavusiu apie 40 milijonų dolerių.

Nors šalia Holivudo filmams skiriamų sumų ši neatrodo tokia jau įspūdinga, įprastai indiškų filmų pastatymas kainuoja iki 25 milijonų dolerių.

Žodis „Baahubali“ indų kalba reiškia „stiprus vyras“. Praėjus dienai po filmo pasirodymo kino teatruose Telugu ir keliomis kitomis Indijos kalbomis, jis iš karto sulaukė milžiniško publikos ir kritikų susidomėjimo. Filmo statymas užtruko gan ilgai – režisierius ir aktoriai prie brangaus kūrinio plušėjo beveik trejus metus. Vien filmavimo aikštelių statymas užtruko 200 dienų ir apėmė maždaug 200 akrų plotą. Negana to, filmuojama buvo įvairiausiose vietose: Bulgarijos kalnuose, Mahabaleshwar miškuose vakarų Indijoje, o miesto scenos buvo filmuotos Indijos pietuose. Būtent todėl šis filmas yra labiau skirtas vizualiniam malonumui patirti, negu sukelti žiūrovui gilesnių minčių ar klausimų. Vieno kritiko žodžiais, šiuo filmu reikia tiesiog mėgautis, užuot mėginus jį perprasti.

Filmo siužetas sukasi apie kūdikį, kurį valstiečiai randa upėje stebuklingai išgyvenusį. Valstiečiai nusprendžią vaiką auginti kaip savo. Pavadintas Šiva, berniukas auga guvus ir mėgstantis nuotykius iki tol, kol jo paslaptinga praeitis ima aiškėti. Pasirodo, kad Šiva yra karališkos kraujo, ir būsimasis Mahishmati karalystės sosto įpėdinis. Kaip kilnaus karaliaus Amarendra Baahubali ir karalienės Devasenos sūnus, jis privalo pasipriešinti piktajam karaliui Bhallala Deva, kuris užgrobė jo tėvų karalystę ir kankina nelaisvėje laikomus karalių ir karalienę.

TRUMPA FILMO IŠTRAUKA:

Antros filmo dalies siužetas pratęsia pirmoje dalyje prasidėjusią istoriją ir atsako į pirmoje dalyje užduotus ir neatsakytus klausimus. Tačiau ši dalis galėtų būti laikoma tarsi pirmosios dalies priešistore, nes siužetas taip pat pasakoja apie Baahubali tėvo kilmę ir jo meilės istoriją su karaliene Devasena. Filmo siužetas paprastas ir, kaip ir pirmoje dalyje, pabaigoje gėris galų gale visada nugali blogį.

Baahubali 2

Filmo herojus Baahubali primena kelias visiems gerai pažįstamas legendines figūras. Dar būdamas kūdikiu jis randamas upėje lyg Mozė, lyg niekur nieko judindamas akmeninę šventyklą žiūrovui primena stiprųjį pusdievį Heraklį, o ropšdamasis vijokliais virš savo kaimelio krioklio, Baahubali trumpam atrodo lyg romantiškasis Tarzanas.

Baahubali – The Beginning (Visas filmas)

Gali būti, kad suplakus tris visiškai skirtingus herojus į vieną, sukonstruotas personažas neatrodo labai realus ir pagrįstas, tačiau filme pasirodžius tokioms scenoms kaip herojaus imtynės su buliumi plikomis rankomis ar 10,000 strėlių atmušimas pavieniu kardu, imi galvoti, kad galbūt toks herojus ir yra tinkamiausias tokio tipo filmui.

baahubali 3

Žiūrint šį filmą darosi kiek juokinga: atrodo, kad režisierius savęs nuolat klausė, ko gi jis negali pridaryti už filmo statymui skirtus pinigus. „Baahubali“ perpildytas visokiausių žanrų: nuo veiksmo iki miuziklo, nuo meilės istorijos iki epinio mūšio tarp gėrio ir blogio. Tačiau, kaip ir kiekvienas blokbusteris, jis turi pagrindinius komponentus populiarumo recepte – herojų, piktadarį, keletą kovų, keletą dainų, o svarbiausia – laimingą pabaigą.

Baahubali 2 – The Conclusion (Visas filmas)

Taigi „Baahubali“ iš tikrųjų geriau pernelyg neanalizuoti, o tiesiog mėgautis jo siūlomais vaizdais ir vizualiniu ekstravagantiškumu. Galų gale pagrindinis herojus, nupieštas kaip jėgos ir galios simbolis, vis tiek užkariauja žiūrovo širdį ir priverčia sirgti už jo pergalę.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių Bolivudo kovinių filmų scenų, prieštaraujančių bet kokiai logikai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: