Serialo "Punisher" kadras

Gigantai „Netflix“ ir „Marvel“ bendradarbiaudami sukūrė puikius populiarumo susilaukusius serialus apie superherojus: „Džesika Džouns“ (angl. „Jessica Jones“), „Lukas Keidžas“ (angl. „Luke Cage“), „Geležinis kumštis“ ((angl. „Iron Fist“) ne toks puikus), „Sergėtojai“ (angl. „The Defenders“) ir „Drąsiaširdis“ (angl. „Daredevil“) iš kurio būtent ir kilo mintis pradėti atskirą projektą žiūrovų numylėtiniui – „Baudėjas“. „Marvel“ gerbėjai liko nustebinti, kai 2017 metų lapkritį studija pristatė dar vieną pasisekusį internetinės televizijos serialą, pasakojantį komiksų antiherojaus „Baudėjo“ (angl. „The Punisher“) gyvenimo istoriją.

Serialą rašė ir prodiusavo britas Steve Lightfoot, žinomas kaip serialų „Hanibalas“ (angl. „Hannibal“) ir „Narkotikų prekeiviai“ (angl. „Narcos“) scenarijų autorius. Steve Lightfoot pripažino, jog rašyti scenarijų apie antiherojų su nusikalstama praeitimi, bet pateisinamais motyvais buvo be galo įdomu.

Nors serialas turėjo išeiti anksčiau nei buvo planuota, tačiau kūrėjų sprendimu anonsas buvo atšauktas dėl tuo metu Las Vegase įvykusio susišaudymo. Tragedijos metu žuvo 58 žmonės ir 851 buvo sužeisti. Serialo „Baudėjas“ (angl. „The Punisher“) išleidimo data buvo atidėta, nes komiksų istorijoje yra nemažai šaunamųjų ginklų, smurto, kraujo. „Mes tai padarėme iš pagarbos. Manau, kad tai buvo teisingas sprendimas“ – teigė pagrindinis serialo aktorius Jon Bernthal.

Talentingas amerikiečių aktorius Jon Bernthal, kuris daugeliui pažįstamas iš „AMC“ televizijos pasididžiavimo – „Vaikštantys numirėliai“ (angl. The Walking Dead“), atliko pagrindinį internetinio televizijos serialo vaidmenį – Frank Castle. Šis personažas, dar kitaip vadinamas kaip „Baudėjas“ – tai išgalvotas veikėjas, kuris nors ir skiriasi nuo kitų herojų tuo, jog neturi antgamtinių galių ir apsiausto, tačiau pritraukia žiūrovus prie kino ekranų realistiškais kaskadiniais triukais, muštynių elementais ir šaudymo technikomis, kurias ištobulino tarnaudamas Amerikos kariuomenėje. Kaip pats Jon Bernthal atsiliepė apie įkūnytą veikėją: „Tai įsiutęs tėvas, vyras ir kareivis, kuris gyvena neįtikėtiname tamsos, praradimų ir kankinimų pasaulyje“. Viename interviu aktorius net prisipažino, jog jaučia didelę atsakomybę už šį personažą, nes žino, kokia iš tiesų komiksų gerbėjų auditorija yra reikli ir kaip aukštai „Marvel“ studija yra iškėlusi savo produkcijos kartelę. Seriale „Drąsiaširdis“ (angl. „Daredevil“) Frank Castle susilaukęs didelių žiūrovų simpatijų gavo ypatingo dėmesio antrajame sezono siužete, tačiau to nepakako ir jau kitais metais išėjęs „Marvel“ ir „Netflix“ kino juosta pasakoja komiksų antiherojų „Baudėjas“ priešistorę ir motyvus.

Punisher

Kita svarbi rolė, kurios nepaminėti būtų nuodėmė, tai aktoriaus Ebon Moss-Bachrach personažas David Lieberman (programišius pravarde „Micro“). Tai buvęs nacionalinio saugumo darbuotojas, sudaręs sandorį su „Baudėju“ ir drauge kovojęs prieš aukščiausias Amerikos saugumo organizacijas: federalinių tyrimų biurą (FTB), centrinę žvalgybos gynybą (CŽV) ir JAV teisėsaugą („Homeland“). Antiherojaus ir programišiaus keliai susikerta tuomet, kai veikėjai susipranta, jog jų priešai yra toje pačioje barikados pusėje ir tik veikdami drauge jie gali pasipriešinti neteisybei.

baudejas

Veiksmas filmuotas Niujorko ir Bruklino gyvenamuosiuose kvartaluose. Filmavimo stilius primena daugelį „Marvel“ filmų braižą. Seriale kinematografų ir vaizdo montuotojų pademonstruoti sugebėjimai tikrai verti pagarbos. Epizodai, kuriuose „Baudėjas“ turėjo atrodyti ypatingai įsiutęs, buvo filmuojami iš apačios, taip suteikiant pagrindiniam personažui didingesnį vizualinį efektą. Dauguma kino juostos takelių yra sukurti muzikos prodiuserio Tyler Bates dėka, tačiau galime išgirsti ir sunkiojo roko grupę „AC/DC“ bei trankiojo metalo legendas „Metallica“.

Punisher 2

Serialas taip pat prilietė jautrią temą: atšiauriausiuose karo vietose kovojusių ir į gimtinę po tarnybos sugrįžusių kariškių psichologiją. „Baudėjas“ (angl. „The Punisher“) atskleidžia, jog ne visiems kareiviams yra lengva atprasti nuo disciplinos, fizinio krūvio ir integruotis į visuomenę. Dėl šių priežasčių jiems sutrinka miegas, sumažėja motyvacija, atsiranda nuotaikos svyravimai, agresija.

Praeitais metais išėjusi kriminalinė drama turi 13 epizodų, o naujasis sezonas yra paskelbtas, jog pasirodys „Netflix“ platformoje jau nuo šių metų gruodžio 12 d.

Taip pat skaitykite: Džesika Džouns – serialas sulaužęs „Marvel“ kūrybos standartus

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: