Kevin Wilshaw (dešinėje)

Vienas iš aršių neonacizmo šalininkų ir buvęs Nacionalinio fronto politinės partijos narys Kevinas Wilshaw viešai atsisakė nacistinių pažiūrų ir, paskelbęs, kad yra gėjus turintis žydiško kraujo, prisiekė nuo šiol kovosiantis su rasizmu.

58-erių Kevinas Wilshaw jau nuo paauglystės turėjo rasistiškų polinkių – jis buvo įsitikinęs, kad baltoji rasė yra pranašesnė už kitas. Šių įsitikinimų vedamas, vėliau Wilshaw dešimtmečius dirbo su įvairiomis ekstremistinėmis grupuotėmis.

1970-aisiais jis tapo Nacionalinio fronto, Didžiosios Britanijos dešiniųjų pažiūrų fašistinės partijos, nariu. 1980-aisiais tapęs labai svarbia partijos figūra, dar šiais metais Wilshaw buvo vienas iš fronto oratorių, sakęs kalbas ekstremistiniuose renginiuose. Šįmet jis taip pat buvo suimtas dėl įtarimų rasistišku kitų įžeidinėjimu internete.

Laikinai paleistas už užstatą, Wilshaw prisipažino prisidėjęs prie mečetės suniokojimo Eilsberyje ankstyvais 1990-aisiais ir vykdęs rasistinius ir smurtinius veiksmus, tokius kaip trenkimas vyrui kėde per galvą Lydse. Šių prisipažinimų viršūne tapo jo išpažintis apie seksualinę orientaciją ir žydiškas šaknis būnant prieš abiejus dalykus nusistačiusios grupuotės nariu. Savo paraiškoje prisidėti prie Nacionalinio fronto apie neapykantą žydams rašęs vyras prisipažino, kad jo motina turi žydų kraujo, o jis pats – homoseksualus.

Kevin Wilshaw 2

Ekstremalių pažiūrų atsisakęs vyras teigė, kad kilus įtarimui dėl jo seksualinės orientacijos, patys judėjimo nariai ėmė jį engti ir žeminti. Pasak jo,  toks jų elgesys ir buvo priežastis, pagaliau paskatinusi praregėti. Vieno interviu metu Wilshaw sakė: „Nors siaubingai savanaudiška taip šnekėti, bet tai tiesa – aš stebėjau kaip žmonės buvo žeminami, aprėkiami, apspjaunami gatvėse, bet tik tada, kai tai buvo nukreipta prieš mane patį, staiga suvokiau, kad tai, ką darau, yra neteisinga.“

Savo poelgius Wilshaw taip pat teisino vienatve ir noru kažkur priklausyti. „Mokykloje neturėjau daug draugų. Norėjau būti nariu grupės, kuri turėjo tikslą, ir maniau, kad prisidėdamas prie jų veiklos rasčiau draugų ir bendrumo jausmą. Nors tampi nariu grupės, kuri dėl savo ekstremalių pažiūrų yra atskirta nuo visuomenės, jauti bendrumą tame, kad esi vienas iš savų, kai visą grupę puola kiti žmonės.“- sakė vyras.

Didžiosios Britanijos vyriausybė patvirtino, kad rasistinių ir smurtinių nusikaltimų, kilusių iš neapykantos kitataučiams ar kitos rasės atstovams, padaugėjo beveik trečdaliu praėjus metams nuo Brexit referendumo. Vyriausybė jau kurį laiką buvo skatinama aktyviau domėtis ekstremistiniais judėjimais. Wilshaw išpažintis vėl atkreipė visuomenės dėmėsį į rasizmo ir ekstremizmo problemas egzistuojančias dabartinėje Didžiojoje Britanijoje.

Taip pat skaitykite: Juodaodis, susidraugaudamas daugiau nei su 200 Kuklusklano narių, įtikina juos palikti klaną

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: