Vytautas Gapšys © Inesos Čekolis-Ščiočinos nuotr Darbopartija.lt archyvas

Paskutinėmis savaitėmis “MG Baltic” koncerno vardas žiniasklaidoje skamba nuolatos, atskleisdamas vis naują skandalą. Visai neseniai “MG Baltic” viceprezidentas Raimondas Kurlianskis tapo įtariamas perdavęs 106 000 eurų kyšį buvusiam Liberalų sajūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, už politinės partijos veikimą jų naudai. Sukrėtus šiam skandalui buvo atliktos kratos koncerno “Mg Baltic” patalpose ir parlamentaro namuose.

Pirmadienis “Mg Baltic” vicepresidentui Raimondui Kurlianskui prasidėjo su nemalonia žinia, jis įtariamas kyšio davimu vienam iš Darbo partijos (DP) lyderių Vytautui Gapšiui. Teigiama, kad koncerno vicepresidentas Raimondas Kurlianskas siekė paveikti Vytautą Gapšį, kad šio Seimo nario parlamente atstovaujamos politinės partijos nariai veiktų koncerno labui. Lietuvos Respublikos Konstitucijoje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn bei negali būti varžoma jo laisvė. Todėl STT teigia, kad Vytautas Gapšys apklaustas kaip specialusis liudytojas. Nepaisant to Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko kratas parlamento Vytauto Gapšio namuose ir Seime. Kratos taip pat atliktos ir “MG Baltic” įmonėse, kurios priklauso Dariui Mockui.

Vytautas Gapšys tikina, kad pareigūnai tikrina informaciją, jog galėjo gauti kyšį būtent už tai, jog bvuo siekiama paveikti Seimo narius dėl Seime svarstomo teisės akto priėmimo. Darbo partijos (DP) lyderis tikina, jog nesupranta visos esamos situacijos, nes teisės aktas yra jau seniai priimtas, patvirtinas ir jau veikia, todėl reikalauja išsamaus paaiškinimo, kodėl jis yra įtariamas kyšio ėmimu.

Darbo partijos (DP) pirmininkas Valentinas Mazuronis, paklaustas, kokių veiksmų imsis dėl susiklosčiusios situacijos, patikino, kad kolkas jokių veiksmų nesiims ir būtent Vytauto Gapšio narystės partijoje kolkas nestabdys. Valentinas Mazuronis neslepia to, kad apie įvykį yra nieko nežinantis ir šiuo metu pats laukia platesnės ir patikimesnės informacijos, kad galėtų imtis tolimesnių veiksmų.

Pirmadienį vakare turėtų įvykti jau seniau suplanuotas Darbo partijos (DP) tarybos posėdis Anykščiuose, skirtas pasirengimui artėjantiems rinkimas. Neabejotinai šiame posėdyje bus aptartas skandalas, palietęs Darbo partiją (DP) ir aptarta tolimesnė veiksmų strategija. Pirminiais duomenimis antradienį baigiasi terminas, kuriam buvo suiimta Raimondas Kurlianskas, tačiau prokurorai jau praprašė pratęsti suėmimą, po įvykių su Darbo partijos (DP) lyderiu Vytautu Gapšiu.

“Mg Baltic” koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis suimtas po to, kai paskelbta, kad jis įtariamas davęs 106 000 eurų kyšį buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui. Po kilusio skandalo buvęs liberalų lyderis pasitraukė iš partijos.

Pirmadienį žiniasklaidoje paplitęs dar vienas “MG Baltic” koncerno skandalas su viceprezindentu Raimondu Kurliansku sulaukė neigiamos visuomenės nuomonės bei pasisakymų. Visuomenė ypatingai neigiamai žiūri į šį skandalą ir tikina, kad turėtų ateiti galas “Mg Baltic” verslui ir ragina piliečius atsisakyti “Mg Baltic” paslaugų bei produktų.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: