Kiek kartų esate girdėję seną posakį – ,,tai yra vyro darbas“? Šis teiginys nieko nebereiškia šiuolaikinėje visuomenėje. Mes esame pavargę nuo standartų, todėl Kalifornijos fotografas Cris Crisman įspūdingoje nuotraukų serijoje įamžinomoteris, kurios tariamai ,,vyriškus darbus“ dirba su pasididžiavimu. 

Cris Crisman – fotografas, kuris neseniai pasidalino savo ,,moterų darbas“ fotografijomis. Ir visos šiose nuotraukose regimos profesijos nėra laikomos būdingomis moterims. Fotografą sukurti šią serijąįkvėpė tai, jog jis išgirdo apie Heather Marold Thomason, moterį, kuri metė savo dizaino karjerą dėl mėsininkės darbo. 

Apžvelkime dešimt moterų, kurios įsiažino fotosesijoje, ir didžiuojasi dirbdamos vyriškus darbus:

1. Mindy Gabriel – kovojanti su ugnimi ir stereotipais

Kai Mindy Gabriel augo su savo šeima ūkyje, Ohajaus valstijoje, ji niekada negalvojo, kad vieną dieną taps gaisrininkė. Jai visą gyvenimą patiko sportas, ir studijuodama universitete ji tapo moterų irklavimo komandos kapitone.

Kai atėjo galimybė išbandyti jėgas fitnese, ją iš karto treneriai pasiūlė vykti į ugniagesių ir greitosios medicinos pagalbos mokyklą, Valstybinėje priešgaisrinėje akademijoje. Ir tai tapo jos gyvenimo dalimi.

Šiomis dienomis ji vadovauja ugniagesių departamentui, ir ieško tokių pačių moterų, kurios galėtų prisidėti prie jos komandos.

2

2. Sadie Samuels – mergina dirba žuvų ir omarų žvejyboje, Rockport uoste. Jai nuo vaikystės patikdavo žvejoti, ir plaukioti su valtimi, todėl ateityje nusprendė įsidarbinti būtent čia. Dabar ji žvejoja su tinklais omarus ir vairuoja darbinį laivą.

3

3. Leeann Johnson dirba ir gyvena Nevados valstijoje, kur užsiima vyrišku darbu – vairuoja sunkvežimius.

4

4. Nancy Poli užsiima kiaulių ūkiu, pačios įkurtoje Stryker fermoje. Apie šį ūkį Nancy svajojo nuo vaikystės. Tačiau mokėsi ne apie ūkį, o šeima tai pat neturėjo su tuo nieko bendro. Tačiau dėl didelio noro tapti ūkininke įkūrė savo fermą, ir sėkmingai joje dirba.

5

5. Cristina Burris dirba aludare, ir operacijų vykdytoja Filadelfijoje, Pensilvanijos valstijoje. Daugumai alus asocijuojasi su vyrais, tačiau šiame darbe puikiai jaučiasi ir Cristina.

6

6. Alison Goldblum turi nepaprastą karjerą nekilnojamo turto srityje. Ji pradėjo dirbti didžiausioje Filadelfijos brokerių įmonėje, kur vėliau sukūrė geriausiųjų komandą. Po šių įvykiu ji pradėjo domėtis ir interjero dizainu.

Dabar ji yra dizaino, meno ir architektūros entuziastė, nuožmi derybininkė ir kupina patarimų apie namų interjerą ir draudimą.

7

7. Mira Nakashima yra baldų dizainerė. Po savo tėvo, George mirties ji nenorėjo paleisti jo įmonės, todėl perėmė jo veiklą. Ji sėkmingai vykdė tėvo užsakymus ir išplėtė įmonę. Dabar ji tobulina medieną, jos kokybę, ir 2013 metais atvėrė naują medienos perdirbimo meno galeriją. Šiuo metu jau 77 metai.

8

8. Heather Marold Thomason yra įvairių gyvūnų rūšies mėsininkė. Jai nėra baisu paskersti gyvūną, ir svarbiausia Marold darbe sudaro mėsos kokybė. Sukūrusi didmeninės prekybos programas siekė pagerinti prieigą prie rinkos.

Būti mėsininke yra jos antroji karjera. Ji visada domėjosi maisto atkeliavimu iki stalo, sistema. Marold augo su šalia gyvenančiais ūkininkais. Todėl nusprendė pati tapti mėsininke, ir pamatyti kokia mėsa yra gaunama, ir kaip ją reikia teisingai perdirbti.

9

9. Judy Bowman – darbuotoja aukso kasykloje. Jai nėra sunkių darbų, o vyriška kompanija nekelia jokios problemos. Pasirinkusi dirbti šį darbą, ji nė nesuabejojo dėl šio pasirinkimo.

10

10. Beth Beverly – iškamšų kūrėja, baigusi Pocono institutą, iškamšų gamybą. Šį amatą Beth siekia saugoti, nes jis po truputį nyksta. Jai yra labai malonu dirbti prie trofėjų, gyvūnų iškamšų. Dirbanti pagal užsakymus bei įgyvendinanti užsakovų fantazijas ir pageidavimus.

Taip pat skaitykite: Olivia Opre – medžiotoja, nužudžiusi virš 90 rūšių egzotinių gyvūnų [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: