Asociatyvi pexels.com archyvo nuotr.

Per pastaruosius metus Didžiojoje Britanijoje buvo užregistruota apie 4500 moterų lytinių organų žalojimo (MLOŽ) arba kitaip tariant moterų apipjaustymo atvejų. Oficialūs duomenys rodo, kad šioje demokratinėje Vakarų pasaulio šalyje ši siaubinga, su tam tikromis Islamo religijos srovėmis siejama procedūra įvykdoma dažniau nei vieną kartą per dvi valandas. Valdžia ir teisėsauga apie šiuos atvejus yra informuota, tačiau nesiima jokių veiksmų.

Pirminiais nacionalinės Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos duomenimis teigiama, kad nuo 2017 m. balandžio mėn. iki 2018 m. kovo mėn. apie 6200 moterų ir mergaičių, apsilankiusių pas gydytojus specialistus, akušerijoje ar kitose visuomenės sveikatos priežiūros tarnybose, buvo per prievartą nelegaliai apipjaustomos. Apie 70 atvejų iš 6200 asmenų buvo dar tik vaikai.

Nacionalinio MLOŽ centro vadovas Leethenas Bartholomewas, kurio tikslas iki 2030 m. išnaikinti Jungtinėje Karalystėje išplitusį moterų apipjaustymą, teigia: „Nenuostabu, kad skaičiai byloja apie daugybė apipjaustytų moterų ir merginų, gimusių Jungtinėje Karalystėje. Nepaisant to, kad tokie veiksmai yra neteisėti jau daugiau nei 30 metų. Vis dėlto dar nebuvo iškeltų baudžiamųjų bylų, kurios ištirtų ir nuteistų atsakingus asmenis už šią neteisėtą veiklą.“

Kai kurie atvejai jau buvo užfiksuoti ir kur kas anksčiau, tiesa apipjaustytų per prievartą moterų skaičius buvo šiek tiek mažesnis – apie 4395 asmenų per 2015 metus. Tačiau vyriausybė nesiimdama jokių konkrečių veiksmų, šios problemos mąstą tik padidino. Nuo 2015 m. šalyje iš viso 28 326 kartus buvo įvygdytas moterų ir mergaičių apipjaustymas. Tai tiesiog katastrofiški duomenys. Tačiau dar didesnis ir labiau šokiruojantis  yra Anglijos ir Velso teritorijoje užregistruotų 137 000 moterų ir mergaičių su sužalotais lytiniais organais skaičius.

Naujausiais duomenimis teigiama, kad per pastaruosius 12 mėnesių beveik pusė (2 755) MLOŽ atvejų buvo vykdoma Londono teritorijoje, 1415 – Šiaurės Anglijoje, 1200 – centrinėje dalyje ir rytuose bei 745 – Anglijos pietuose.

Pasak nacionalinės Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos, apipjaustymas buvo atliktas 86proc. iš Afrikos šalių kilusių moterų ir mergaičių.

Taip pat skaitykite: Šokiruojančios keršto aukų nuotraukos iš Irano ir jų istorijos [FOTO] 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: