Kino filmo "Precious" kadras

Pasaulyje tiek daug liūdinčių žmonių… Kasdien kažkas yra diskriminuojamas dėl odos spalvos, dėl lytinės orientacijos, iš kažko šaiposi mokykloje, kažkas yra nemėgstamas netgi artimųjų tarpe.

Kiekvieną mielą dieną, galbūt, prasilenkiame gatvėje su žmogumi, kuris beviltiškai ieško užuojautos, kuriam reikia kitų supratimo, kuris už viską labiau tenori būti laimingas ir matyti laimingus visus šalia esančius. O ar kada paklausėte savęs, kiek Jums rūpi aplinkiniai žmonės? Ar, manote, jog esate puikūs tolerantiški žmonės ir linkite gero visiems, nieko neišskiriant? Jeigu niekada neuždavėte sau panašių klausimų, pabandykite. Vien galvojimas apie tokius dalykus daro Jus geresniais žmonėmis. Siūlau pažiūrėti keletą filmų, kurie pamoko ir įkvepia būti tolerantiškesniais. Juk taip svarbu būti dorais žmonėmis, kai aplink tiek susvetimėjimo ir godumo.

Filmas „The Class“, 2007 m.

Tai estų jaudinanti drama apie jauną berniuką Josepą, kuris tampa patyčių auka mokykloje. Kai kartą jį užstoja klasiokas Kasparas, abu stoja į kovą prieš visą klasę. Susidoroti vaikai ketina be jokio pasigailėjimo, lygiai taip pat, kaip iš jų šaipėsi. Ši drama itin atvira, šokiruojanti ir nepaliekanti abejingų. Smurtas mokykloje – labai dažnas reiškinys. Sunku patikėti, kokios skaudžios gali būti patyčių pasekmės ir kokį pragarą išgyvena nuskriausti vaikai. Neįmanoma tinkamai apibūdinti šią dramą, ją reikia pajausti, „išgyventi“. Filmas buvo rodomas mokyklose vaikams kaip puikiai iliustruojantis galimas patyčių pasekmes. „The Class“ paremtas tikrais įvykiais.

Filmas „ Disconnect“, 2012 m.

Dar vienas puikiai įvertintas filmas apie patyčias mokykloje. Šioje dramoje daug dėmesio skiriama informacinėms technologijoms, parodoma kaip viešas asmeninės informacijos platinimas gali pakenkti. Tai filmas, kuris ypatingai tiks šiuolaikiniam jaunimui, skiriančiam didžiąją dalį laiko kompiuteriniams žaidimams ir virtualiam bendravimui. Didelis pasitikėjimas žmonėmis anapus ekranų gali baigtis ne tik patyčiomis, bet ir išprovokuoti dar didesnes nelaimes.

Filmas „Mean Creak“, 2004 m.

Vėlgi drama, tik šįkart – amerikiečių darbas. Filmas apie grupelę jaunuolių, kurie nusprendžia pažeminti savo storžievį bendraklasį. Vaikai išsiruošia į pasiplaukiojimą ir nutaria papokštauti išmesdami bendraklasį iš valties. Viskas baigiasi ne taip, kaip tikėjosi jaunuoliai. Vėliau juos graužia sąžinė, vaikai gailisi dėl savo kvailo ir neapgalvoto poelgio. Deja, per vėlu. Ši drama nesudėtingo siužeto, labai nešokiruoja ir gal nepalieka gilaus įspūdžio. Tačiau filmas labai tinkamas pamąstymams apie aktualias šių dienų problemas.

Filmas „ Precious“, 2009 m.

Neabejotinai išskirtinė psichologinė drama. Filmas pastatytas pagal 1996 m. novelę „Push“, laimėjo ne vieną apdovanojimą ir buvo išrinktas kaip geriausia drama. Tai pasakojimas apie žiaurų motinos elgesį su savo jauna juodaode dukra. Būdama nepilnametė paauglė susilaukia vaiko, kurį priversta palikti auginti močiutei. Vėliau paauglė laukiasi antrojo vaikelio. Motina nepaisydama sudėtingos situacijos dėl visko kaltina ir smerkia savo dukrą. Gyvenimo sąlygos tampa nepakeliamos ir jauna mergina susikrovusi lagaminus, ryžtasi pradėti naują gyvenimą. Tai protu nesuvokiami paauglės išgyvenimai. Įtemptas siužetas palieka tikrą chaosą galvoje, todėl jį verta pamatyti visiems.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: