© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt

Svajojantys apie savo verslą, bet nesiryžtantys jo pradėti žmonės naudingų žinių šioje srityje galės įgyti tiesiog savo miestelio ar kaimo bibliotekoje. Į ką kreiptis, kur ieškoti aktualios informacijos jiems patarsirelektroninėje erdvėje nepasiklysti padės bibliotekininkai. Tai projekto, kurį inicijavo Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka, asociacija „Langas į ateitį“irVšĮ „Versli Lietuva“ dalis.

Projektas pradedamas birželio 12 d. internetiniu seminaru, kuris iš Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos bus transliuojamas bibliotekų darbuotojams. Seminaro metu VŠĮ „Versli Lietuva“ specialistai jiems pristatys paramos, teikiamos verslo pradžioje, priemonesirpaslaugas. Transliacijoje dalyvauti jau užsiregistravo 600 iš 1,3 tūkst. bibliotekųirjų filialų visoje Lietuvoje.

„Kaimo vietovių gyventojai, niekur neišvykdami, tiesiog savo gyvenamojoje aplinkoje galės sužinoti, kaip pradėti verslą, kokios pagalbos gali tikėtis, kur galima kreiptis turint klausimų, kilus abejonėms. Kuo daugiau žinai, tuo mažiau baimės. Dažnai lemtingas žingsnis savo verslo link nežengiamas dėl to, kad bijoma, nepasitikima savimi. Projektu siekiame įtikinti žmones, kad padėsime jiems, nepaliksime nežinioje“ –  aiškina VŠĮ „Versli Lietuva“ vyr. projektų vadovė Laimutė Kalinauskienė.

„Moderni biblioteka su viešąja interneto prieigairišsilavinusiu bibliotekininku tampa ne tik knygų, spaudos skaitymo vieta, betirpagrindine informacijos gavimo vieta mažų miesteliųirkaimų bendruomenei. Kilo idėja ją panaudotiirinformacijos apie verslą sklaidai“, – sako asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

Pasak jos, provincijoje netrūkstairjaunų,irvyresnio amžiaus žmonių, kurie norėtų imtis savo verslo, tačiau nežino, nuo ko pradėti. Be to, 30 proc. gyventojų dar neturi galimybės naudotis internetu. Šalies bibliotekose įgyvendinant  iniciatyvą „Bibliotekos pažangai“  įrengta 6 tūkst. kompiuterių su interneto prieiga lankytojams. Tačiau technikos neužtenka, svarbusiržmogiškasis faktorius, todėl siekiama pirmiausia suteikti žinių apie paramos verslo pradžioje sistemą bibliotekų darbuotojams.

Kitame projekto etape planuojama į internetines konferencijas bibliotekose pakviestiirgyventojus. Juos konferencijos metu konsultuotų VšĮ „Versli Lietuva“ specialistai. Ši nauja bendradarbiavimo forma tarp verslo paramos institucijųirbendruomenių centrais tapusių bibliotekų padės dar labiau išplėsti informacijos pasiekiamumą pasitelkus pažangias informacines technologijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: