Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos inovatyviems verslams atsiveria unikali galimybė pasisemti patirties startuolių šalyje Izraelyje. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia konkursą Lietuvos startuoliams dėl akceleravimo programos Izraelyje. Šio konkurso tikslas – skatinti įmonių augimą, paslaugų ir technologijų vystymą, plėtrą į tarptautines rinkas. Konkursas yra atviras Lietuvos  ankstyvosios stadijos startuoliams („pre-seed“ ir „seed“), kurie gali kreiptis į MITA iki balandžio 4 d.

Izraelio pagalba yra vertinga Lietuvos startuolių ekosistemai, kuri šiuo metu yra sparčiai auganti. Valstybė įvairiomis priemonėmis siekia padėti startuoliams vystyti jų inovacinius gebėjimus. Jiems reikalingi profesionalūs mentoriai, nauji kontaktai ir žinios. Izraelis atveria neribotas galimybes investicijoms bei produktų pristatymui globalioms rinkoms“, – sako MITA direktorius Kęstutis Šetkus.

Numatoma, kad akceleravimo programa vyks gegužės 6-12 d.sostinėje Tel Avive ir trečiajame pagal dydį Izraelio mieste – Haifoje, turinčioje itin patrauklią ekosistemą startuoliams. Akceleravimo programos komandą ir ekspertų ratą sudarys „Start in Haifa“ rizikos kapitalistai, investuotojai, verslo lyderiai,  įmonių vadovai, technologijų ir inovacijų vystytojai, technologinių mokslų atstovai.

Akceleravimo programa sudaryta iš kelių etapų. Pirmoje programos dalyje startuoliai galės susipažinti su panašiose sektoriuose veiklą vystančiais Izraelio sėkmingais startuoliais ir verslininkais, užmegzti naudingų kontaktų.

Antroje programos dalyje vyks teoriniai ir praktiniai užsiėmimai, skirti sustiprinti startuolių verslo ir inovatyvių produktų vystymo gebėjimus. Startuoliai mokysis, kaip sėkmingai pradėti ir toliau vystyti verslą, susipažins su verslo pradžios specifika, iššūkiais ir planavimu, sėkmingo verslo modelio pasirinkimu, tikslinės rinkos formavimu ir įsitvirtinimu. Bus dirbama su produkto pristatymo ypatumais įvairioms tikslinėms grupėms. Šioje dalyje vyks individualus darbas su savo srities mentoriais. Startuoliai galės susipažinti ir su intelektinės nuosavybės valdymo klausimais.

Izraelis miestas

Organizatorių archyvo nuotr.

Trečioji mokymų programos dalis bus skirta pristatymams apie sėkmingą investicijų pritraukimą ir dalyvavimą tarptautinėse mokslinių tyrimų ir inovacijų programose („Horizontas 2020“ ir pan.), kurių dėka galima gauti investicijų į inovacijų ir technologijų kūrimą bei plėtrą.

Galiausiai, akceleravimo programą vainikuos „Demo diena“, kurios metu startuoliai turės galimybę prisistatyti potencialiems Izraelio investuotojams. Papildomas šios programos privalumas – akceleravimo programos dalyviai dar penkias savaites po programos pabaigos nuotoliniu būdu galės konsultuotis su savo srities mentoriais iš Izraelio.

MITA startuoliams padengs kelionės, apgyvendinimo, draudimo ir akceleravimo programos Izraelyje mokesčio išlaidas.

Strateginiai šios programos akceleravimo partneriai yra Techniono technologijų institutas, Haifos jūrų uostas, Izraelio geležinkeliai, Haifos savivaldybė, verslo plėtros centras „Mati Haifa“, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) bei LR ūkio ministerija.

Konkurso sąlygos: https://mita.lrv.lt/lt/skelbimai/kvietimas-teikti-paraiskas-dalyvauti-akceleravimo-programoje-izraelyje

Akceleravimo komanda, kuri teiks paslaugas Izraelyje: http://ccapitalonline.com/cc/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: