© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Keli tūkstančiai žmonių, tarp jų ir religiniai lyderiai, šeštadienį Vašingtone surengė eitynes prieš tos pačios lyties asmenų santuokas

Minia žygiavo nuo JAV Kapitolijaus iki Aukščiausiojo teismo, kuriame antradienį ruošiamasi pradėti svarstyti, ar tos pačios lyties asmenų poros Jungtinėse Valstijose turi konstitucinę teisę tuoktis. Galutinio nuosprendžio laukiama birželio mėnesį.

Protestuotojai nešė plakatus, kuriuose buvo rašoma “Vaikui reikia motinos ir tėvo” bei “Eitynės už tiesą”.

Šiuo metu už santuokos įstatymus yra atsakingos pačios valstijos, ir 37 iš 50 Amerikos valstijų, tarp jų ir sostinė Vašingtonas, yra įteisinusios homoseksualių asmenų sąjungas.

“Mes netylėsime… mes nesame vieni”, – miniai sakė JAV katalikų vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Josephas Kurtzas (Džozefas Kurcas), sulaukdamas šūksnių ir plojimų.

Šiose eitynėse dalyvavo ir keli Protestantų bei Krikščionių Ortodoksų Bažnyčių atstovai. Nemažą dalį protestuotojų sudarė ispanakalbių bendruomenė.

Kad palaikytų protestą prieš homoseksualų santuokas, kai kurie žmonės atvyko net iš užmiesčio.

Cituodama Bibliją 49 metų Hiram Garcia (Hiram Garsija) iš Filadelfijos naujienų agentūrai AFP sakė, kad homoseksualių asmenų santuokų legalizavimas sukurtų “bedievę visuomenę, kurioje žmonės bus nutolę nuo Dievo”.

Krikščionių ortodoksų dvasininkas Hansas Jacobse’as (Hansas Džeikobsas) įspėjo, kad “visuomenė subyrės”, jeigu bus įteisintos tos pačios lyties asmenų sąjungos.

“Santuoka prasideda nuo Dievo, o ne valstybės”, – teigė jis.

Kai kurie ekspertai teigia, kad Aukščiausiasis teismas neišvengiamai pripažins homoseksualių asmenų santuokas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: