Ne visada galima išvysti fotografiją, kuriame vaizduojamas žmogaus nuogas kūnas, ypač moters buitinėje aplinkoje. Drovumas – tampa vienu iš barjerų, kuriuos tenka perlipti modeliams. Mūsų gyvenimas yra apsuptas vargų, rūpesčių bei darbų, ir juos darydami mes nesusimąstome apie ryšį su nuogumu. O vokiečių fotografė Sopjia Vogel sugalvojo įamžinti savo modelius, kurie dirba savo kasdieninius darbus ar vaizduoja pomėgius nuotraukose.

Kai Sophia Vogel patenka į savo subjektų namus, ji įtraukia juos į savo nuotraukų seriją – su rūbais ir be jų. Prašydama, kad jie parodytų savo pamėgtą kasdieninę veiklą, ir dažniausi atsakymai būna banalus, tokie kaip klausytis muzikos, ar žaisti su savo kate. Tada Sophia paprašo, kad jie atliktų tą veiksmą du kartus, su rūbais ir nuogiiems. Sudėjus dvi nuotraukas į vieną, ji jas palygina, o rezultatas stebėtojams sukelia kontraversiškų minčių. Jos tikslas – įrodyti pasauliui, jog tame nieko keisto. Visi žmonės yra nuogi po rūbais.

,,Noriu atkreipti dėmesį, kad nuogi žmonės turėtų jaustis natūraliai, kaip ir buvo atsirengę, – pasakojo kūrėja. – Jei jūs manote, kad tai yra tiesa, mes visi po mūsų drabužiais juk esame nuogi.“

5

Tiesa, nuogumas šiomis dienomis yra mažesnis tabu, negu buvo prieš porą dešimtmečių. Nors ir vis tiek keletas žmonių dar tiki, jog tai nėra normalu ir įprasta. ,,Mes stebime ir vertiname vieni kitus kiekvieną dieną, ir mados pramonėje laisvi grožio idealai yra formuojami su nuogybėmis. Mes nusistatome aukštus standartus pagal tai, ir nebepastebime tikro žmogaus kūno grožio“-teigia Sophia.

,,Teikdama visas įvairių kūno formų ir gamtos pozos rūšių, aš norėčiau parodyti, kad kiekvienas žmogus yra gražus savaip. Visi portretai turi savitus seksualinius atspalvius, nors visuomenėje jie ir yra slepiami. Aš mylių pateiktą nuogumą estetiniu būdu be jokio seksualinio konteksto. Ne kiekviena nuoga fotografija turėtų būti susijusi su seksualumu.“

7

Beveik visi Sophia Vogel modeliai yra paprasti žmonės, kurie nebijo išsirengti ir taip prisidėti prie šio Vogel projekto. Menininkė jau spėjo įamžinti mokytojus, gydytojus, odontologus, advokatus ir kitus savanorius. Šiuo metu ji intensyviai ieško jaunoų ir pensijos jau sulaukusių asmenų, kurie nepabijotų išsirengti prieš kameros objektyvą.

9

12

13

11

8
6

10

Taip pat skaitykite: Moterų kūnai iš niekada nematytos perspektyvos [FOTO] (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: