Organizatorių archyvo nuotr.

Pirmą kartą Kaune surengtoje mėsainių gaminimo ir valgymo šventėje „Burger fiesta“ pasiektas mėsainių valgymo rekordas. Renginio metu pagaminta ir suvalgyta per 1000 mėsainių.

Mėsainius šventės lankytojams po atviru dangumi gamino tiek žinomi virtuvės profesionalai, tiek vis labiau populiarėjantys greitojo gatvės maisto gamintojai.

Skambant gyvai atliekamai muzikai įvairių mėsainių paragavo ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis, kuris pabrėžė, kad mėsainis turi būti valgomas abejomis rankomis.

„Nors Lietuvos restoranuose prie mėsainio ir atnešami įrankiai, tačiau tai klaidina lankytoją. Mėsainį dera valgyti su abejomis rankomis, nereikia bijoti išsitepti. Tačiau jei kai kas mano, kad su įrankiais jį valgyti patogiau – jų teisė rinktis“, – sakė G. Drukteinis.

Renginyje daugiausiai dėmesio sulaukė mėsainių valgymo rungtis. Konkurso dalyviai varžėsi kuris greičiau suvalgys du mėsainius. Nugalėtoju tapo studentas Lukas, savo bendravardį kambarioką aplenkęs 3 sekundėmis. Laimėtojas pažadėjo prizu – restorano kuponu – pasidalinti su draugu.

Giedrius Drukteinis ragauja

Organizatorių archyvo nuotr.

Piešimo konkurse „Svajonių mėsainis“ mažieji šventės dalyviai parodė savo fantaziją, o komisijos atrinkto gražiausio piešinio nugalėtojas laimėjo pasivažinėjimą su baikeriu.

Burgerfiesta_1

Organizatorių archyvo nuotr.

Mėsainius „Burger fiestoje“ gaminęs ir šventės svečius vaišinęs virtuvės šefas Tomas Ragauskas pasidalino labiausiai šventės dalyvių pamėgtu mėsainių ir padažo receptais.

Jautienos mėsainis mėgstantiems sočiau

Mėsainio bandelės

Jautienos paplotėliai

Šoninė (k. rūkymo) 3-4 griežinėliai

Kiaušinis

Raudonieji svogūnai, pjaustyti stambiais griežinėliais (1/4 svogūno)

Saujelė mėgstamų salotų lapų

Naminis BBQ padažas

Pomidorų padažas – 1 puodelis

Grūdėtos garstyčios – 2 šaukšteliai

Balzamiko actas – 2 šaukštai

Vorčesterio padažas – 1 šaukštas

Česnakai tarkuoti – 1-2 skiltelės

Rūkytos paprikos milteliai – žiupsnelis

Burgerfiesta_10

Organizatorių archyvo nuotr.

Padažo sudedamąsias dalis gerai sumaišykite, padažo numatyta šiek tiek daugiau, jo visada gali pritrūkti ir nemalonu, jei taip atsitinka besimėgaujant mėsainiu. Jautienos paplotėlius, svogūnus, šoninę ir kiaušinį (jis turi būti iškeptas skystu tryniu) kepkite kepsninėje arba keptuvėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: