Kaune vyks tarptautinė kačių paroda
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 26-27 d. Kaune, PC „Mega“ (Islandijos pl. 32, Kaunas) vyks Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ organizuojama tarptautinė kačių paroda.

Dvi dienas antrasis „Megos“ aukštas bus „okupuotas“ beveik pusketvirto šimto kačių: pirmąją parodos dieną dalyvaus daugiau kaip 180, antrąją – beveik 170 kačių.

Renginio svečiai galės susipažinti ir pasigrožėti net 20 skirtingų veislių.

Šįkart parodoje karaliaus Lietuvoje itin mėgiama veislė – britų trumpaplaukiai. Jų per abi dienas išvysite virš šimto! Šie masyvaus kūno ir apvaliaskruosčiai katinėliai pavergia kiekvieno širdį. Džiugins ir gausus Meino meškėnų būrys. Ši veislė pastaruoju metu parodose taip pat dažna, tačiau nesiliaujanti stebinti.

Net ir tie, kurie jau yra matę Meino meškėną, skuba dar kartą jį išvysti ir būti nustebinti jo didybės – šios katės pačios didžiausios ir galingiausios tarp naminių kačių. Prie jų karališkos išvaizdos prisideda ir ilgas, puošnus kailis bei itin išraiškingas snukutis. Jei Jums dar neteko iš arti matyti Meino meškėno, privalote tai padaryti, nes ši veislė yra visų kačių pasididžiavimas.

Renginio svečiai turės išskirtinę galimybę susipažinti ir su retomis kačių veislėmis. Viena tokių – Amerikos riestaausė katė. Savaitgalį vyksiančioje parodoje išvysite ir trumpaplaukes, ir ilgaplaukes šios veislės atstoves. Amerikos riestaausės katės, kaip galima suprasti ir iš jų pavadinimo, ypatingos savo ausimis – jos yra žaviai susisukusios. Jokia kita veislė neturi tokios savybės.

Kita reta ir įdomi veislė – skudurinės lėlės. Ši veislė dar gana jauna – jai apie 50 m., tačiau jau pamėgta dėl savo švelnios, gražios išvaizdos ir nuostabaus charakterio. Skudurinukės yra elegantiškos mėlynakės gražuolės, turinčios pusilgį, šilkinės tekstūros ištaigingą kailį. Kodėl tokios gražuolės vadinamos skudurinėmis lėlėmis? Ogi todėl, kad ant šeimininkų rankų jos itin atsipalaiduoja ir suglemba kaip kuo tikriausios skudurinukės.

Parodoje susipažinsite ir su Bengalijos kate. Dauguma pamatę tokią katę sutrinka ir nebesupranta, ar čia laukinė, ar naminė katė. Savo išvaizda bengalės primena laukinius giminaičius leopardus. Tik jų dydis byloja, kad tai vis dėl to naminis gyvūnėlis.
Tai tik dalis išskirtinių parodos dalyvių.

Renginio svečiai turėtų būti pasiruošę patirti kur kas daugiau staigmenų ir atrasti dar daugiau stulbinančios išvaizdos ar temperamento kačių. Be to, parodoje dalyvaus ne tik įvairių veislių, bet ir įvairių tautybių katės – laukiamos delegacijos iš Suomijos, Lenkijos ir kitų Europos valstybių.

Renginio dalyvius vertins tarptautinės kategorijos FIFe teisėjai iš įvairių Europos valstybių:

– p. Dorte Kaae (Danija)
– p. Henry Hornell (Švedija)
– p. Gerardo Fraga y Guzman (Ispanija)
– p. Anne Paloluoma-Sundholm (Suomija)
– p. Svetlana Stoljarova (Baltarusija)

Po atidžios ir profesionalios kačių ekspertizės bus išrinktos geriausios iš geriausių.

Pirmąją parodos dieną laukia ypatingas akcentas „Rytų kačių šou“. Rytų katėms priskiriamos šios veislės: orientalai, Siamo, Balio ir Seychellois katės. Šios katės yra pačių įspūdingiausių mėlynų ir žalių akių savininkės, tad laukia nepakartojamas reginys.

Dar viena renginio staigmena – ypatingi svečiai – Gyvūnų globėjų asociacija su beglobiais gyvūnėliais. Pastarieji parodos metu bus dovanojami.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: