© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Būtent tokį pavadinimą parinkau ne tik dėl to, kad „Kavos klube“ daro gardžią kavą. Tai yra kavinė visiems atvejams.

Paprastai į ją užeinu svajingais vėsiais vakarais ar tiesiog tada, kai nesugalvoju, kur nurisnoti kitur, tačiau neseniai teko bastytis po Kauno centrą šeštadienio rytą, apie dešimtą valandą, kai dar niekas neveikia, o jei kas ir veikia, tai tikrai nepasiūlys sriubos ar viso meniu sąrašo. Aišku, visada galima aplankyti „101 kepyklėlę“, bet jei esate dideli to fanai, tai skaitykite kepyklėlių kritiką.

Taigi keiksnodami vieną identišką vietą po kitos, galiausiai pasilikome su keliais variantais: arba veiks „Kavos klubas“, arba nuleisime nosis ir praversime bernelių trobos duris, palūžę, nesuprasti ir abejingi per riebiai pataisomiems vėdarams.

Laimei, „Kavos klubas“ veikė at its best (visas septynias savaitės dienas dirba nuo devynių ryto!), o patalpa jau buvo prisirinkusi išalkusių šeštadieninių klientų, neradusių nieko padoraus plačiu perimetru aplink.

Esu įpratęs čia tegurkšnoti alutį ar kažką panašaus, todėl nelabai teko atkreipti dėmesio į valgomų patiekalų kainas. Tiesa, kartą vartojau sūrio kroketėlius: gal su „Klaipėdos senamiesčiu“ ir nelygintina, vis dėlto pakankamai maloninanti pramoga.

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Taigi bent jau antrų patiekalų kainos yra priskirtinos aukštėlesnių grupei, kas, matyt, atbaido pigumo išlepintus studentus, kurie verčiau nueis alaus už du dvidešimt į netoliese pūpsantį „Kauno alų“ ir sukrims vieną kitą neįpareigojančią kiaulės ausytę su majonezu. Kad ir kaip ten, už trisdešimt aštuonis litus mes įsigyjame čili sriubą, kaimišką kiaušinienę, du lietinius su špinatais ir stiklinę apelsinų sulčių.

Velnias, bet „Kavos klubas“ turi vieną geriausių virtuvių visame senamiestyje! Nei vienas patiekalas nesuklupo ties aštriais kokybės vertinimo slenksčiais: sriuba buvo papuošta jaukiu sūrio pluošteliu, patiekta didelėje lėkštėje, o skonis ne tik, kad nepriminė to nesusipratimo, kurį patiekia, pvz, „Milano“, bet ir buvo skonis pats savaime! Kiaušinienė buvo kiaušinieniška, užtat šalimais įsitaisiusios daržovės buvo šviežesnės už alaus putą ant ūsų, o kumpelis ramiai, it prityręs speleologas, leidosi stemple. Apie lietinius su špinatais (o iš tikrųjų ne tik su jais, bet ir su varške bei kumpiu) būtų galima parašyti bent jau bakalaurinį darbą: buvo įspūdingo dydžio, tešla skani ir be padažo, o ingridientų nepagailėta ir nežaista „šiandien mes būsim taupusis nuobodusis restoranas“ žaidimo. Žodžiu, pirmą kartą rimtai užkirtę „Kavos klube“, buvome maloniai nustebinti.

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Lankytis čia verta ne tik dėl maisto. Pro langus atsiveria mielai melancholiška M. Valančiaus gatvelė, skatinanti verslo planų kūrimą galvelėje ar tiesiog siūlanti atsipūsti ir pakelti bokalą arbatos. Jei visgi nemėgstate žiūrėti pro langus, vidaus apšvietimas suniveliuotas kaip 3D spausdintuvu pagamintas visraktis: puikiai ir žaismingai kitaip. Neįsikyri netgi kavos ir kitų aparatų skleidžiami garsai.

Nežinau, ar „Kavos klubas“ liktų mano akyse toks pats jaukus ir mielas, jei persikeltų, tarkim, į Laisvės Alėją. Gal čia žaidžia ta Kauno senamiesčio kamerinė dvasia, priverčianti į viską žiūrėti atlaidžiau, nelyg su neįgaliu pažįstamu, atidžiai renkant žodžius, gestus ir mimikas?

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 5 Minusą tegalima dėti už pakankamai aukštas „antro“ kainas. Šiaip kokybė stebinanti, juo labiau, kai parinktas toks kavinės pavadinimas: tarsi be pyragaičių daugiau čia nieko negausi,

Aplinka: 4 Kai kam čia pritruks gyvybės, bet juk visada galima nueiti į „Džem‘pub“ ar „UndergroundPub“ (po pirmos), tiesa? Aplinka maloniai susilieja su tiršta senamiesčio aura, ir, sėdėdamas šioje patalpoje, tam tikrą laiko tarpsnį tampi nepavaldus laikui.

Aptarnavimas: 3 „Kavos klubas“ galėtų pasisamdyt daugiau padavėjų, kartais laukti pabosta ir imi griaužti nagus. O tai jau didina įvairių ligų tikimybę.

Verta apsilankyti: 4 Galvoji, kad visos senamiesčio vietelės – vien „Shamrock‘ai“ ar „YZY“ bariokai? Tikrai ne (nors paminėtos vietos turi užtektinai savitumo, kad būtų aptartos atskirai). Autentika slepiasi po plačiais senamiesčio suknios verpetais, lyg vargšai žydeliai tais nemaloniais laikais.

Taigi apsilankykite, nejau taip bijote pakelti iškvepintą suknią aukštyn?

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: