Pexels.com archyvo nuotr.

Kinijoje daugybę metų nekito požiūris bei tradicijos į šeimą ir santuoką. Keičiantis pasauliui, Kinijoje keičiasi ne tik santuokos vertybės, bet ir demografinė politika.

1979 metais Kinijoje buvo įvesta vieno vaiko politika – įstatymas, kuris draudė susilaukti daugiau kaip vieno vaiko. Šiuo laikotarpiu, drastiškai sumažėjo gimstamumas kas lėmė pasikeitusį santykį tarp lyčių: mergaičių gimdavo mažiau nei berniukų. Todėl dabar daugybė jaunų žmonių turi pakankamai daug dirbti, kad užsidirbtų pinigų savo tėvų ir senelių išlaikymui, neturėdami laiko antrosios pusės paieškoms.

Kinijoje yra 30-čia milijonų daugiau vyrų negu moterų. Ankstesniais laikais, buvo skatinama gimdyti berniukus. Kiekvienoje vieno vaiko politikos propagandoje buvo vaizduojami berniukai, kas skatino šeimas susilaukti vyriškos lyties naujagimio. 2015 metais panaikinus vieno vaiko politiką, vyrų ir moterų santykis nepakito, todėl vyrams yra sunku susirasti patinkančią merginą.

Kita vienišų vyrų problema yra tai, kad jaunos merginos atstumia vyrus dėl aukštų reikalavimų. XXI a. Kinijos visuomenėje vis dar yra svarbus asmens statusas bei išvaizda. Pagal Kinų mentalitetą, šioje šalyje vyras užimantis aukštesnes pareigas bei daug uždirbantis yra tobulas sutuoktinis. Dauguma jaunų merginų renkasi sėkmingus bei išsilavinusius jaunus vyrus, kurie sugebėtų išlaikyti šeimą. Tuo tarpu daugumai vyrų gyvenančių kaimuose yra žymiai sunkiau susirasti norimą žmoną, nes dauguma jaunų merginų yra išsilavinusios, kas nėra naudinga vyrams.

Kinai

Pexels.com archyvo nuotr.

Šiai problemai spręsti yra įsteigti įvairūs pasimatymų klubai, kuriuose vyras gali susirasti sau žmoną pagal išsilavinimą, išvaizdą bei kinų horoskopą, tačiau tokiuose klubuose gali lankytis tik vidutines pajamas uždirbantys asmenys ar turtingi verslininkai. Vienas iš pasimatymų klubų yra „Deimantinė meilė“- tai yra paieškos institucija, kurios įkūrėjas Xu Tian Li, siekdamas padėti vienišiems vyrams susirasti antrąją pusę bei sukurti šeimą. Šioje įstaigoje iš 100 moterų yra atrenkamos 10 ir tada renkasi klientas. Šanchajuje veikia santuokos turgus, kuriame ant išskleistų skėčių yra prikabinami popieriaus lapai su informacija apie norinčius susipažinti vienišus žmonės.

Taip pat skaitykite: Kinija imasi totalinio piliečių kontroliavimo diegiant socialinio reitingo sistemą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: