© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tarptautiniame Vilniaus kino festivalyje “Kino pavasaris” šiemet apsilankė rekordinis skaičius žiūrovų – 99 tūkst. 798 – ketvirtadaliu daugiau nei pernai.

Šiemet pirmąkart per 19 metų festivalio filmai Vilniuje ir Kaune rodyti tuo pačiu metu. Kaune filmus aplankė 5755 žiūrovai, pirmadienį pranešė festivalio organizatoriai.

“Mūsų partnerių, kūrėjų, komandos ir savanorių dėka šiemet pavyko ne tik įgyvendinti visus savo tikslus, bet ir teisėtai didžiuotis, kad “Kino pavasaris” yra vienas svarbiausių kino festivalių Rytų Europoje, savo lygiu prilygstantis kitiems žinomiems tarptautiniams kino festivaliams”, – teigė “Kino pavasario” direktorė Vida Ramaškienė.

Festivalio programoje šiemet buvo 249 filmai. Lankomiausiais filmais tapo “Glorija” ir “Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo”.

Pasak festivalio programos sudarytojo Edvino Pukštos, nustebino kylantis trumpametražių filmų lankomumas: vien į pagrindinę Trumpametražių filmų naktį susirinko 492 žiūrovai, o visi lietuviškų ir užsienietiškų trumpametražių filmų seansai sulaukė 5244 kino mylėtojų, tai yra 74 proc. daugiau negu pernai.

Organizatoriai pranešė, kad jubiliejinis, dvidešimtasis, “Kino pavasaris” vyks 2015 metų kovo 19 – balandžio 2 dienomis.

“2015 metais tikimės ne tik parinkti įsimintinų filmų, pakviesti kūrėjų iš viso pasaulio, bet ir sukurti dar didesnę kino šventę Vilniuje ir Kaune”, – sakė festivalio vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: