Nasir Sobhani (dešinėje)

Nasiras Sobhani, dvidešimt šešerių metų vaikinas praėjęs ilgą rebilitacijos laikotarpį pagaliau įveikė priklausomybę ir bando susikurti naują gyvenimą, padėdamas žmonėms, kuriems reikia pagalbos. Prieš ketverius metus jis buvo narkomanas ir leisdavosi sau į venas viską, kas tik papuldavo. Vaikinas, įveikęs priklausomybę, pasirinko kirpėjo karjerą. Šiuo metu Melburne Nasiras padeda benamiams ir nemokamai juos apkerpa tiesiog gatvėje, o šią kilnią iniciatyvą pavadino „Švarus apsikirpimas, švari pradžia“.

Sobhani kirpykloje dirba šešias dienas per savaitę, o vienintelę laisvą dieną skiria benamiams. Pats save vaikinas vadina gatvės kirpėju. Su kirpimo įrankiais ir riedlente rankoje, jis skrieja Australijos gatvėmis bei siūlo nemokamas kirpimo paslaugas kiekvienam, kuriam reikia atsistoti ant kojų. Kol kerpa plaukus benamiams, jaunuolis nuoširdžiai bendrauja su jais, dažniausiai pats papasakoja apie priklausomybę narkotikams, žmogaus netobulumą, o tik tada paklausia, kaip atsitiko taip, kad jo klientas neteko namų, atsirado ten, kur yra dabar. Ir tikrai, pasakodamas apie asmeninį gyvenimą Nasir Sobhani sujaukia benamiams mintis ir jausmus, paliečia jų širdį, taip klientai pradeda pasitikėti vaikinu, pasakoti apie savo nelaimes ir tas mažytes svajones, kurių dar turi. „Jiems reikalingas žmogiškasis ryšys, jie nori, kad kažkas juos suprastų, išklausytų. Jie irgi žmonės, tik kažkur daugiau suklydo, todėl jiems reikalingas toks pats supratimas kaip ir kiekvienam“, – teigia jaunasis gatvės kirpėjas.

22

Graži iniciatyva prasidėjo prieš du metus, kai dvidešimt šešerių metų vaikinas kirpykloje pradėjo kalbėtis su langus plaunančiu jaunu darbuotoju. Pasirodo, kad jis irgi turėjo priklausomybę narkotikams. Jaunas vyras kirpykloje valytoju dirbo apie mėnesį ir paprašė Nasiro nukirpti jo plaukus, kaip galimybę atšvęsti mėnesį įveikus priklausomybę heroinui. Ši pažintis Sobhani padarė didelę įtaką, jis panoro panaudoti savo profesiją kilniems tikslams ir padėti žmonėms, kuriems to reikia.

24

Nasiras teigia, kad atsimena tas dienas, kai žiūrėdavo į veidrodį ir nekęsdavo savęs. Jis nuolat verkdavo, nes šlykštėdavosi savimi, todėl vaikinas mano, kad daugelis gatvės gyventojų jaučia tą patį. Kirpėjas tiki, kad suteikdamas benamiams nemokamą paslaugą, jis padeda pradėti gyvenimą iš pradžių, palikti savo vidinius demonus ir žiūrėti į ateitį.

25

26

27

29

30

31

28

33

34

Taip pat skaitykite: JAV kalėjimuose nuteistiesiems leidžiama auginti kates [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: