KTU archyvo nuotr.

Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų organizuojamas „InfoShow Lan Party 2016“ renginys balandžio 15-17 dienomis į Kauno sporto halę sukvies daugiau nei 1000 kompiuteriniams žaidimams ir e-sporto kultūrai neabejingų žmonių. Net dvi paras truksiančios žaidimų fiestos metu renginio dalyviai turės galimybę rungtis įvairiuose turnyruose bei išsidalinti prizus ir dovanas, kurių bendra vertė viršija 12800 eurų.

Prieš daugiau nei dešimtmetį prasidėjęs, nuo nedidelio kompiuterinių žaidimų studentiško vakarėlio, KTU „InfoShow Lan Party“ išaugo iki didelio e-sporto turnyrų festivalio, pritraukiančio tiek mėgėjus, tiek profesionalius žaidėjus. 2016 metais KTU Informatikos fakulteto (IF) studentų atstovybės „InfoSA“ organizuojamas kompiuterinių žaidimų renginys sieks pagerinti visus iki šiol buvusius rekordus ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir prizinio fondo dydžiu.

Auga užsieniečių susidomėjimas

Pasak renginio organizatorių, „League of Legends“, „Counter Strike: Global Offensive“, „Starcraft 2“ ir kiti KTU „InfoShow Lan Party 2016“ turnyrai šiemet pritraukė kaip niekada daug žaidėjų iš kaimyninių šalių. Atrankos turnyruose prie lietuvių komandų prisijungė svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Danijos.

Vienas iš kompiuterinių žaidimų fiestos organizatorių Vilius Dragūnas džiaugiasi, jog šiuometinė kompiuterinių žaidimų fiesta sulaukia vis daugiau užsieniečių dėmesio.

„Kaimynų dėmesio mes sulaukiame kasmet, tačiau šiemet gretimų šalių susidomėjimas kaip niekad didelis. Kvalifikacinių etapų transliacijos parodė, kad KTU „InfoShow Lan Party“ pamažu tampa tarptautiniu renginiu. Atrankines kovas stebėjo žaidimų mėgėjai iš dešimties skirtingų užsienio šalių, o bilietų pirkimai rodo, jog Kauno Sporto Halėje susirinksianti publika taip pat bus tarptautinė“, – teigė V. Dragūnas.

Anot jo, šiemet į Kauno sporto halę atvyks ne tik žaidėjai, bet ir gausus juos palaikančių sirgalių būrys, bei keli garsūs e-sporto komentatoriai iš Latvijos ir Estijos.

KTU InfoShow_1

KTU archyvo nuotr.

Pramogos ne tik žaidėjams, bet ir žiūrovams

„Žiūrovai šiemet bus palepinti neeiline renginio kokybe. Visos KTU „InfoShow Lan Party 2016“ finalinės kovos vyks ant didžiosios Kauno sporto halės scenos, o žiūrovai žaidimus matys didžiuliame ekrane bei galės garsiai palaikyti savo favoritus.

Palaikymo sirgalių bilietų savininkus be turnyrų transliacijų taip pat pakviesime išmėginti virtualios realybės pramogas, vairavimo simuliatorius ir prisijungti prie žaidimų kultūros šėlsmo „Technoramos“ poilsio zonoje. Dalyvių ten lauks įvairūs stalo žaidimai, konsolės ir mini turnyrai, kai kuriuose jų, dalyvaujantys turės galimybę laimėti rėmėjų įsteigtus prizus“, – apie atrakcijas, laukiančias renginio žiūrovų, pasakojo V. Dragūnas.

Oficiali renginio atidarymo ceremonija vyks balandžio 15 d. 16 val., kurios metu dalyvius sveikins organizatoriai ir Kauno savivaldybės atstovai. Daugiau informacijos apie KTU „InfoShow Lan Party 2016“ galima rasti renginio puslapyje: www.infoshow.info/lanparty

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: