Romy McCloskey nuotr.

Kostiumų dizaineris Romy McCloskey panaudojo savo įgūdžius, atlikdamas gerą ir itin preciziškai tikslų darbą. Jis išgelbėjo gyvybę sužeistam Monarcho drugeliui. Šių gražių būtybių išaukštinimas ir auginimas – tai pramoga, kurią daugelis pamėgo siekdami išsaugoti rūšį, kuri nyksta. McCloskey neseniai pradėjo auginti šios rūšies drugelius – praėjusį rudenį savo kieme surinko keletą vikšrų, iš kurių vėliau išsirito drugeliai.

Milijonai drugelių dėl vienų ar kitų priežasčių susilaužo ar praranda dalį savo sparnų. Didelė dalis drugelių gyvena tik kelias savaites, tačiau būna ir tokių rūšių, kaip Monarcho drugelis, kuris gyvena iki šešių mėnesių, tad juos gelbėti – ne toks ir bergždžias darbas. Būtent taip ir pasielgė šis kostiumų dizaineris.

Kad ryžtusi tokiam darbui, McCloskey peržiūrėjo nevieną vaizdo įrašą, kap tai daryti. Tuomet jis suprato, kad šis darbas panašus į jo – kostiumų dizainerio darbą. Šiai „operacijai“ nereikia jokių specialių įrankų, pakanka didelio kruopštumo ir atidumo. Verta atsiminti ir tai, kad be reikalo imti drugelį už sparnų nepatartina. Riebalai, esantys ant pirštų, gali pakenkti jautriai drugelių sparnų struktūrai.

Designer Repairs Broken Wing of Butterfly 2

Menininkui nebuvo labai sunku susitvarkyti su šia užduotimi. Jis atkūrė lūžusį drugelio sparną ir paleido jį skristi į laisvę.

Designer Repairs Broken Wing of Butterfly 4

Taip pat skaitykite: Jaunuoliai išgelbėjo badaujantį vilką, kurio galva buvo įstrigusi plastikinėje taroje [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: