Mamos dalinasi savo maitinimo krūtimi patirtimi skelbdamos puošnias #TreeOfLife (Gyvenimo medis) nuotraukas Instagram socialiniame tinkle, taip švęsdamos motinos-kūdikio ryšį.

Standartinė (tačiau nuostabi!) maitinimo krūtimi selfie (asmenukė) – dar žinoma kaip #brelfie – įgauna transformaciją su Tree Of Life vaizdiniais artistiškai išdėliotais motinos-kūdikio nuotraukose. Gyvenimo medis yra tarpkultūrinis stiprybės, mitybos ir vystymosi simbolis.

#TreeOfLife #brelfie nuotraukos pritaiko šį ugdymo simbolį realaus gyvenimo motinystėje – vietoje, kur stiprybė, mityba ir vystymasis yra kasdieninis apmąstymas.

Bendra patirtis

Veikla paplito staigiai, kai tūkstančiai #TreeOfLife nuotraukų pradėjo sklisti Instagram. Vaizdai yra sukurti naudojant tokias programas kaip PicsArt.

Nuotraukos atvaizduoja panašią temą ir bendrą patirtį, tačiau tuo pačiu yra įkeliamos mamų iš įvairių regionų aplink pasaulį ir jos visos pasakoja apie skirtingus dalykus savo kūdikio maitinimo kelionėje.

Gilesni pokalbiai

Mamos skatina priimti žindymo normalizavimą ir įžiebianti gilesnius pokalbius apie kūdikio maitinimo krūtimi iššūkius.

“Paprastai aš esu labai uždaras asmuo kalbant apie maitinimą krūtimi, nes tai labai intymi patirtis. Pavogtos nesuskaičiuojamos vėlyvos naktys ir tylos akimirkos taip pat tapo mano saugia vieta. Aš ne tik maitinu savo vaikelį, aš jaučiuosi lyg puoselėčiau savo sielą,” viena iš mamų paskelbė šalia savo #TreeOfLife nuotraukos.

“Kai mano dukra buvo vieno mėnesio ir ji atsisakė būti maitinama krūtimi. Dabar jai yra 8 mėnesių ir bet kada, kai mėginu įkišti savo krūtinę į jos burną, ji verks be sustojimo. Taigi aš esu įstrigusi su pieno pumpavimu ir Dievas žino kaip aš nekenčiu pumpavimo. Negaliu patikėti kaip šis kūdikis užaugo, išgyvendamas vien tik iš pieno, kurį pagamina mano kūnas. Gyvenimas nuostabus toks, koks jis yra.. nesvarbu, koks sunkus jis bebūtų. Buvimas mama yra gyvenimą pakeičiantis dalykas ir aš labai didžiuojuosi būdama jos mama,” rašė kita moteris.

32

Kaip matote, nuotraukos įžiebia daugybę skirtingų jausmų ir apmąstymų.

O kaip maitinimas ne krūtimi?

Kol vienos mamos skuba pagirti šias nuotraukas, kitos yra linkusios paminėti, kad ne visos gali maitinti krūtimi, ir kad šios nuotraukos gali pažadinti liūdesio ir nusivylimo jausmus kai kurioms moterims.

“Žaviuosi šiomis #TreeOfLife nuotraukomis, kurios yra keliamos į Instagram, nes jos yra nuostabios, tačiau tai taip pat pažadino visas emocijas, su kuriomis aš stengiausi susitaikyti per savo maitinimo krūtimi kelionę. Mėginau daugiau nei 3 mėnesius pagaminti ir suteikti maitinimą savo mažyliui. Užfiksavau kiekvieną bjaurų dalyką, koks tik įmanomas. Buvau pompos vergė. Aš verkiau daugiau nei reikėjo. Tos iššvaistytos ašaros ir energija galėjo būti laikas praleistas rūpinantis mano mažuoju. Skiriu tai visoms mamoms, kurios negalėjo arba nemaitino krūtimi. Ar galime visi prisiminti, kad #fedisbest!!” paskelbė viena mama .

Galbūt jūs norėtumėte prisijungti prie #TreeOfLife diskusijos arba pasidalinti savo nuotrauka su pasauliu?

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

44

Taip pat skaitykite: Fotoserija „Cezaris“: nuo šiol į naujagimius žvelgsite kitaip (FOTO)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: