Organizatorių archyvo nuotr.

Rugpjūčio 6 d. Kaune, įvyko pirmasis Lietuvos istorijoje Nacionalinis trečiosios BMW serijos automobilių, entuziastų vadinamų tiesiog  e30, suvažiavimas. Į vidurdienį prasidėjusį renginį sugužėjo šio modelio mylėtojai ne tik iš Kauno, bet ir iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos, Telšių, Ukmergės ir kitų Lietuvos vietovių.

Viskas prasidėjo labai paprastai, nuo socialiniame tinkle „Facebook“ vieno iš e30 entuziastų Remigijaus Mažeikos pasiūlytos idėjos surengti e30 susitikimą. Į šį kvietimą ilgai nelaukę atsiliepė ir pagrindiniais organizatoriais vėliau tapę panevėžietis Edgaras Paulauskas ir kaunietis Žilvinas Račyla. Birželio 18d. buvo pradėtos dėlioti pirmosios suvažiavimo detalės, toliau sekė „gyvas“ organizatorių susitikimas Kėdainiuose. Iš pradžių dėlioti ambicingi planai buvo supaprastinti — nutarta viską ruošti iš organizatorių lėšų.

Vienas pagrindinių organizatorių tikslų pasiruošimo etape buvo pakviesti kuo daugiau socialiniuose tinkluose viešai susidomėjimo nelabai išreiškiančių, „nesiskelbiančių“ e30 entuziastų, kurie savo išpuoselėtus automobilius saugo garažuose. Buvo įdomu ne tik pamatyti šias retas mašinas, bet ir išgirsti savininkų pasakojimus – kaip jiems pavyksta išsaugoti automobilius, kokie restauracijos procesai taikyti, kokios modifikacijos pasisekė, o kurių patartina išvengti. Šiam siekiui įgyvendinti buvo rašomos asmenines žinutės, rengti susitikimai akis į akį. Sudėliojus visus taškus ant „i“,  renginio informacija, kurią platinti padėjo ir puslapiai „Lithuanian BMW Fan“, „Balta Melyna“ ir „Automanas“, buvo paskelbta „Facebook“.

BMW (1)

Iki pat susitikimo dienos buvo sunku nuspėti, kiek dalyvių atvyks į renginį. Organizatorius Edgaras sakė, jog džiaugtųsi, jei į pirmąjį susitikimą atvyktų bent dvidešimt e30 gerbėjų.

BMW (4)

„Išaušus šeštadienio rytui likome daugiau nei maloniai nustebinti – dar prieš sutartą valandą PC „Prisma“ automobilių stovėjimo aikštelėje lūkuriavo beveik tuzinas BMW e30 automobilių“— dalinosi įspūdžiais organizatorius Žilvinas. Nepaisant negailestingos orų prognozės, per nepilną valandą nuo renginio pradžios į aikštelę susirinko beveik pusšimtis BMW e30 automobilių. Šio klasikinio automobilio mylėtojai į renginį atvyko su šeimomis, antrosiomis pusėmis, draugais, augintiniais ir žinoma gera nuotaika!

BMW

Apie 14 valandą milžiniška automobilių kolona pajudėjo centrinėmis Kauno miesto gatvėmis. Ekspromtu sugalvota sustoti Karaliaus Mindaugo prospekte, šio sprendimo rezultatas – įspūdinga fotosesija. Toliau kolona judėjo Zapyškio link. Atvykę dalyviai išsitraukė savo grilius, užkandžius ir smagiai leido laiką vaizdingoje aplinkoje, šalia senosios Zapyškio bažnyčios ir Nemuno. Zapyškyje gerai automanams žinomo žaidimo, vadinamo „limbo“, pagalba buvo išrinktas Stance No.1 (žemiausias automobilis) nugalėtojas. Nuo pat renginio pradžios automobiliai varžėsi dėl 7 nominacijų, suskaičiavus balsavimo rezultatus buvo apdovanoti nugalėtojai:

BMW (3)

  • Gražiausias salonas – Martynas Ušinskis
  • Best Wheels – Remigijus Mažeika
  • Stance No.1 – Lukas Misiūnas
  • Autentiškiausias automobilis – Andrius Andrukovič
  • Patraukliausias automobilis – Laurynas Kubilius
  • Geriausia automobilio istorija – Edgaras Kotvickas
  • Asfalto Drakonas – Mantas M.

DCIM100MEDIADJI_0007.JPG

Galiausiai suvažiavimą visų nusiminimui vainikavo gausus lietus, tad nors ir nenoromis, teko atsisveikinti, pažadėjus vieni kitiems kito susitikimo ilgai nelaukti.

BMW (8)

Reikia paminėti ir tai, kad automobilių kolonos metu buvo laikomasi visų KET taisyklių, siekiant nesukelti pavojaus kitiems eismo dalyviams, bei didesnių eismo spūsčių miesto centrinėje dalyje, tad buvo sulaužytas mitas, kad liaudiškai „chuliganke“ vadinamas automobilis yra chuliganų automobilis. Galime drąsiai teigti, kad šis modelis subrendo ir jau užsitarnavo klasikinio automobilio statusą.

BMW (2)

Šis suvažiavimas Kaune motyvuoja ir skatina galvoti apie ateitį. Organizatoriai sieks, kad BMW e30 suvažiavimai Lietuvoje taptų gražia tradicija. „Pasimokę iš šiųmetinių klaidų, bei, dar svarbiau, pamatę,jog e30 mylėtojai nori bendrauti ir susitikti, tikimės sekantį renginį surengti dar geresnį – kartelė jau iškelta“, –  sakė organizatorius Edgaras. Yra tikimybė, kad kitąmet susitikimas neapsiribos vienos dienos programa.

BMW (1)

Na, ir pabaigai, dėkojame visiems dalyviams, kurie nepagailėjo savo brangaus laiko, nepatingėjo ir  atvyko į šį Lietuvos automanų istorinį renginį – be jūsų nebūtų ir šio suvažiavimo. Dėkojame ir tiems, kurie prisidėjo prie renginio organizavimo savo mintimis, idėjomis ir darbais. Dėkojame įmonėms UAB Epigone, UAB Amalkera už sukurtą renginio logotipą, bei pagamintus suvenyrus. Be galo džiaugiamės draugų, bei fotografų iniciatyva: 3Dreklama.lt; vabzdys.lt; Erika Žigutytė photography; RobertasRR fotografija; Rauvis.lt; Karolina Dauskurdytė photography; Egisfilms; Gustas R Productions; Maksim Vasiljev;‎ Lukas Lekecinskas; bei kiti– profesionaliai užfiksavę išskirtinius ir istorinius Lietuvos autoparko kadrus.

Taip pat skaitykite: Technikos mylėtojų stovykloje iš automobilių suformuoti Olimpiniai žiedai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: