Menininkas sukūrė milžiniškas medžio skulptūras, ir paslėpė jas Kopenhagos miškuose. Per pastaruosius trejus metus, danas Tomas Dambo intensyviai jas kūrė iš perdirbtų medžiagų. Visai neseniai jis išdėliojo šiuos šešis milžinus aplink Kopenhagą. Taip skatindamas žmones lankytis nestandartinėse vietose savo gimtajame mieste.

Dambo dirba prie daugybės projektų, tokių kaip baldų, ar interjero dizaino, tačiau šis projektas buvo vienas iš didesnių jo gyvenime. Įrodymų, kad šis danų menininkas yra tikrai talentingas čia net nereikia. Šios milžiniškos skulptūros yra absoliutus turistų favoritas. ,,Man tikrai labai patinka darbas su nebenaudojama mediena. Yra tiek begalė dalykų, kuriuos aš galiu sukurti, ir jie visi yra mano galvoje. Aš tikiuosi, kad mano skulptūros įkvėps kitus rūšiuoti atliekas ir mylėti gamtą.“- teigia menininkas.

thomas-dambo-recylced-art-11

Šias milžiniškas skulptūras menininkui padėjo sukurti vietos savanorių grupė. Jos buvo pagamintios iš 600 medienos padėklų, senų tvorų, ir kitų lentų, kurių pagalba atsirado šie šedevrai. Kiekvienam vardą kūrė savanoriai, ir juos galima surasti miškuose naudojant žemėlapius. Dambo taip pat parašė eilėraščius, kuriuos išgraviravo akmenyse, ir padėjo šalia kiekvienos skulptūros. ,,Tai kviečia žiūrovus eiti į lobių medžioklę, ne tik pamatyti skulptūras, bet ir atrasti paslėptus perlus gamtoje.“- pasakoja menininkas.

thomas-dambo-recylced-art-20

Kiekvienas milžinas sąveikauja su aplinka, sukuria tam tikrą ryšį. Pavyzdžiui, vienas iš kūrinių, vardu draugiškasis Tedis, buvo sukonstruotas vietoje, šalia ežero. Ir jį sukurti padėjo keturi darbo neturintys žmonės. Jo viena iš rankų padeda žmonėms pereiti mažą upelį. O Mažasis Tilde, yra įsikūręs teritorijoje, kur alsuoja gamtos ir gyvūnijos pasaulis. Ši skulptūra tapo gyvūnų namais, ir joje dabar gyvena apie 28 paukščiai.

thomas-dambo-recylced-art-7

Menininkas tai pat gamina skulptūras iš nebenaudojamų atliekų. Tokių kaip plastikas, ar kartonas. Iš jų yra sukuriami dalykai siūlantys nauju būdu džiaugtis ekologišku gyvenimu. Tad, nors vieniems tai atrodo tik šiukšlės, tačiau menininko prisilietimas sukuria tikrus meno kūrinius.

thomas-dambo-recylced-art-19

thomas-dambo-recylced-art-12

thomas-dambo-recylced-art-21

thomas-dambo-recylced-art-13

thomas-dambo-recylced-art-18

thomas-dambo-recylced-art-17

thomas-dambo-recylced-art-6

thomas-dambo-recylced-art-5

thomas-dambo-recylced-art-2

thomas-dambo-recylced-art-9

thomas-dambo-recylced-art-15
thomas-dambo-recylced-art-4

thomas-dambo-recylced-art-8

thomas-dambo-recylced-art-10


Taip pat skaitykite: Moterų portretai ant sienų, kurie dingsta

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: