Kadras iš kino filmo "Monstrų puota"

Smurtas, skausmas, vienatvė, seksas, neapykanta ir laimės paieškos.

Tai sudedamosios „Monstrų puotos“ dalys. Iš to susideda gyvenimas.

Vieniši ne laike, bet erdvėje

Giliai pasikapsčius tai istorija apie meilę. Apie du vienišus žmones, kurie taip ilgai buvo vieni, kad jau bene pamiršo, kad toks jausmas, kaip meilė egzistuoja. Šios dvi vienišos sielos atrado viena kitą ir nusprendė būti kartu nepaisant akivaizdžių ženklų, kurie pranašavo, kad to daryti nederėtų.

Sudėtingų gyvenimų istorijos susipina ir gailiausiai kažkokiu tai būdu tampa paprastos. Filmas siunčia žinutę, kad gyventi reikia nepaisant nieko. Ne tik gyventi, bet ir neatsakyti galimybės būti laimingiems. Nes tie, kurie pirmenybę teikia aklai neapykantai galiausiai lieka vieni.

Mums viskas bus gerai

Gražuolė juodaodė Leticija ir rasistinių pažiūrų, baltųjų rasės atstovas Henkas netikėtai atranda vienas kitą ir scena po scenos aiškėja, kad jie turi daugiau bendro nei buvo galima pagalvoti iš pradžių. Bet vis tik jų odos spalva nesupanašėja…

Bėda veja bėdą, o visas filmas kuria niūrią nuotaiką ne tik aplinkui, bet ir viduje kažkas apsitraukia pilka plėve. Vienok, „Monstrų puotai“ pasibaigus kažkaip imi tikėti, kad visada yra viltis ir, kad viskas bus gerai.

Pelnytas Oskaras

Tai neabejotinai vienas geriausių Halle Berry pasirodymų. Ji pasirodo ekrane tarsi ugnis ir liepsnoja iki pat filmo pabaigos. Jos nepakeliamas skausmas, vaikiškas džiaugsmas ir kaitinantis geismas ekraną užpildo taip ryškiai, kad nelieka klausimų kas šios puotos žvaigždė.

Už šį vaidmenį Halle Berry 2002 metais gavo Oskarą ir nulenkus galvas tenka pripažinti, kad ji to tikrai verta. Sunku įsivaizduoti kas galėjo geriau susitvarkyti su šiuo vaidmeniu, atrodo, kad ji tiesiog  jam sutverta.

Verdiktas 9/10

„Monstrų puota“ ypatingai stipri ir paveiki drama. Ją ne itin malonu žiūrėti, tačiau atplėšti akis sudėtinga. Tai tikra puota. Ir tikrai monstrų. Tačiau dėl gana lėto filmo tempo, puotai artėjant į pabaigą jau pusbalsiu imi raginti personažus greičiau išsiaiškinti santykius ir gyventi toliau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: