Serialo "Happy!" kadras

Hepis“ (angl. „Happy!“) pastatytas pagal komiksų seriją, sukurtą DC veteranų Grant Morrison ir Darick Robertson. „Hepis“ neabejotinai yra vienas iš labiausiai pamišusių visų laikų televizijos serialų visoje galaktikoje. Tai yra tikra beprotystė ekranuose: buvęs policininkas sudaro komandą su skraidančiu mėlynu vienaragiu, kuris yra įsivaizduojamas mažos mergaitės draugas, ir kartu kovoja prieš blogąjį Kalėdų Senį.

Viena geriausių serialo bruožų yra tai, jog pagrindinį veikėją Niką Saksą vaidina Christopher Meloni. Aktorius daugeliui žinomas iš populiariojo serialo „Įstatymas ir tvarka: specialusis skyrius“ (angl. Law and Order: SVU), kuriame jis vaidina Eliotą Stablerį. Pastarojo serialo gerbėjams „Hepis“ bus tikras išbandymas, nes Nikas Saksas yra visiškai priešinga asmenybė Eliotui.

Pagrindinis veikėjas Nikas yra korumpuotas, nemandagus ir jam nerūpi visiškai niekas. Vis gi, toks jis buvo nevisada. Nikas – buvęs policininkas, puikus detektyvas, vienas geriausių visame mieste. Tačiau skaudžios patirtys, žiaurios bylos ir dar žiauresni vaizdai pakeitė veikėją. Dabar jis – samdomas žudikas, kuris beprotiškai daug geria, vartoja narkotikus, užsiima bereikšmiu seksu, žmogų nužudyti jam yra vienas lengviausių dalykų žemėje, tai jis daro be jokių skrupulų, o ką nors išduoti nereiškia nieko. Šalia jo būti yra visai nesmagu, išvaizda primena benamį, tačiau žiūrint serialą atrodo, jog jis yra nemirtingas.

Happy season 2

Serialas prasideda Niko pristatymu. Mes matome jį baro tuolete, vemiantį. Iš ties, puikus veikėjo pristatymas. Iš karto aišku, kas per žmogus jis yra. Pirmojoje scenoje rodomas ir jo įsivaizduojamas bandymas nusižudyti, kuris pavirsta į įvairiausių spalvų gamą, kurią juokinga paverčia ir takelyje girdimas kalėdinės dainos remiksas. Kūrėjai neduoda laiko apmąstymams, žiūrovui iš karto aišku, jog serialas nėra toks, kaip visi.

Happy 1

Nikas Saksas, kaip jau minėjome, yra buvęs policininkas, tačiau į jį pažvelgus to visiškai nepasakytum. Jam nerūpi niekas, o dienas jis mieliausiai leistų viskio butelio draugijoje. Dabar pinigus įvairiems malonumams jis užsidirba būdamas samdomu žudiku. Jis gavo užduotį, kuri iš pirmo žvilgnio atrodė visai paprastą – pašalinti kelis mafijos vaikus, nepatyrusius italus. Tačiau viskas pasisuko visai kita linkme, įvyko didžiulis fiasko ir Nikas buvo pašautas. Viena iš jo aukų, jauniausias vaikinas, prieš mirdamas bandė Nikui pasakyti kažkokį pavojingą slaptažodį, o liudininke tapusi prostitutė policijai pranešė, kad Nikas jį girdėjo. Tai – melaginga informacija, kuri sukelia pagrindiniam veikėjui daug bėdų.

Happy

Kiek vėliau Niką gelbsti greitoji pagalba, o gulėdamas jos automobilyje jis pradeda matyti kalbantį, mažą, mėlyną ir dar skraidantį vienaragį, vardu Hepis. Manydamas, jog tai tėra tik miražas, jis agresyviai (švelniai tariant) išsikovoja kelias dozes vaistų. Kitame epizode jau matome Niką ligoninėje. Vienaragis nedingo, jis vis dar yra šalia Niko, kuriam sunku suvokti, kad Hepis nėra alkoholio, narkotikų ir vaistų sukelta haliucinacija. Tačiau, galiausiai Nikui paaiškėja, kad Hepis yra mažos mergaitės, vardu Heili (akt. Bryce Lorenzo), įsivaizduojamas draugas. Mergaitė buvo pagrobta siaubingai atrodančio Kalėdų Senio ir arkliukas išskubėjo ieškoti pagalbos. Kodėl jis pasirinko būtent Niką? Per daug didelis siužeto vinigų atskleidimas.

Happy season 3

Tačiau Nikui nelabai rūpi kažkokia mergaitė. Jis turi kur kas didesnių bėdų, kaip kad susidorojimas su Blu (akt. Ritchie Coster) grasinimais, jo visuomet besišypsančiu, padėjėju, kankinimo meistru Smūčiu (akt. Patrick Fischler) ir pabėgimas nuo jį persekiojančios detektyvės Mereditos (akt. Lili Mirojnick), kuri buvo viena priežasčių, kodėl Niko gyvenimas pasikeitė taip drastiškai.

Hepis yra iš ties nuostabus personažas. Visų pirma, jis visuomet, visuomet yra perdėtai laimingas. Antra, jį gali matyti tik Nikas, o tai samdomui žudikui pasitarnauja labai palankiai. Ir trečia, Hepis yra įgarsintas Patton Oswalt.

Įsivaizduojamas draugas arkliukas bando Niką priversti padėti išgelbėti Heilę, prabudinti jo detektyvo instinktus, tačiau tai nėra lengva. Hepis maldauja pagalbos, kol nėra per vėlu. Žinoma, galiausiai Nikas sutinka susidoroti su Kalėdų Seniu (tiksliau labai siaubingos išvaizdos tipu, apsirengusiu Kalėdų Senio kostiumu) ir taip jis ir Hepis tampa partneriais.

 

Hepis“ šaipos iš visko, kas yra banalu, kvaila ir žmonių dažnai mėgstama. Vienas puikiausių pavyzdžių yra tai, jog seriale taip pat yra ir realybės šou. Nužudytų Italijos mafijos vaikinų mama, pasirodo, yra visai pasiturinti moteris, vardu Isabela. Kad ir kur ji eitų, iš paskos seka visa filmavimo grupė, kuri kuria serialą, laidą apie jos gyvenimą. Realybės šou komiškas, jis šaiposi iš realiame gyvenime rodomų laidų, žmonių gyvenimų, nereikalingo susireikšminimo ir klišinės populiariosios kultūros.

Veiksmui rutuliojantis toliau paaiškėja, kad viskas seriale yra susiję, visų veikėjų, Italų šeimos, Niko, Heilės ir jos mamos, Blue ir net žiauriojo Kalėdų Senio, gyvenimo linijos yra persipinusios, viskas sueina į vieną. Tai yra dar vienas serialo šaipymasis iš banalių istorijų.

Serialas „Hepis“ neturėtų būti priimamas rimtai. Jis yra skirtas šokiruoti, linksminti, provokuoti ir priversti žiūrovą juoktis, žiūrint parodiją primenančias serijas.

Hepis“ yra gardus kasnelis kiekvienam Meloni gerbėjui, mėgstančiam žiūrėti, kaip aktorius tiesiog „suvalgo“ jam duodamą rolę. Žinoma, šis serialas nėra skirtas žiūrovui, kuris išbąlą pamatęs klaną kraujo (o jo šiame seriale yra tikrai nemažai), tačiau „Hepis“ pamalonins kiekvieną, kuriam patinka veiksmo perkrautos, grubaus humoro pilnos serialų serijos.

Taip pat skaitykite: Baris“, arba Kalifornijos žudiko svajos tapti kažkuo kitu

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: