Kadras iš kino filmo "Prieš vidurnaktį"

Richard‘as Linklater‘is drauge su Ethan‘u Hawke ir Julia Delpy sugrįžta į didžiuosius ekranus, kad pagaliau būtų sūdėlioti visi taškai nepaprastoje ir tuo pat metu labai žemiškoje Džesio ir Selinos meilės istorijoje.

Minčių traukinys

Romantinė drama „Prieš vidurnaktį“ yra filmų „Prieš saulėtekį“ ir „Prieš saulėlydį“ tęsinys. Ir iš karto galima pasakyti, kad tęsinys vykęs, tačiau jis yra vykęs tik tuo atveju, jei jums patiko pastarosios dalys, kadangi iš esmės visas filmo braižas nieko nesiskiria nuo pirmųjų dalių.

Gilių, prasmingų ir tuo pačiu metu lengvų dialogų dėka (jau iš pirmų dalių žinome, kad ši porelė mėgsta pašnekėti) pasakojama gyvenimo istorija, o žiūrovas čia esti labiau klausytojas, nei stebėtojas. Galima tiesiog užmerkti akis ir klausytis bei bandyti įsivaizduoti šių žmonių gyvenimus. Mintys liejasi laisvai, tačiau nuolat užkabina ir nejučia paverčia klausytoją mąstytoju.

Jaudinanti rutina

Čia išvysite jau gerai pažįstamus Džesį ir Seleną, kurie galiausiai gyvena kartu ir mėgaujasi bei nusivilia kasdieninio gyvenimo drauge ypatumais. Jie vis dar boikotuoja vestuves, tačiau turi dvi dukras – dvynukes. Įdomiausias dalykas čia – jų gyvenimas nėra tobula pasaka, kurioje viskas švyti milijonų fėjų šviesa. Kasdienybė vargina ir išsunkia jėgas, o aistros pykčiams ir kivirčams atrodo visada užtenka.

Gali būti, jog tiems, kurie tikisi dar daugiau romantikos ir saldėsių, teks nusivilti. Ši dalis kiek realesnė, žemiškesnė ir kadangi cukrus barstomas saikingai šių dviejų personažų rutina sugeba sujaudinti ir įtraukti.

Kadras iš kino filmo “Prieš vidurnaktį”

Suteikia vilties

Būtent dėl to, kad šis filmas žemiškas ir nėra kokčiai saldus taip smagu tapatintis su personažais. Tai daryti ne tik malonu, bet ir paprasta. Pateikiamos daugeliui suprantamos gyvenimiškos problemos, derybos ir sprendimai. Jokių po miškus lakstančių vilkolakių ar žėrinčių vampyrų. Tai švelni, kasdieniškas romantika, kurią gali suprasti beveik kiekvienas, o netobulo pasaulio vaizdas tampa malonus ir viltingas.

Žiūrovai, kurie nesugebėjo tapatintis su šiais personažais pirmose dalyse, tikrai galės tai padaryti naujausiose dalyje. Kitas klausimas ar jiems tai patiks ar ne… Vienok, kažkokią emociją paliks, o kokia ji bus ko gero jau priklausys nuo individo.

Verdiktas 8/10

Nors filmas „Prieš vidurnaktį“ žiūrisi maloniai ir palieka gerą įspūdį, tai nėra filmas, kurį norėtųsi žiūrėti vėl ir vėl. Ir tas faktas, kad ši dalis nelabai kuo tesiskiria nuo savo pirmtakių nedaro jos kažkuo išskirtina ar ypatinga.

Šį filmą būtina pažiūrėti, jeigu pirmosios dalys jums paliko gilų įspūdį ir jums labai smalsu, kaip ši meilės istorija baigsis. Tačiau jei pirmosios dalys jums pasirodė varginančios ir perspaustos tuomet, tiesa ta, kad „Prieš vidurnaktį“ bus lygiai tokia pati.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: