Serialo "The Bodyguard" kadras

Asmens sargybinis“ (angl. „The Bodyguard“) – 2018 metų politinis trileris, pranokęs pačių didžiausių optimistų lūkesčius ir britų televizijoje tapęs populiariausiu draminiu serialu. „World Productions“, sulaukę daugiau negu 17 milijonų žiūrovų Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje, nusprendė prieš mėnesį serialą paviešinti pasauliniu mastu, „Netflix“ platformoje.

Kritikai giria britų scenaristės Jed Mercurio parašytą siužetą, kuris žiūrovą įtraukia nuo pirmųjų politinio trilerio minučių. Policijos procedūros, psichologiniai žaidimai, politinis sąmokslas, konspiracijos, lytiniai santykiai tarp valstybės tarnautojų, teroristai – tai tik keletas elementų, kuriuos Jed Mercurio sudėliojo į pavykusį istorijos pasakojimą. Siužeto eigą stengiamasi nuslėpti kiek įmanoma ilgiau, todėl serialo istorija yra sunkiai nuspėjama. Taip pat pagirtina, jog atskirti gerus ketinimus turinčius veikėjus nuo piktadarių yra be galo sudėtinga.

Pagrindinį serialo vaidmenį atliko škotų aktorius Richard Madden. Talentingo aktoriaus rimtą veido mimiką žiūrovai prisimena iš tarptautinį pripažinimą pelniusios „HBO“ maginės fantastikos serialo „Sostų karai“. Praeityje aktorius teatre vaidindavo Viljamo Šekspyro tragediją „Romeo ir Džiuljeta“, kurioje atlikdavo pagrindinį vaidmenį jaunuolių meilės istorijoje. Šiais metais Richard Madden atiteko kiek kitoks amplua. Aktorius įsikūnijo į policijos seržantą David Budd, nusipelniusį Britų armijos veteraną, kuris yra kamuojamas potrauminio streso sutrikimo ir dirbantis asmens sargybiniu specialiosios apsaugos skyriuje. David Budd buvo paskirta saugoti vieną iš įtakingiausių politikių Julia Montague. Nors asmens sargybinio personažas ir buvo sudėtingas suvaidinti, tačiau, anot kritikų, Richard Madden susitvarkė su iššūkiu ir susilaukė pagyrimų.

The Bodyguard series 4

Julia Montague vaidmenį atliko britų aktorė Keeley Hawes. Nors asmenybė labiausiai pažįstama „BBC“ kanalo žiūrovams, tačiau Julia Montague yra vaidinusi ir tokiuose filmuose kaip „Apiplėšimas Beikerio gatvėje“ (angl. „The Bank Job“), „Aukšta klasė (angl. „High-Rise“) ir įgarsinusi kompiuterinių žaidimų „Tomb Raider“ herojės Lara Croft balsą. Į politinį trilerį „Asmens sargybinis“ (angl. „The Bodyguard“) aktorė buvo pakviesta, nes sėkmingai pasirodė „BBC“ draminiame seriale „Line On Duty“ (2014-2016). „Geriausias 2014 metų pasirodymas“ – taip išsireiškė The Daily Telegraph“ apie aktorę Keeley Hawes, suvaidinusią „Line On Duty“ seriale detektyvės vaidmenį. Nors Keeley Hawes savo vaidmenį politiniame trileryje atliko puikiai, tačiau didelės diskusijos kritikų tarpe nesusilaukė, nes ją užgožė pagrindinis serialo personažas David Budd.

The Bodyguard series 3

Žiūrovai, kurie niekada nėra buvę Londone, peržiūrėję „Asmens sargybinis“ (angl. „The Bodyguard“) galės susidaryti įspūdį, kaip šis miestas atrodo. Kinematografas John Lee suteikia galimybę aplankyti tokias vietas kaip „The Whittington Estate“, pietvakarių rajoną Batersį, pamatyti dangoraižį „CityPoint“, „Londono akį“, Vestminsterio tiltą ir kitus miesto reginius.

The Bodyguard series 2

Asmens sargybinis“ (angl. „The Bodyguard“) sužavėjo netgi Amber Rudd, kuri iš tikrųjų yra praeityje užėmusi serialo personažo Julia Montague šalies saugumo pareigas Britanijos valdžioje. Politikė, duodama interviu „The Independent“, prisipažino, jog serialas tiksliai atspindi sudėtingą darbo specifiką, nors lytiniai santykiai tarp valstybės tarnautojų yra perspausta ir neatitinka realybės.

The Bodyguard series 7

Įtakingų politikų apsaugoje dirbęs Scotland Yardas pasipiktino, jog asmens sargybinis seriale pateikiamas kaip paklusnus ir nusižeminantis žmogus, kuris kartoja „ma‘am“ (tokių būdų Britanijos saugumo tarnybose kreipiamasi į aukšto rango moteris). Scotland Yard žiūrovus patikino, kad vadovės su asmeniniais apsauginiais bendrauja pagarbiau ir neliepia vartoti šio kreipinio.

Prieš keletą mėnesių išleistas politinis trileris „Asmens sargybinis“ (angl. „The Bodyguard“) šiuo metu sudaro tik vieną sezoną su šešiomis serijomis. Kūrėjai neslepia, jog tokio populiarumo susilaukęs serialas, privalo būti pratęstas antruoju sezonu, tačiau gerbėjams tolimesnės istorijos dar teks palaukti iki 2020 metų.

Taip pat skaitykite: Brutalus, netkėtas, įtraukiantis „Netflix“ ir komiksų milžinės „Marvel“ serialas „Baudėjas“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: