Fotografė Karen Alsop, skaitmeninio meno kūrėja bei “Story Art” iniciatorė, šiuo šventiniu laikotarpiu koncentruojasi ties geraširdiškais tikslais.

Norėdama suteikti džiugesio sergantiems vaikams bei jų šeimoms, Alsop sugalvojo surengti Kalėdinių norų projektą”. Naudodamasi  patikima foto kamera, nuotraukų redagavimo subtilybėmis ir linksmojo Kalėdų senelio pagalba, Alsop artistiškai perkelė Kalėdas ligoninėje sutinkančius vaikus į jaukią Kalėdinę pasaką.

Alsop apsilankė Monash vaikų ligoninėje Melburne, Australijoje. Čia, pasitelkusi savo elfų komandą, pradėjo organizuoti šventišką fotosesiją vaikams. Tuščiame kambaryje jie pradėjo konstruoti Kalėdinę studiją su žalios spalvos ekranu. Vėliau šeimos buvo kviečiamos į laikiną studiją, kurioje jų mažieji buvo lepinami smagia fotosesija su Kalėdų seneliu. Jei vaikam nepavykdavo pasiekti studijos, fotosesijos įvykdavo jų kambariuose.

Kai visos fotosesijos buvo baigtos, Alsop, pasitelkusi savo magiškas nuotraukų redagavimo galias, niūrią ligoninės atmosferą pavertė į pasakų šalį, kurioje akmenimis grįstos gatvės yra padengtos sniegu, kurį trypia elniai. Vėliau, fotogafė su savo komanda išryškino ir supakavo šiuos nuostabius meno kūrinius ir įteikė juos vaikams ir jų šeimoms.

Jeigu ši istorija jūsų dar nesugraudino, už širdies griebiantis pačios Alsop projekto apibūdinimas gali tai padaryti. „Kalėdos yra džiaugsmingas laikotarpis, kurį aš mielai praleidžiu su savo šeima, tačiau ne kiekvienas gali pasidžiaugti tokia palaima,“ savo tinklaraštyje teigia ji. „Aš visuomet svajojau padėti tiems vaikams, kurie negali palikti ligoninės šventiniu lakotarpiu. Kuomet visas pasaulis švenčia, jų skausmas tampa dar ryškesnis. Aš siekiau jiems padovanoti vilties suteikiančią dovaną ir išlaisvinti juos nuo niūrios ligoninės atmosferos. Pagrindinis mano tikslas buvo atgaivinti jų tikėjimą šviesia ateitimi.“

8

9

10

11

12 13

14

15

16

17

19

20

21

22

Taip pat skaitykite: Svarbiausi klasikinių pasakų momentai minimalistinėse fotografijose

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: