"OK Go" / youtube vaizdo įrašo kadras

„OK Go“ – grupė, kurios karjera įgavo pagreitį ir populiarumą, kai jie sukūrė ir pasidalino muzikiniu vaizdu įrašu „Here it Goes Again’’. Šiame video jie perteikė tobulai sinchronizuotą, su daug sudėtingos choreografijos elementų vaizdą, kai jie vienu metu bėga net aštuoniais bėgtakiais. Šis video išskirtinis ne tik savo originalumu dėl netradicinio pasirinkimo – šokti ant bėgimo takelių, bet ir dėl to, kad jie jį nufilmavo iš pirmo karto, kitaip tariant klipas nėra sujungtas iš atskirtų dalių.

Kitas ne mažiau populiarus ir išskirtinis muzikinis vaizdo įrašas “The Writing’s On the Wall”, kuriame žiūrovai gali mėgautis begale optinių iliuzijų. Jį stebint, kas kartą gali atrasti kažką naujo, ko pirmą ar antrą kartą nepavyksta pastebėti dėl gana greitai besikeičiančių vaizdų, bet dėl to žiūrėti šį įrašą tik dar įdomiau, nes jis neatsibosta bei verčia stebėtis pačia optinių iliuzijų idėja. Žinoma, nereikėtų pamiršti ir labai didelio grupės vaidmens, kuri puikiai sugeba perteikti kiekvieną užmanymą. Taip pat ne mažiau svarbi ir muzikinė pusė, kurią jie, mano supratimu, išpildo nepriekaištingai, nes jų atliekama muzika yra įsiminti bei labai maloni ausiai.

Kitame video  „I Won’t Let You Down”, grupė kartu su 2300 šokėjų atlieka sudėtingą šokį, kuris taip pat nufilmuotas vienu kartu. Didžioji dalis video filmuota iš viršaus, kai šokėjai ir grupės nariai sudaro tam tikras figūras, spalvinius vaizdus, žodžius ir t.t. Šiame klipe muzikiniai sprendimai taip pat nenustumiami į šoną, jie puikiai dera su vaizdu ir tik dar labiau sustiprina įspūdį.

OK Go video yra tokie sinchronizuoti, kad atrodo, kad jie buvo režisuojami kelis mėnesius, bet taip nėra. Pasak, grupės pagrindinio vokalisto Damian Kulash, tai yra labiau bandymų, klaidų ir atradimų procesas: „Mes sugalvojame idėja, kuri mums atrodo gana gera ir tada mes tiesiog ją įgyvendiname kartu su tais žmonėmis,  kuriuos matote mūsų vaizdo klipuose.“ Dažnai idėja  po mėnesio bandymu, tampa kitokia nei pradžioje, bet nors šis procesas ir nėra efektyvus laiko ir pinigų atžvilgiu, bet grupei priimtinas, nes jų tikslas yra padaryti kiek įmanoma kokybiškiausią bei patraukliausią produktą.

Vietoj to, kad jie sugalvotų tikslą  ir ieškotų būdų jį įgyvendinti, jie tiesiog pasirenka kryptį ir juda link jos. Todėl grupės moto yra: „Vieną kartą pamatuok, du kartus pjauk.“ Kas reiškia, kad jie pirma daro, o tik po to aiškinasi, ką jie padarė ir bando ištaisyti.

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Naujausia jų idėja yra išleisti albumą DNR formatu, kuris turbūt daugumai nėra net girdėtas. Ši idėja gimė  iš paprasto pokalbio apie neseniai patobulėjusį informacijos perdavimą į DNR  su biochemiku Sri Kosuri, kuris paskatino abipusį bendradarbiavimą. Kaip teigia vienas grupės narys: ‘’DNR yra geriausia evoliucijos sukurta duomenų saugojimo sistema’’. Tačiau šios idėjos įgyvendinimo ir viešo jos pristatymų turbūt dar teks palaukti.

Anot, vieno iš grupės narių, kūrybiškumas užstrigo 20 amžiuje: „Mes esame linkę manyti, kad muzikantai daro vieną dalyką, filmų kūrėjai kitą, žurnalistai dar kitą, o programuotojai dar kitą. Taip yra todėl, kad 1950 ir net 2000 metais, muzikantai kurdavo dalykus, kurie fiziškai buvo visiškai nepanašūs į dalykus sukurtus žurnalistu ar programuotojų, – sako Kulash. Dabar visi mes darome tą patį dalyką.  Ir nors mes visi žinome skirtumą tarp to, ką išgirstame ir to, ką pamatome, ribos tarp šių skirtingų kategorijų tapo labai nestabiliomis. Todėl mes tai suvokėme,  kaip didžiulę kūrybiškumo galimybę ir tai stengiamės išnaudoti visu šimtu procentų’’. Šitoks savo veiklos susiejimas su mokslu ir technologijomis atrodo visai natūralus, nes tai parodo jų smalsumą ir atradimų siekimą. Grupės narys Kulash yra aplankęs didžiulį organizacijos „NASA“ transporto priemonių pastatą, kuriame jis ir suvokė, kad, kai kurie dalykai nėra nei menas, nei mokslas, o kažkas tarp vieno ir kito. Jam tai pasirodė ne kaip mokslas, o kaip kažkieno beprotiškas svajojimas virtęs neįtikėtina realybe.

Grupė „OK Go“ nuolat bendradarbiauja  su kitais kūrybingais žmonėmis, kurie jiems padeda įgyvendinti technologinius ir techninius sprendimus, jie džiaugiasi technologijų sukuriamu potencialu, kurių ir patys dažnai naudojasi. Taigi, ši grupė nepaprastai imli ir kontraversiška bei, žinoma, turinti milžinišką kūrybinį potencialą bei drąsą pažvelgti į daugumą reiškinių kitu kampu ir po savęs palikti kažką įsimintino, kažką originalaus, kas džiugina ne vieną pasaulio žmogų.

Taip pat skaitykite: Amanda Palmer – įsiklausykit

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: