© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

„Pas Stanley“ – tai kavinė įsikūrusi Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje. Jau ilgą laiką gyvuojanti spalvinga kavinė, ypatingai pritraukianti jaukia, žaisminga aplinka ir žemomis kainomis. Neseniai buvo uždaryta renovacijai, taigi apsilankėme įvertinti kavinės pasikeitimus.

Antradienio popietę nutarėme su drauge apsilankyti atsinaujinusioje kavinėje „Pas Stanley“. Anksčiau ne kartą čia užsukdavome pavalgyti ar vakarais linksmai pasisėdėti su draugais. Ši kavinė ir išsiskiria tuo, kad darbo laikas yra ganėtinai ilgas, iki 4 nakties savaitgaliais, kartais net ilgiau. Taigi, diena buvo saulėta dėlto nusprendėme atsisėsti lauke, jų terasoje. Išvaizda jos išliko nepakitusi, tie patys stalai su spalvotomis staltiesėmis ir kėdėmis. Pradžioje terasos buvo padėta krūvelė meniu, dėlto jį pasiėmėm pačios, kad nereikėtų laukti, manau su tokia mintimi jie ten ir padėti.

Meniu liko nepakitęs, tie patys europietiški patiekalai. Čia galima rasti standartinių, mums įprastų patiekalų, tokių kaip pusryčiams sumuštiniai, kiaušinienė, Cezario salotos, kiaulienos, vištienos kepsniai ar makaronai. Kainos išties stebina, retoje kavinėje galima rasti salotas už 4 eurus ar net 3.5. Juo labiau kepsnių kainos čia isties mažos, vištienos kepsniai tik 4,31. Pamačius tokias kainas gali susidaryti įspūdis, kad porcijos dydis nelepina klientų, tačiau atvirkščiai, tikrai pasotina. Kadangi šios kavinės patiekalų skonis mums jau kuris laikas pažįstamas, draugė užsisakė favoritus makaronus su tunu, o aš išbandžiau marinuotas alyvuoges. Būtent vienas iš mėgstamiausių čia esančių patiekalų yra makaronai su tunu. Žinoma to nepavadinsi aukštos kokybės, itališkais makaronais, bet skonis išties puikus, juo labiau atsižvelgiant į kainos santykį. Taip pat esu aštrių patiekalų mėgėja ir čia gaminama čili jautienos sriuba, skoniu prilygsta tikrai meksikietiškai sriubai. Gaila, bet čia paragavus marinuotas alyvuoges, supratau, kad aš tokių tiesiog nemėgstų, nes jos yra per daug rūgštaus marinato. Mieliau rinkčiausi alyvuoges įdarytas tunu, krevetėmis ar kalmarais, bet tokių čia nėra.

© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Aptarnavimas

Kadangi kavinė nekelia sau labai aukštų reikalavimų, nelaiko savęs restoranu, todėl nesitikėkite čia išvysti besilankstančių padavėjų. Žinoma jos visuomet būna mandagios, besišypsančios, nes taip elgtis  priklauso kiekvienam padavėjui, bet aukšto profesionalumo čia nerasite. Užsakymo laukti ilgai nereikėdavo, nors ypač vakarais kavinė būna pilna. Taigi, norintiems aukšto lygio aptarnavimo, su visais taurių pilstymais ir kitais prabangiais „apšokinėjimais“, reikėtų rinktis kitokią vietą.

© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Atsinaujinęs kavinės vidaus dizainas

„Pas Stanley“ vyraujanti dizaino spalva buvo ir yra oranžinė. Prieš tai žmones pasitikdavo jaukūs oranžiniai foteliai, paprasti mediniai staleliai ir kybančios lempos. Dabar spalvos kiek apniko, bet suteikė daugiau modernumo, darnos vidaus dizaine. Buvusios oranžinės ir žalios spalvos visoje aplinkoje „skambėjo“ kiek pigokai, nors jie lankytojams tai ir stengiasi akcentuoti, pigias kainas. Po renovacijos vaizdas tikrai pasikeitė, dabar stovi pilki foteliai, kėdės, ant kurių yra padėliotos oranžinės, žalios pagalvėlės. Tai suteikia gyvumo vyraujančiai pilkumai. Tačiau svarbiausia kavinės savybė niekur nedingo – jaukumas, tarsi sėdėtum patogiai namie ar pas draugus.

© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas 3 – skonis pritaikytas lietuviams, nėra per aštrių patiekalų, gan platus populiarių kepsnių pasirinkimas. Taip pat kainos vienos iš mažiausių Kauno kavinių, restoranų tarpe. Tačiau norintiems išbandyti ko nors naujo, neatrasto, reikėtų pasirinkti vietą, nes čia rasite tik tipiškus, visiems senai pažįstamus europietiškus patiekalus.

Aptarnavimas 3: Padavėjos tikrai labai mandagios, nuotaikingos ir greitos. Maistas padaromas ganėtinai greitai, 10 – 15 min. laikotarpyje, esant ir didesniam žmonių kiekiui.

Aplinka 2: Norėtųsi įmantresnio, daugiau neįprasto dizaino. Terasa ir lauko staliukai labai primityvūs ir nėra itin patogūs, galėtų būti ir minkštų dalių. Nors pasikeitęs vidaus interjeras tikrai sužavėjo, nes pasikeitė į gerąją pusę.

Verta aplankyti 2: Kavinė pritaikyta labiau jaunimui, studentams, ieškantiems pigiau pavalgyti, nei žmonėms norintiems praleisti laiką pompastiškame restorane. Kavinės maisto kokybė tikrai gera, bet ne išskirtinė. Vieta tinka norintiems įprasto, kasdienio, išbandyto maisto skonio žmonėms.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: