Donaldo Trumpo prezidentinės rinkimų kompanijos plakatas

Daugybės apkalbų visame pasaulyje sulaukusi Donaldo Trumpo kandidatūra į JAV prezidento postą ir toliau nenustoja stebinti. Rinkimų pradžioje kandidatas, kuris labiau buvo laikomas pašaipos objektu, nei realiu kandidatu skinasi tiesų kelią pergalės link. Sunerimę Hillary Clinton siekėjai nėra patenkinti susidariusia situaciją ir daugiau nebegali tylėti.

Michael Moore – garsus režisierius, scenaristas, dokumentalistas ir Oskaro laimėtojas išsakė savo nuomonę apie Donaldą Trumpą. Pasak režisieriaus, skandalingasis kandidatas laimės rinkimus lapkritį ir taps oficialiu JAV prezidentu. „Šis niekam tikęs neišmanėlis, pavojingas klounas ir visiškas sociopatas bus mūsų kitas prezidentas. Prezidentas Trumpas. Pirmyn, pasakykit šiuos žodžius, nes juos kartosite visus ateinančius ketverius metus. PREZIDENTAS TRUMPAS.“

Pats režisierius pripažįsta, kad situacija valstybėje tikrai gerėja: kairieji laimėjo kultūrinius karus, homoseksualai gali tuoktis, dauguma amerikiečių yra liberalesnių pažiūrų įvairiais valstybiniais klausimais. Tačiau situacija su prezidento rinkimais yra visai kitokia.

Pasak Michaelio, balsavimas Amerikoje nėra paprastas. Reikia laukti didžiulėse eilėse ir praleisti tikrai nemažai laiko, kad gautum galimybę balsuoti. Iškyla klausimas, kuris kandidatas turės daugiau aistruoliu, kurie lauks ir balsuos už jį? Režisieriaus manymu atsakymas akivaizdus. Jis net neabejoja, kad jei žmonės galėtų balsuoti nuo savo sofų namuose, sėdėdami, kur jie žaidžia su savo konsolėmis, Hillary Clinton akimirksniu taptų lydere ir nugalėtų. Bet taip nebus.

Štai kokias penkias priežastis įvardina Michael Moore, norėdamas pagrįsti teiginį, kad Donaldas Trumpas laimės:

1. Vidurio vakarų matematika. Tikiu, kad Trumpas susikoncentruos į šias keturias valstijas: Ohajas, Mičiganas, Pensilvanija ir Viskonsinas. Keturios tradiciškai Demokratiškos valstijos, kurios visos nuo 2010-tūjų metų gubernatorius išrinko respublikonus. Remiantis naujausiais duomenimis Trumpas pirmauja Pensilvanijoje ir išsilygino Ohajuje. Trumpas stengsis pasinaudoti nepalankiais industriniais įvykiais, kurie žlugdė šias keturias valstijas. Visą kaltę suversdamas Hillary Clinton jis tikisi gauti rinkėjų palaikymą. Ir štai čia matematika ir atliks savo darbą. Kandidatas į prezidentus Mitt Romney 2012 metais pralaimėjo rinkimus 64-riais rinkimų balsais. Sudėjus šių keturių valstijų rinkiminius balsus gausim tokį pat skaičių. Viskas ko reikia, kad Trumpas laimėtų yra nugalėti šiose ketveriose valstijose. Jis jau turi pakankamai valstijų, kurios niekada nebalsuos už Hillary, vadinasi Trumpas ten jau nugalėtojas.

2. Paskutinis pikto, baltojo žmogaus pasispardymas. Vyriškosios lyties dominavimas JAV, kuris tęsėsi 240 metų artėja prie pabaigos. Trumpo mąstymu, galia slysta iš vyrų rankų ir viskas nebėra atliekama taip kaip buvo atliekama seniau. „Ši moteris baigia mus užvaldyti ir po aštuonerių metų, kai juodaodis aiškino ką mums daryti artėja dar aštuoneri metai, kai jau moteris aiškins mums ką daryti. Po to bus aštuoneri metai su gėjais Baltuosiuose Rūmuose.“

3. Hillary problema. Vienas iš pagrindinių dalykų lemiantis Trumpo sėkmę yra pati Hillary ir jos senamadė politika. Ji praktiškai neremia nieko kas nepadės jai laimėti. Vienu momentu ji priešinasi homoseksualų santuokai, kitą, jau juos remia. Ji yra neįtikėtinai nepopuliari rinkėjų tarpe. Net 70% visų rinkėjų laiko ją nepatikima ir nesąžininga. Joks demokratas ar nepriklausomas žmogus, nesikels lapkričio 8-tą ir susijaudinęs nebėgs prabalsuoti už Hillary, taip, kaip jie darė tą dieną, kai Obama tapo prezidentu.

4. Prislėgtų Sanderso rinkėjų balsai. Gana kalbėti apie Bernie Sanderso pasekėjus ir kodėl jie nebalsuoja už Clinton. Apklausos rodo, kad už Hillary Clinton balsuos daugiau Sanderso pasekėjų nei balsavo už Obamą. Tai nėra didžiausia problema. Didžiausia problema yra Hillary nesugebėjimas užvesti savo pasekėjų. Sudominti juos taip, kad į balsavimus jie atsivestų dar penkis, kurie prabalsuotų už ją. Taip, kad jie didžiuotųsi tuo, kad balsuoja už ją. Žmogus, kuris visiškai neturi noro balsuoti už tave vargu ar pakils nuo lovos, kai ateis laikas atiduoti balsą. Hillary turi suteikti tą priežastį, kad žmonės pagaliau pakiltų nuo sofos ir prabalsuotų už ją.

5. Jesse Ventura efektas. Paskutinis Michaelio argumentas siejasi konkrečiai su balsuotojais, kurie balsuoja ne todėl, kad kažką palaiko, o todėl, kad tiesiog gali. Įėjus į balsavimo kabiną tavęs niekas nestebi ir niekas nežino už ką prabalsuosi. Ten įgauni visišką laisvę ir gali daryti ką nori. Todėl žmonės, kurie yra supykę ant visos šios politinės sistemos tiesiog prabalsuos už Trumpą. Tikrai ne todėl, kad jį palaiko ir ne todėl, kad jiems jis patinka, o dėl to, kad supykdytų kitus žmones ir padarytų juos nelaimingais. Prisiminkit kai 90-taisiais Minesotos valstijos žmonės, išrinko profesionalų imtynininką Jessį Ventūrą valstijos gubernatoriumi. Jie nepadarė to, dėl to, kad jie yra kvaili ar manė, kad imtynininkas yra puikus politikas. Jie išrinko jį, tiesiog dėl to, nes jie galėjo, tai padaryti. Ir panašus atvejis greitu metu pasikartos su Donaldu Trumpu.

Taip pat skaitykite: Hillary Clinton pareiškimas: Donaldas Trumpas netinkamas vadovauti šaliai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: