Muzikos agentūra „8 Days A Week” artina vasarą ir skelbia dar vieną dėmesio vertą koncertą. Liepos 13 d. į Pranciškonų vienuolyno kiemą Vilniuje atvyks sparčiai kylanti JAV grupė ir „Youtube“ sensacija „Cigarettes After Sex“.

Žinia apie „Cigarettes After Sex“ koncertą vakar pasklido tarsi virusas. Panašu, kad ši grupė Lietuvoje turi savo auditoriją ir už tai turėtų būti dėkingi „Youtube“ ir socialiniams tinklams. Pirmieji pigiausi bilietai per mažiau nei 30 minučių pasiekė savo savininkus. Bilietais į šį renginį didingame vienuolių rūmų kieme be stogo prekiauja „Bilietai LT“.

Meilė, seksas ir cigaretės. Daugumai gerai pažįstamas derinys ir tikrai puikus grupės iš JAV pavadinimas. Praėjusiais metais „Rolling Stone“ šį projektą įvardino kaip vieną tų, kuriuos būtina pamatyti gyvai. Šiandien „BBC Radio 1” ir kiti muzikos gigantai šlovina kiekvieną šios grupės įrašą. Tiesa, jų ne tiek ir daug. „Cigarettes After Sex“ tapo savotišku „best kept secret“, pelnė kritikų simpatijas ir su koncertais išmaišė pusė pasaulio.

Nuoširdus vokalas, siūbuojantis liūdesys, hipnotizuojanti atmosfera ir grupės vedlio Grego Gonzalezo ašaros – puikus būdas pabėgti nuo kasdienybės. Dar pridėkite 80-ųjų estetiką, savitą skambesį, prasmingus tekstus ir romantikos esenciją.

Tai viena tų grupių, kuriais bus matuojami šie metai. Patiks, jei patinka „Beach House“, „The Smiths“, Chriso Isaako darbas „Wicked Games“ ar net „The xx“. Nostalgija – bendras „Cigarettes After Sex“ vardiklis. Mielas ir sentimentalus Grego Gonzalezo balsas – geriausia muzikos terapija.

Cigarettes After Sex – Nothing’s Gonna Hurt You Baby

Ne vieną singlą išleidę „Cigarettes After Sex“ ypač ryškiai sužibo tik prieš keletą metų. 2012-ųjų liepą pasirodęs minialbumas „I.“ ne vieno solidaus muzikinio leidinio bei interneto svetainės išrinktas gražiausiu ar vienu gražiausiu metų darbu. „Nothing’s Gonna Hurt You Baby“ įvairiais pavidalais sudraskė melomanų širdis. Vien „Youtube“ platformoje ši lėta ir romantiška baladė perklausyta daugiau nei 40 milijonų kartų.

Kiti „Cigarettes After Sex“ įrašai taip pat buvo puikiai sutikti internete. „I’m a Firefighter“, „Dreaming of You“, „Affection“, „K.“ ir „Keep On Loving You“ vis dažniau skamba ne tik miegamuosiuose, bet ir radijo stočių grojaraščiuose.

Cigarettes After Sex – Keep On Loving You

Šiandien „Cigarettes After Sex“ sudaro keturi nariai – grupės lyderis ir siela Gregas Gonzalezas, klavišiniais instrumentais grojantis Phillipas Tubbsas, bosistas Randy Milleris ir būgnininkas Jacobas Tomsky. Visi jie jau liepos 13 d. atvyks į Vilnių ir vienuolių rūmų kieme išlies širdgėlą.

Gimtąjį Teksasą į Brukliną iškeitęs Gregas Gonzalezas gan paslaptinga ir uždara asmenybė. Nuostabaus balso savininkas visai ne naujokas muzikoje. Jis puikiai žinomas El Paso muzikantas ir keletos kitų alternatyvių grupių narys.

Cigarettes After Sex – K.

Francoise Hardy, Mileso Daviso, „Cocteau Twins“, „Red House Painters“, „Mazzy Star“ ir „Paris Sisters“ muzika pakeitė jo gyvenimą ir įtakojo „Cigarettes After Sex“ kūrybą.

Cigarettes After Sex“ taip pat gerai pažįstami su Milosho projektu „Rhye“ ir žaidžia toje pačioje lygoje. Valstijose abi šios grupės ne kartą dalinosi viena scena.

Jau žinoma, kad į Vilnių „Cigarettes After Sex“ atvyks pristatyti savo debiutinį albumą. Vilnius įtrauktas į jų koncertų turą po Europą. Patvirtinta, kad šis pilnametražis įrašas muzikos prekių parduotuves ir internetą pasieks dar šią vasarą. Muzikos pasaulio atstovai vieningai sutaria – tai vienas laukiamiausių šių metų įrašų. Melomanai iš Lietuvos bus vieni pirmųjų, kurie išgirs šio albumo įrašus gyvai.

Belieka laikyti špygas už gerą orą ir planuoti dar vieną naują pažintį. Tai bus koncertas, kuriame legendinė frazė „daug garso ir šviesų“ neturi jokios prasmės. Jos čia ir nereikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: