© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Ar kada svajojote papietauti garsaus kino aktoriaus ar režisieriaus  kėdėje?  Mėgautis tokiu malonumu nuo šiol galite užsukę į  Kauno senamiestyje neseniai lankytojams duris atvėrusį restoraną – „Režisierius“. Nors čia meniu pagrindas sudarytas iš azijietiškos virtuvės patiekalų, tikrai nereikės sėdėti akiai svetimoje bambukų, kiniškų hieroglifų, piktų drakonų  ar raudonų šviestuvų apsuptyje, kaip dažniausiai pasitaiko tokio pobūdžio restoranuose. Vietoj to lankytojams siūloma įsijausti į ne ką mažiau užburiantį  kino industrijos pasaulį.

Tik įžengus į šią unikalią vietą pasipuošusios nuoširdžiomis šypsenomis pasisveikina padavėjos. Vėliau reikia priimti sudėtingą režisūrinį sprendimą siekiant išsirinkti staliuką. Vasaros metu galima mėgautis saule ir stebėti  senamiesčio gyvenimą prisėdus lauke, taip pat dvi jaukios filmavimo užkulisių salės lankytojų laukia pirmame aukšte, viduje. Na, o išrankiesiems, neįsivaizduojantiems tikro restorano be prabangių sietynų neabejotinai įtiks antrasis aukštas. „Režisieriaus“ patalpos XVI amžiuje priklausė turtingam ponui, ir nors jo pėdsakai jau prieš daug šimtmečių išnykę nuo žemės paviršiaus, interjere puikiai dera stiklu dengta autentiška senojo pastato siena.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Kalbant apie aplinką regis, kad kažkas iš už kampo tuoj šūktels „Šviesos, kamera, veiksmas!“. Atpalaiduojanti užkulisių scenografija sukurta itin kruopščiai, apgalvota iki smulkiausių detalių. Patalpoms intrigos suteikia kino pramonėje naudojami šviestuvai, prisėsti galima asmeninėje Johnny Depp kėdėje, o dramatiškos juodai baltos fotografijos inscenizuoja  įtemptą kino darbuotojų veiklą.  Ant sienų, projektorių pagalba, kiekvienoje salėje tarsi vaiduoklišką miražą galima stebėti „Didžiojo Getsbio“ filmavimo  aikštelę. Taigi, valgant suteikiama proga pasižvalgyti į nesurežisuotą aktoriaus Leonardo DiCaprio ir filmavimo komandos darbą.  Paskutinius akordus šiai ypatingai atmosferai suteikia raminamai hipnotizuojanti muzika.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Pamenate aktorės Courteney Cox seriale „Draugai“  įkūnytą įsimintiną „Monicos Geller“ personažą? Taip pavadintas pirmasis užsisakytas patiekalas – miso sriuba su vištiena (8.99lt). Miso sriuba yra vienas iš populiariausių tradicinių patiekalų Japonijoje. Šis švelnaus skonio patiekalas puikiai tiko pietų įžangai. Nemėgstantiems sriubų galima pasižvalgyti po Laros Croft kolekciją, kurioje siūlomos salotos su pasirinktu ant žarijų keptu paukštienos, jautenos ar jūros gėrybių iešmeliu.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Vėliau atėjo eilė paragauti King Kongo. Milžiniškos gorilos čia nevalgomos, tačiau garsiausi filmai naudojami kaip sušių pavadinimai. King Kongo suši kaburamaki (19.50lt), į kurių sudėtį įeina ryžiai, lašiša, ungurys ir agurkai su naminiu „Teriyaki“ majonezu, paliko teigiamą įspūdį. Sušius šiame restorane galima rinktis iš 37 skirtingų rūšių, jų kainos svyruoja nuo 7.50lt iki 28.50lt.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Taip pat teko paragauti ir azijietiškų dūmuose apkeptų koldūnų su jautiena (15.99lt). Minkšti, ryškaus skonio koldūnai patenkintų ne vieno gurmano skonį. Jie pavadinti paslaptingojo personažo „Boo Radley“ vardu, kuris figūruoja filme „Nežudyk strazdo giesmininko“. Nemėgstantys jautienos gali pasirinkti vištienos ar aštrių daržovių įdarą.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Restorano unikaliausias patiekalas „Grill Sticks“, tai ant žarijų priklausomai nuo pasirinkimo kepama jautiena, paukštiena,  jūros gėrybės ar daržovės. Prie kiekvieno sticks‘o pasirenkamas vienas iš tradicinių Japoniškų padažų. Prie jūros gėrybių pateikiami net aštuoni padažų variantai. Išbandytos tigrinės krevetės kokosų-kario padaže(8.99lt) ir gardi lašišų filė „Teriyaki padaže“ (8.99lt) vertos saldžių pagyrimų. Prie sticks‘ų taip pat rekomenduojam pasirinkti karštą arba šaltą garnyrą.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Be maisto „Režisierius“ pateikia platų alkoholinių gėrimų asortimentą, todėl penktadienio vakarui lengvai galima išsirinkti ką nors ypatingo. Nors naujasis restoranas „Režisierius“ klientams duris atvėręs vos savaitę, pietų metu jų čia tikrai nemažai. Galbūt tam turėjo įtakos interneto naujienose mirgėjęs restorano atidarymas su apsilankiusiais Lietuvos pramogų pasaulio atstovais, pozavusiais prie sportinių automobilių, tačiau čia apsilankyti ir susidaryti asmeninę nuomonę verta visiems, mėgstantiems kokybišką ir estetiškai patiekiamą maistą, malonų patarnavimą ir, žinoma, nuostabią aplinką. 

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Maistas: 5 Platus maisto pasirinkimas, jo gaminimui naudojami  kokybiški produktai. Norint sočiai ir skaniai pavalgyti kainos įkandamos ne tik sėkmingiems režisieriams, tačiau ir eiliniams aktorių grimuotojams. Gausus mėsos, jūros gėrybių ir daržovių patiekalų pasirinkimas, kurių scenarijus kuriamas pasitelkiant tradicinius azijietiškos virtuvės padažus.

Aplinka: 5 Aplinkos scenografija verta Oskaro. Nors statulėlei įteikti galimybės nėra, tačiau nebejotinai skiriamas aukščiausias įvertinimas.

Aptarnavimas: 4 Apsilankius pietų metu maisto gali tekti palaukti. Puiku, kad visos padavėjos mandagiai šypsosi, maloniai pasitinka ir atsisveikina. Taip pat aptarnaujant pavyzdingai  laikomasi visų restorano etiketo taisyklių.

Verta aplankyti: 5 Ne kiekvienam teks  garbė įsisukti į kino pasaulį, bet čia galima pasijusti jo dalimi. Tai maloniausia filmavimo aikštelė, kurioje liktų patenkintas net Stevenas Spielbergas.  Lankytojus apgaubs unikalus interjeras, komfortas ir įsimintinas maistas. Puikiai tinka tiek romantiškai vakarienei, tiek maloniam pasibuvimui draugų kompanijoje.

Galutinis įvertinimas:

Taip pat skaitykite: „Grill London“ – šiek tiek britiškos dvasios tarp sandėlių ir studentų bendrabučių

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: