Rory Kurtz – savamokslis iliustratorius iš JAV, kuris su pieštuku nesiskiria nuo tos dienos, kada išmoko jį laikyti. Jo kūrybos zona nuolat mirga nuo komiksų žurnalo viršelių ir veiksmo filmo plakatų gausumo. Kūrėjas, kuris gyvas beveik vien kofeinu ir nekenčiantis nuolat Amerikos televizijoje transliuojamų realybės šou, stebina savo individualizmu ir gebėjimu išskirtinai pateikti fantazijos elementus modernioje realybėje.

Nepriklausomas menininkas – iliustratorius Rory Kurtz gimė 1979 metais, užaugo JAV centrinėje dalyje. Besimėgaudamas geek‘o gyvenimu metų metus diena iš dienos didžiąją savo laiko dalį jis praleido mokslo, komiksų ir fantastikos pasaulyje, tuo pat metu tobulindamas piešimo įgūdžius. Ilgainiui Rory sujungė tradicinę piešimo priemonę- pieštuką, su modernia skaitmeninės iliustracijos programine įranga, kas atvedė jį į dabartinę karjerą. Savamokslį menininką kurti labiausiai įtakoja filmai, muzika, teatras ir literatūra. Savo gyvenimo jis neįsivaizduoja be kavos, o stebint jo darbus jaučiamas neapsakomas profesionalumo, atsidavimo ir fantazijos jausmas.

Ant menininko darbo stalo nuolat guli šūsnis popierių, eskizų, įvairių rūšių pieštukų, plunksnų ir dažų. Pasimėgavęs jau daugelį amžių visiems prieinama technika, menininkas pasitelkia naująsias technologijas ir imasi darbo naudodamas skaitmenines spalvas, šviesos dėžes, projektorių, skenerį ir spausdintuvą. Visas šias priemones jam padeda sujungti piešimui skirtas Wacom planšetinis kompiuteris ir Apple iMac 27″.

Pirmą kartą menininko darbas buvo išspausdintas Milvokio vietiniame laikraštyje pavadinimu “INFO”. Nors redaktoriai jo darbą laikė pernelyg persmelktu fantazijos elementų, šiandien Rory Kurtz gali didžiuotis savo darbais populiariausiose leidiniuose, tokiose kaip “Rolling Stone”, “ESPN The Magazine”, “Runner’s World”, “Pentax Cameras” , “Village Voice”.

Rory Kurtz

Iliustratorius, paklaustas kaip ir iš kur jam kyla idėjos, atsako: “Viskas atsitinka tada, kai pieštukas atsiranda ant mano stalo. Kartais atrodo, kad puikus piešinys atsiranda pats, savaime. Kita vertus, kartais tenka pasikankinti laukiant “kūrybos proveržio”, kol gimsta vertas dėmesio darbas. Žinoma, didelė įtaka daro mano įdirbis, indėlis ir, žinoma, kava. Turi praeiti laiko, kol visa sukaupta informacija iš aplinkos- knygų, muzikos, filmų ir gyvenimo- tampa mano stimulu kurti kažką naujo“.

Rory Kurtz yra vienas iš unikaliausių šių dienų menininkų, kuris yra nuostabus įkvėpimo šaltinis šių dienų grafinio dizaino kūrėjams. Anot menininko, kūrėjai neturi teisės tylėti. Niekas jų neieško, itin svarbu pačiam rodyti iniciatyvą, juolab jog šiuolaikinės medijos leidžia vieno mygtuko paspaudimu pasidalinti savo idėjomis,- portalui theartful.com atsiskledė unikalusis menininkas. Mėgstamiausia Rory Kurtz ciatata yra iš filmo „Seksualus žvėris“ (angl. Sexy Beast) : ”Ne, tu privalai pasakyti šiai galimybei taip!”

RK 2

Vienas puikiausių menininko darbų puikuojasi ir ant grupės Florence and The Machine albumo “How Big, How blue, How beautiful”.

RK

RK 11

RK 7

RK 12

RK 8

RK 4

RK 3

RK 6

RK 5

Taip pat skaitykite: Tamsios ir kontroversiškos Valdemaro Kazako iliustracijos (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: