Vladiniras Putinas švenčia penktąją pergalę.

Rusijos Federacijoje kovo 18-ją, ketvirtųjų krymo aneksijos metinių dieną (absoliučiai neatsitiktinis sutapimas) įvyko „rinkimai”, arba tiksliau galutinis autoritarinės diktatūros įtvirtinimo etapas. Galime nieko nelaukdami, užmerktomis akimis, likus gausybei laiko iki paskutinės balsavimo kabinos uždarymo ar paskutinio suklastotos rinkiminės statistikos biuletenio patekimo į režimui absoliučiai pavavaldžią centrinę šalies rinkimų komisiją ramia širdimi konstatuoti, kad šalies prezidento rinkimus laimėjo Vladimiras Putinas. Kaip netikėta…

Į pasaką Snieguolė ir septyni nykštukai panašiuose rinkimuose, kur Snieguolė ne vienintelė moteris kandidatė Ksenija Sobčiak, o pats Vladimiras Putinas, rezultatas buvo daugiau nei nuspėjamas. Tokia rinkimų baigtis visuomet aiški šalyje, kur diktatorius į pagrindinį visus galios svertus garantuojatį postą, praktiškai be jokios realios konkurencijos, kandidatuoja penktą kartą iš eilės. Taip, penktą. Nebent jus sugeba apkvailinti naivūs, absoliučiai lėlininkui pavaldžių skystakiaušių marionečių spektakliai. Linkėjimai Dmitrijui Medvedevui!

Akivaizdu, kad pašalinęs iš varžybų vienintelį realų oponentą, su Kremliumi konfrontuojantį „Kovos su korupcija fondo” vadovą Aleksejų Navalną, kontroliuodamas visą šalies žiniasklaidą, pasitelkęs administracinį resursą ir klastodamas balsavimo rezultatus bei balsuojančių aktyvumo statistiką Vova tiesiog negalėjo pralaimėti.

Visi kandidatai, tarp kurių buvo ir pasibaigusio galiojimo politikai, tokie kaip Grigorijus Javlinskis, nusenę pasiutusio šuns putomis sąmoningai besigrimuojantys frykai, kaip Vladimiras Žirinovskis, ir visai niekam nežinomi vardai, kuriuos jau pamiršo istorija, nedarė nieko, kad nors kiek atkreiptų dėmesį į save. Vienintelė rinkimų intriga buvo klausimas kiek procentų surinks antru numeriu finiše iš anksto paskirtas komunistų partijos atstovas Pavelas Grudininas bei tai – ar iš anksto su V. Putinu suderintai Ksenijos Sobčiak kandidatūrai po pasirodymo bėgimo vietoje lenktynėse bus leista sukurti Kemliui pavaldžią, nišinę dešiniosios pakraipos partiją. Atsakymo į pastarąjį klausimą sulauksime kiek vėliau.

Tuo tarpu pažiūrėkite šį išsamų video reportažą:

Russian President Vladimir Putin’s nuclear weapons speech.#BreakingNews: Russian President Vladimir Putin’s nuclear weapons speech.

Posted by Planet News on 2018 m. kovo 3 d.

O kol laukiate detalesnės rinkimų statistikos kviečiame detaliau pažinti didžiąją mūsų kaimynę. Sudalyvaukite pramoginiame žaidime „Kartą Putino Rusijoje*“:

Rusija visuomet jums atrodė paslaptinga, viliojanti šalis? Jaučiate trauką azartui ir nuotykiams? Sužaiskite šį tą geriau nei rusiška ruletė. Pajauskite Rusijos kasdienybę savo kailiu. Teisingi atsakymai testo apačioje. Pradedam!

1. Jūs buvęs senatorius. Jus kaltina žiauriu išprievartavimu. Teisme neneigiate savo kaltės, tačaiu tvirtinate buvęs apsėstas piktosios dvasios, kadangi buvote pervargęs nuo streso, susijusio su naujagimio jūsų šeimoje gimimu. Jus nuteis:

A) 10 metų griežto režimo kolonijoje

B) 6 metai griežto režimo kolonijoje

C) 4 metai lygtinai

2. Jūs rajono savivalybės tarybos narys, draugaujate su vietinių banditų vadeiva, kuris nužudo 12 žmonių, tame tarpe ir vaikai, o po to slėpdamas įrodymus kūnus sudegina. Jūs žinote apie nužudymus ir padedate slėpti įkalčius. Jus nuteis:

A) 5 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

B) 2 metai laisvės atėmimo lygtinai

C) pinigine bauda

Vladimiras Putinas

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

3. Jūs susipykote su žmona ir bandydamas susitaikyti iš kaimyno sodo nuskinate 35 gėlių žiedus. Po sulaikymo jūs aktyviai bendradarbiaujate su tyrėjais ir visiškai pripažįstate savo kaltę. Jus nuteis:

A) 2 metai griežto režimo kolonijoje

B) 2 metai laisvės atėmimo lygtinai

C) pinigine bauda

4. Jūs rajono teismo pirmininkas. Sutikęs gatvėjė studentę, kuri atlieka jūsų įstaigoje praktiką, pasikviečiate į namus ir nugirdęs alhoholiu bei žiauriai sumušęs ją prievartaujate. Jus nuteis:

A) 6 metai griežto režimo kolonijoje

B) 3 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) išteisins

Vladimir Putin 4

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

5. Jūs stambios regiono viršininkės, vadovaujančios vietiniam rinkimų biurui, „Vieningos Rusijos“ narės duktė. Grubiai pažeisdama eismo taisykles pervažiojate du šaligatviu ėjusius pėsčiuosius. Vienas iš jų žūna vietoje, kitas visam gyvenimui lieka invalidu. Jus nuteis:

A) 10 metų griežto režimo kolonijoje

B) 3 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) 3 metai laisvės atėmimo lygtinai

6. Jūs veterinaras, konferencijoje kolega paprašo parduoti jam nuskausminančių vaistų „Ketamino“. Prašytojo žodžiais, jis puikiai žino, kad preparatas neseniai uždraustas, bet be jo gyvūnai nepajėgia iškęsti sudėtingų operacijų. Jūs sutinkate, tačiau paaiškėja, kad „kolega“ užsimaskavęs pareigūnas. Jus nuteisia:

A) 8 su puse metų griežto režimo kolonijoje

B) 1 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) išteisins

Vladimiras Putinas 2

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

7. Jūs švenčiate draugo gimtadientį. Girtutėlis sėdate už vairo ir įsirėžiate į policijos automobilį. Vienas iš pareigūnų žūna vietoje, kitas patiria sukias daugybines traumas. Jus nuteisia:

A) 10 metų griežto režimo kolonijoje

B) 5 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) 4 metai laisvės atėmimo lygtinai

(Pamiršome pasakyti: jūs žymus valdančiosios partijos veikėjas)

8. Jūs nedidelės gyvenvietės deputatų sueigos pirmininkas, „Vieningosios Rusijos“ narys, bokso sporto meistras. Važiuodami miesto gatvėmis jūs pastebite du jaunus žmones einančius pėsčiųjų perėja, tiesiai prieš jūsų automobilį. Sustabdęs automobilį, išlipate kartu su sūnumi ir žiauriai juos sumušate. Jus nuteisia:

A) administraciniu areštu

B) 1 metai laisvės atėmimo lygtinai

C) byloje jus pripažins nukentėjusiu, o nuketėjusius perkvalifikuos į kaltinamuosius priteisiant jiems baudas ir pataisos darbus

Vladimir Putin 3

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

9. Jūs daugiavaikis popas, kalėdinio pasniko įkarštyje visiškai girtutėlis sėdate už automobilio vairo ir sustojime numušate dviejų vaikų motiną, kuri žūna vietoje. Išsigandęs siūlote aukos artimiesiems pinigus, bet jie atsisako juos imti. Jus nuteisia:

A) 8 metai griežto režimo kolonijoje

B) 4 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) 2 metai laisvės atėmimo lygtinai ir vairuotojo pažymėjimo netekimas

Raskite kokius nors skirtumus (Jei nėra garso pasigarsinkit grotuve)

Что изменилось?2000 — 2018
https://tvrain.ru/s/qMK/

Posted by

Atsakymai:

1- C

2- C

3- A

4- C

5- C

6- A

7- C

8- C

9- C

Ir pabaigai išsami į Estiją iš Rusijos persikėlusio gyventi žurnalisto Artemijaus Trockio apžvalga apie tai kas šalies laukia po prezidento rinkimų:

* Testas sudarytas remiantis žurnalo „Esquire“ duomenimis apie realius kriminalinius įvykius Rusijoje.

Taip pat skaitykite: Antras žmogus Rusijoje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: