© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Viena labiausiai pamėgtų praėjusių vasarų Kauno senamiesčio vietų, „Ryšių kiemelis 837”, ganėtinai pasikeitę nuo atsidarymo dienų. Na, bent meniu prasme.

Vasaros sezonas dar tik prasideda Rotušės aikštės lauko kavinėms, o įėjusios į garsųjį kiemelį lauke radome vos keletą stalų. Nors šaltuoju sezonu viduje esančioje patalpose taip pat veikė virtuvė, tačiau, manau, daugumai mūsų žinančių šios vietos pavadinimą jis asocijuojasi su lyg bičių aviliui zujančio, sausakimšo kiemelio vaizdu, tad tąkart tuščiame kieme pasigedome jo tikrosios dvasios.

Tik užėjus ir besidairant kur prisėdus, vienas kiemelio savininkų svetingai pasitiko ne tik mus, bet ir gan nemažą augintinį, kurį atsivedėme kartu, ir net pasisiūlė ištroškusiam keturkojui atnešti vandens. O draugiškos vietos gyvūnams Kaune visuomet džiugina. Paprastučiame meniu, sudarytame vos iš keleto lapų, maisto pasirinkimas nors ir ne itin gausus, tačiau įvairus ir įdomus. Užmetus akį į kainas, jos neprivertė nei aiktelėti iš džiaugsmo, nei iš susirūpinimo. Kai kurie patiekalai, pavyzdžiui jei jų sudėtyje buvo krevečių ar kokių kitų įmantresnių ingredientų, žinoma, buvo brangesni už kitus. Tačiau apskritai, kainos įkandamos.

Tikka Masala © Kornelijos Joniuškytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Besvarstant ko paragavus, padavėjo pasiklausėme galbūt jis turėtų ką rekomenduoti, žinoma, sulaukėme pasiūlymo paragauti firminio 837 biurgerio su jautiena. Tačiau, manau, biurgeriai jau nieko nebestebina, tad nusprendėme pasiieškoti ko nors įdomesnio. Galiausiai išsirinkau tikka masala su tigrinėmis krevetėmis (22lt), o mano kompanionė – vištieną ir krevetes tempuroje (17lt). Maisto laukimas jaukiai šnekučiuojantis prie žvakės ir gurkšnojant arbatą tikrai neprailgo, ir labai greitai nosis jau rietė gardūs kvapai nuo stalo.

Vištiena ir krevetės tempuroje © Kornelijos Joniuškytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maisto porcijos ne itin didelės, tačiau užkandome pakankamai. O pavalgius, nors ir labai abejojome, vis dėlto mus įkalbėjo paragauti bent vieno deserto, ir šįkart nusprendėme pasikliauti padavėjo rekomendacija – ledai su sūria karamele. Skamba paprastai, tačiau pridėjus žaliosios citrinos ir šaltydų aviečių drožles, skonis tampa tikrai ypatingu!

Ledai © Kornelijos Joniuškytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 4 Nors buvo tikrai skanu ir nauja, tačiau abi nusprendėme, jog galima prie šio to prikibti. Vištienai ir krevetėms tempuroje norėtųsi skystesnio padažo, o tikka masala neatrodė panaši į tikrą tikka masala, kuri turėtų skendėti padaže. Na, bet desertas tikrai buvo be priekaištų, nors po jo ir pasidarė vėsu.

Aplinka: 3 Kaip ir minėjau, kiemelis dar pilnai nepasiruošęs vasaros sezonui, tad aplinką bus galima įvertinti patiems, kai darbai bus baigti!

Aptarnavimas: 5 Malonus, profesionalus ir greitas aptarnavimas ne tik su mumis, bet ir mūsų keturkoju draugu.

Verta apsilankyti: 4 Ryšių kiemelis tikrai sužiba vasarą, ir tai jog sunku gauti vietos prie staliukų, manau, puikiai parodo jo populiarumą. Šiandien dar ankstoka tokiam vaizdui, tačiau norintys skanaus, įdomaus maisto ir jaukių pašnekesių prie taurės vyno pavėsinėje šiltą vakarą – tikrai nenusivilsite.

Galutinis vertinimas:

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: