Stacy Leigh nuotr. / stacytheartist.com

ĮSPĖJIMAS! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams. 

Nesvarbu, jūs moteris ar vyras, tačiau jei bent kartą gyvenime pagalvojote, kad turimas seksualinis gyvenimas jūsų netenkina, JAV, Kalifornijoje įsikūrusi kompanija, gamina sekso robotus, panašius į tikrus žmones, jus greičiausiai sudomins.

Naujieji abiejų lyčių sekso robotai, turintys mechaniškai veikiančius lytinius organus, jau dabar vadinami ateities revoliucija, suteiksiančia nemažai permainų visuomenės lytiniame gyvenime. Stebina tai, kad iki šiol pirkėjai, susidomėję dirbtiniais sekso partneriais, sau patraukliausią galėjo rinktis tik pagal plaukų ar odos spalvą, o naujieji „žaisliukai“ turi ne tik skirtingą kūno ir visų lytinių organų sandarą, dydį bei išvaizdą, bet ir charakterius. „Klientai galės išsirinkti jiems labiausiai tinkantį variantą. Mes turime ir nuožmių amazonių, ir nuolankių nekaltųjų, kuriose įdiegta skirtinga pokalbių, bei reakcijų programa“ – savo kūrinius komentavo Matas McMullenas, atsakingas už robotų programinę įrangą.

Sex dolls

Stacy Leigh nuotr. / stacytheartist.com

Pasak ekspertų, šis išradimas gali būti puiki išeitis pagyvenusiems žmonėms, kuriems jau sunku rasti lytinius partnerius, arba neįgaliesiems ir kenčiantiems psichologines lytinių santykių traumas, dėl kurių asmenys baiminasi kito žmogaus artumo. Taip pat, priešlaikinę ejakuliaciją patiriantiems vyrams, besimokantiems susivaldyti. Nepaisant pliusų, kuriuos turėtų suteikti robotai partneriai, daugelis ekspertų ir mokslininkų pabrėžia, kad išradimas turi ir nemažai labai svarbių minusų, kurie gali neigiamai paveikti visuomenės požiūrį į lytinius santykius, bei sutrikdyti normalią žmonių reprodukciją.

Sex Doll

Stacy Leigh nuotr. / stacytheartist.com

Vienu svarbiausių rizikos faktorių, įvardijamas neetiškas asmenų elgesys su robotais, įgyvendinant keisčiausias savo seksualines fantazijas, kurios realybėje būtų neteisėtos ir sukeliančios baisias psichologines, bei fizines traumas turimiems partneriams. „Kai kurie žmonės sako: „Na, geriau tegul jie žagina robotus, o ne prievartauja tikrus žmones.“ Tai vienas iš argumentų, kurie mane liūdina ir linksmina vienu metu. Įsivaizduokite, jūs galite maloniai santykiauti su žmona, ir viskas gerai. O vėliau, pasvajoję apie išprievartavimą, nusileisti į rūsį ir grubiai išžaginti robotą. Bet kiek ilgai jums užteks tik roboto?“ – Vienoje iš dalyvautų diskusijų, retorinį klausimą uždavė „Shefildo universiteto“ dirbtinio intelekto ir robotikos profesorius Noelis Sharkei, baimindamasis, kad nenatūralus elgesys gali iškreipti robotais besinaudojančių žmonių seksualinio gyvenimo suvokimą, bei paskatinti žagintojų, ir kitų panašių nusikaltėlių daugėjimą.

Reall doll

Stacy Leigh nuotr. / stacytheartist.com

Kita, labai svarbi problema, kurią akcentuoja ekspertai, yra galimas sekso robotų – vaikų kūrimas. Šiuo metu, Japonijoje, jau egzistuoja kompanija, kurianti vaikų sekso lėles ir priklausanti vyrui, kuris pats, atvirai prisipažino esantis pedofilas. Jo tvirtinimu, toks produktas padeda nukreipti mintis ir neleidžia jam, bei kitiems pedofilams tvirkinti realių vaikų. Tačiau jau minėtasis profesorius Sharkey, yra skeptiškas tokiems vyro argumentams ir teigia, kad leisdami kurti robotus vaikus, mes tik paskatinsime pedofiliją, o seksualinį vaikų išnaudojimą paversime priimtinu, bei toleruotinu. Jam antrina ir Kalifornijos „Politechnikos universiteto“ direktorius, Patrickas Linas: „Pedofilų gydymas pasitelkiant vaikus robotus, yra abejotina ir nepriimtina idėja. Įsivaizduokite, kad rasizmą gydytume leisdami asmenims keikti ir mušti tamsiaodį robotą. Ar tai suveiktų? Tikriausia, kad ne.

Sekso lele.jpg

Stacy Leigh nuotr. / stacytheartist.com

Diskusijų kelia ir tai, kad kuriami abiejų lyčių robotai, labiau panašūs į pornografinius modelius, nei į realius žmones su trūkumais ir papildomais apvalumais, o tai skatina „nestandartinę“ išvaizdą turinčių žmonių diskriminaciją, bei įžeidžia tikrus asmenis. „Ši idėja yra moralinis išnykimas. Mes leidžiame intymiai santykiauti su šių kompanijų robotais, tačiau nesuprantame, kokių pasekmių tai turi vartotojams. Ar ši naujovė nereiškia, kad žmonės nebenori sąveikauti su kitais žmonėmis, nes daug paprasčiau ir lengviau yra kalbėtis arba mylėtis su robotu?“ – savo kolegų klausė „Delfto technikos universiteto“, etikos ir technologijų daktarė Aimė Van Wynsberghe.

Sekso robotai

Stacy Leigh nuotr. / stacytheartist.com

Nepaisant visų pliusų ir minusų, robotai partneriai nebėra tik eskizas popieriaus lape, ar idėja kažkieno galvoje. Jie visiškai realūs, ir revoliucinius sekso „žaisliukus“, kurie atrodo kaip žmonės, jau galima įsigyti ar išsinuomoti vakarėliams Amerikoje. Šiuo metu, jų kaina svyruoja nuo 5000 iki 15000 dolerių, tačiau, gamintojai tikisi, kad ateityje robotų kaina sumažės ir taps labiau prieinama daugeliui gyventojų.

Taip pat skaitykite: Sekso robotai gali būti tokie geri lovoje, kad gali kilti reali grėsmė civilizacijai (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: