Serialo "Crazy ex girlfriend" kadras

Serialas „Pakvaišusi buvusioji“ – amerikietiška romantinė muzikinė komedijinė drama, ekranus išvydusi 2015 – aisiais ir šių metų spalį skaičiuojanti jau trečią sezoną.

Pagrindinė serialo veikėja Rebeka Bunch (akt. Rachel Bloom) yra itin išsilavinusi nekilnojamo turto advokatė, dirbanti prestižinėje Niujorko įmonėje. Vieną dieną ji susitinka Joshą Chaną (akt. Vincent Rodriguez III), savo pirmąją meilę iš vasaros stovyklos, kurioje lankėsi 2005 – aisiais. Tąkart, stovyklai einant į pabaigą, Rebeka tikėjosi, kad jų santykiai nenutrūks ir mokykloje, tačiau Joshas išvadino ją keista ir į jos prisipažinimą meilėje atsakė tik padėkodamas, nuo ko Rebeka taip ir neatsigavo. Joshas netikėto jų susitikimo metu prasitaria, kad kraustosi į Kaliforniją, Vakarų Koviną.

crazy-ex-girlfriend-1

Praėjus kiek laiko po susitikimo, Rebeka nusprendžia sekti paskui Joshą – ji įsidarbina vietinėje Vakarų Kovinos teisininkų firmoje ir išsinuomoja ten butą. Kovinoje Rebeka sutinka daugybę žmonių su kuriais tampa draugais ir vėliau netgi pradeda susitikinėti su Josho draugu Gregu, tuo pat metu bandydama susigrąžinti Joshą.

Crazy ex girlfriend 3

Rachel Bloom kuria įtikinamą pagrindinę veikėją, puikiai suprasdama, kad žiūrovai jos susižavėjimą Joshu įvertins kaip peržengiantį ribas. Galima teigti, kad Bloom atliekamame vaidmenyje yra kažkas neįtikėtinai nuoširdaus ir tikroviško – Rebeka yra tipinis paprastas, eilinis žmogus, dirbantis ne itin mylimą darbą ir kuriam nuolatos primenama, kiek daug aplinkiniai iš jo tikisi, ir pamirštantis save – kaip ir daugelis žmonių realiame pasaulyje. Tačiau Rebeka kartu yra ir vienas iš personažų, kuriuos pamilti sunkiausia – ji dažnai vaizduojama kaip pernelyg dramatiška, nemaloni ir turinti polinkį girtis, nors vėlesniuose sezonuose jos charakteris šiek tiek pagerėja.

crazy ex

Nepaisant ne itin malonios pagrindinės veikėjos, serialas sukurtas įtaigiai ir smagiai – tai tarsi komedijos, romantikos, fantazijos ir satyros mišinys, vaizduojantis gyvenimą nuobodžiame priemiestyje. Taip pat, tai kartu yra ir giliai įsirėžianti psichologinė drama, kuri stengiasi, kad žiūrovas suprastų ir išgyventų dėl visų serialo pagrindinių veikėjų, netgi pačių destruktyviausių.

crazy_ex_girlfriend_6

Vienintelė detalė, dažniausiai užkliūvanti kritikams yra serialo pavadinimas – pagrindinės vaikėjos apibūdinimas kaip„pakvaišusios buvusiosios“ tarsi patvirtina stereotipą, kad kai kurios moterys yra išprotėjusios persekiotojos, priėjusios tokį tašką, kad bet kuriuo metu dėl savo prarastos meilės galėtų kraustytis į kitą pasaulio kraštą. Kita vertus, Rebeka iš tiesų turi rimtų psichologinių problemų – viena serialo scena vaizduoja ją į kriauklę išpilančią galybę vaistų nuo depresijos ir nerimo sutrikimų, dar viena – jos motiną, kalbančią apie Rebekos bandymą žudytis.

Crazy ex g

Didžioji dauguma serialo humoro kyla iš absurdiškų ir šiek tiek perdėtų situacijų. Pavyzdžiui vienoje scenoje, Rebeka pradeda dainuoti seksualią dainą, kuri jai turėtų padėti pasiruošti naujai dienai – tai, kūrėjų teigimu, turėtų ironiškai pašiepti tai, kiek daug pastangų moterys įdeda ruošdamosis kažkur išeiti. Vienu metu, muzikinis numeris nutrūksta, kuomet Rebeka supranta kokia iš tiesų sujaukta yra jos vonia, ir kaip ji skiriasi nuo to, kurią ji įsivaizduoja dainuodama.

Crazy ex girlfriend

Serialas „Pakvaišusi buvusioji“ smagus ne tik dėl gerai parašyto scenarijaus ar aktorių, puikiai įsikūnijančių į savo personažus, bet ir dėl savo nuostabių muzikinių numerių, kurie varijuoja nuo klasikinio „slapstick“ žanro iki Brodvėjaus miuziklams lygių pasirodymų – seriale vaidina nemažai Brodvėjaus profesionalų, ir muzikiniai „Pakvaišusios buvusiosios“ numeriai yra ištobulinti ir kupini humoro. Kiekvienoje serijoje žiūrovas gali pamatyti kelis, dažniausiai du ar tris, muzikinius numerius, kuriems dainas parašė roko grupės „Fountains of Wayne“ narys Adamas Schlesingeris, vienas iš serialo scenaristų Džekas Dolgenas ir pati Rachel Bloom, kuri kartu yra ir serialo kūrėja bei vykdančioji prodiuserė.

Pamišusios buvusiosios“ kūrėjų duetas, Rachel Bloom ir Brosh McKenna, šiuo serialu mums demonstruoja absurdišką, bet itin realitišką situaciją, sujungdami talentingus aktorius ir intriguojantį siužetą, išvengdami nuspėjamų klišių ir iškeisdami jas į kažką originalesnio, nenuspėjamo ir tikro – nenuostabu, kad žiūrovai jau po pirmojo sezono spėjo pakrikšyti šį, tuomet dar ne itin žinomą plačiausioms auditorijoms, serialą vienu geriausių, nepaisant to, kad dauguma muzikinių serialų ne itin dažnai susilaukia didelio populiarumo.

Taip pat skaitykite: Serialas „Santa Klaritos Dieta“ ir Drew Barrymore valganti žmogieną

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: