Serialo „The Night Of“ kadras

The night of“ – kritikų nuomone yra itin aukštos kokybės drama. Šis, vos 8 serijų trukmės pasakojimas išskirtinis, itin kruopščiai sukurptas mini serialas, kurį kartu sukūrė Richard Price ir Steven Zaillian.

Niujorke gyvenantis Nasiras Khanas (aktorius Rizas Ahmedas), Pakistano kilmės emigrantas, kurio blogiausia gyvenimo naktis, dar tik prieš akis. Pasiskolinęs tėčio taksi automobilį, jis važiuoja į vakarėlį, kuriame turėtų būti daug merginų, tačiau vakarėlio jis taip ir nepasiekia. Jis sutinka jauną merginą Andrea, kuri jį palaiko taksi vairuotoju, įšoka į jo automobilį ir prašo pavėžėti ją iki namų. Nors tai buvo tik nesusipratimas, kiek pakalbėję jie pajaučia tarpusavio ryšį ir Nasiras sutinka ją pavėžėti namo. Ši, kiek keista pažintis, priveda prie narkotikų, bei sekso. Viskas atrodo lyg ir neblogai, tačiau ryte, prabudus Nasiras randa merginą šaltakraujiškai nužudytą.

The Night of 5

Jis pabėga iš nusikaltimo vietos, tačiau jam itin nepasiseka ir jis suimamas už kelių eismo taisyklių pažeidimą. Kiek vėliau Nasiras apkaltinamas žmogžudyste, kadangi nusikaltimo vietoje rasta jo DNR. Padėtis atrodo be išeities, o viltys būti išteisintam itin mažos, kadangi visi įkalčiai, rodos turi tik vieną kryptį.

mxdwn_thenightof-770x470

Nors šis serialas kiek niūrus, tačiau jame galima įžvelgti ir šiek tiek humoro. Nelemtoji naktis atrodo lyg pokštas, kadangi nesėkmė po nesėkmės vis lydi Nasirą, kol jis galiausiai atsiranda kalėjimo kameroje.

The Night of

Susipažinkime ir su Nasiro advokatu, Jack Stone (Johnas Turturro). Šis veikėjas atrodo kiek nusmurgęs ir ne itin panašus į rimtą advokatą, tačiau – jis itin protingas. Nasiro bylos jis ėmėsi vien tam, kad išgarsėtų, tačiau netrukus jis įsitikina, kad jaunuolis nekaltas. Išteisinti Nasirą tampa jo svarbiausiu, tačiau labai sunkiai įgyvendinamu tikslu.

The Night of 3

Pirmosiose serijose galima pajusti įvairių detalių intymumą, kurios viena po kitos atsiskleidžia įvairiausiomis formomis. Nasiro gyvenimas lyg akmuo ritasi į dugną, jo pasaulis vis mažėja, jam darosi sunku orientuotis, juntamas itin didelis spaudimas. Tai lyg lėta kelionė į pragarą.

The Night of 4

Vėlesnėse serijose itin puikiai pateikiama bylinėjimosi kaina, tiek finansinė, tiek psichologinė. Nasiro tėvai praranda savo vienintelį pragyvenimo šaltinį, iš jų buvo atimtas taksi automobilis priskiriamas įkalčiams. Jie negali sau leisti pasisamdyti gero advokato, tad jiems tenka skubiai priimti itin sunkius sprendimus. Nasiro buvimas kalėjime, jį keičia kaip žmogų ir asmenybę ir jau nebesvarbu ar jis išteisinamas ar ne, padaryta žala akivaizdi.

Šis serialas yra ne vien apie nusikaltimą. Jame yra užuominų ir apie imigraciją, bei skirtingų rasių santykius, atskleidžiamas kalėjimo daromos pasekmės jaunam žmogui, jo šeimai, na ir be abejo pademonstruojama kokia vis dar neteisinga ir netobula teisinė sistema Amerikoje. Ši drama itin rekomenduojama detektyvus mėgstantiems žmonės, bet progos pažiūrėti itin aukštos kokybės trumpametražę dramą neturėtų ir kiti žiūrovai.

Taip pat skaitykite: Serialas „Tu, aš ir apokalipsė“ – pasaulio pabaiga iš linksmosios pusės

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: