© Serialo "Sostų karai kadras / HBO

Visų mėgiamas serialas ,,Sostų karai“ neliko nepastebėtas ir internetinių vagių. Septintasis serialo sezonas buvo nelegaliai peržiūrėtas net 1,03 milijardą kartų. Naujojo sezono premjera įvyko rugpjūčio 27d.

1,03 milijardo nelegalių parsisiuntimų buvo išskirstyti per septynias serijas ir atsisiųsti viename faile su visu sezonu. ,,HBO” platformos transliuojamą 7-tąjį sezoną tiesiogiai, arba vėliau žiūrėjo 16,1 mln. žiūrovų, praneša ,,Variety“ . Šis skaičius nublanksta, palyginus su neteisėtais milžiniškais parsisiuntimais- 187,4 mln. Tai yra dešimt kartų daugiau, nei teisėtų žiūrovų.

Game of thrones 8

© Serialo “Sostų karai kadras / HBO

Serialo finalas susilaukė ,, Labiausiai žiūrėto sezono“ antraščių spaudoje. Jis buvo žiūrimas 16,5 milijonų kartų ir laužė ,,HBO“ pasiektus rekordus. Neteisėtai septintasis sezonas buvo transliuojamas arba atsisiųstas 143,4 mln. kartų.

Game of thrones

© Serialo “Sostų karai kadras / HBO

Vadinamasis ,, internetinis piratavimas “ įvyko žaibiškai. Pavyzdžiui, septintasis sezonas nelegaliai transliuojamas ir atsisiųstas buvo daugiau kaip 90 mln kartų, vos per 3 dienas. Antrąją vietą, pagal nelegalių atsisiuntimų skaičių, užima šeštasis sezonas. “HBO Nordic” netyčia ištransliavo seriją Ispanijoje, tokiu būdu leidžiant internetiniams piratams pavogti failą ir įkelti jį į internetą, pranešė “Daily Beast”. Neteisėtai transliuojama arba atsisiųsta buvo 184,9 mln. kartų.

game-of-thrones-8

© Serialo “Sostų karai kadras / HBO

Štai visi piratavimo skaičiai, kaip pranešė “MUSO”:

Pirmoji serija: 187 427 575

Antroji serija: 123, 901, 209

Trečioji serija: 116 027 851

Ketvirtoji serija: 121 719 868

Penktoji serija: 151,569,560

Šeštoji serija: 184 913 279

Septintoji serija: 143,393,804

Visi epizodų paketai – sezonas 7: 834 522

Internetiniai piratai žiūrėjo serialą keliais skirtingais būdais.

Game of trones euron-greyjoy

© Serialo “Sostų karai kadras / HBO

Dažniausias – 84,7 proc. – buvo srautas iš svetainės, kurioje buvo paskelbtas neteisėtas turinys. Tuo tarpu 9,1 proc.- atsisiuntė kaip torrent failą, kuris reiškia,kad failas suskaidytas į gabalus ir atsisiųstas iš įvairių skirtingų serverių vienu metu. Dar 0,6 proc. atsisiuntimų atsirado iš privačių torrent serverių, kuriems paprastai reikia pakvietimo ir prisijungimo prie slaptažodžio. Galiausiai 5,6 proc. neteisėtų failų buvo tradiciniai parsisiuntimai.

„„Sostų karai“ tapo vienu didžiausių pasaulinių pramogų reiškiniu, o internetinių piratų veikla tinkle tapo visiškai beprecedentė”, – teigė “MUSO” generalinis direktorius Andy Chatterley. “Be to, tokie piratavimo mastai rodo, kad nelicencijuota transliacija gali būti žymiai svarbesnė piratavimo rūšis nei torrentai.“.

Nors šie skaičiai iš vienos pusės stulbina, tačiau jie tik įrodo, kaip plačiai paplitusi piratavimo problema Holivude. Nors piratavimo ekonominis poveikis yra gana sunkus, per pastaruosius kelerius metus buvo padaryta keletas įvertinimų – daugelis milijardais.

Taip pat skaitykite: Top 10 geriausių visų laikų serialų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: