Išorinis pasaulis niekada nebūtų išgirdęs apie įtariamas žudynes, jei ne grupė auksakasių, kurie nelegaliai dirba amazonės džiunglėse. Mineralų tyrėjai gyrėsi, kad užtiko laukinę Amazonės gentį šalia Brazilijos sienos su Peru ir Kolumbija. ,,Genties narių buvo apie 10, tačiau auksakasiai pasičiupo geresnius iš jų, ir visus išžudė.“ – sakė Carla de Lello Lorenzi, ,,Survival International” grupės atstovė.

Lorenzi sakė, kad ši gentis vadinama ,,Fleicheros” arba ,,mėtantys strėles”. Jų kalba, papročiai ir kaip jie bendrauja su mažiausiai dviem kitomis gentimis, esančiomis artimoje teritorijoje – išlieka paslaptis.

Auksakasiai sukapojo į gabalus aukų kūnus, kad jie neplūduriuotų vandens paviršiuje, ir įmetė juos į Jandiatubos upę. Žudikai susirinko įrankius ir papuošalus, kuriuos turėjo genties nariai. Nežinomas asmuo, išgirdęs šią istoriją buvo šokiruotas, tačiau budrus, ir įrašė auksakasių pokalbį. Garso įrašą iš karto perdavė valdžios institucijoms, kurios operatyviai pradėjo nusikaltimo tyrimą. Jeigu nusikaltimas pasitvirtins, tai bus didžiausios dešimtmečio laukinių žmonių skerdynės.

Brazilijos vyriausybė neįdeda pakankamai pastangų, kad apsaugotų daugiau nei 100 civilizacijos nepaliestų laukinių genčių, kurios niekada neturėjo jokio ryšio su išoriniu pasauliu, o šitos tariamos žudynės yra tik viso šito įrodymas – sako nusikaltėlių advokatai.

,,Jeigu šitie pranešimai bus patvirtinti, Brazilijos prezidentas Michel’as Temeris ir jo vyriausybė turėsi prisiimti didelę atsakomybę už šį genocidinį išpuolį”, – sakė ,,Survival International” direktorius Stephenas Corry.

Gentys

Corry pridūrė, kad Brazilijos vyriausybė sumažino lėšas skiriamas agentūrai, kuri gina laukines gentis, palikdama juos bejėgius prieš tūkstančius įsibrovėlių – auksakasių, reindžerių medkirčių, kurie visaip stengiasi apvogti ir sunaikinti jų žemes.

,,Visos šios gentys privalėjo turėti tinkamai pripažintas ir saugomas žemes jau prieš daugelį metų, o vyriausybės atviras palaikymas tiems, kurie nori čiabuvių teritorijas padaryti visiems prieinamas yra visiškai gėdingas.

Kaip praneša “New York Times”, vyriausybė uždarė 5 iš 19 bazių, kurios naudojamos laukinių genčių stebėjimui ir kelio užkirtimui į juos besikesinantiems kalnakasiams ir medkirčiams. Trys uždarosios bazės buvo Javario slėnyje, kuriame gyveno daugiau laukinių genčių, nei bet kur kitur Žemėje. Dėl akivaizdžių priežasčių yra mažai žinoma apie čiabuvių grupę, su kuria susijęs tariamos skerdynės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: