Kim Jong Unas ir jo žmona Ri Sol-ju centre.

Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong Uno žmona, Ri Sol-ju retai rodosi viešumoje, vengia žiniasklaidos ir kamerų. Tačiau viešai pasidžiaugti branduolinių bandymų rezultatais diktatoriaus žmona nepraleido progos – per prabangų pokylį Ri Sol-ju sėdėjo greta savo vyro. Pastaraisiais metais diktatoriaus žmona ypač retai buvo matoma viešumoje. Užsienio žiniasklaida skelbia, kad nėra aišku, kodėl ji buvo dingusi iš viešumos, tačiau sklinda gandai, kad ji nesenai pagimdė trečiąjį vaiką.

Apie pirmąją Šiaurės Korėjos damą informacijos rasti sunku. Ji tarsi saugoma nuo visų aplinkinių, konfidenciali bet kokia informacija, susijusi su Ri Sol-ju, net jos gimimo metai yra spėliojami. 2016 m. ji daugiau nei septynis mėnesius nesirodė viešumoje. Šis faktas iš pradžių kurstė žmonių baimę, kad ji galėjo nukentėti, mat labai dažnai kildavo nesutarimų tarp jos ir vyro sesės. Gruodžio mėnesį ji kartu su savo vyru vėl pasirodė viešumoje – lydėjo jį į oro kovos mokymo konkursą.

Diktatorius Kim sulaužė senai nusistovėjusias tradicijas, kai 2012 m. jis pirmą kartą viešai pasirodė su Ri, nuo tada Šiaurės Korėjos žiniasklaida paskelbė, kad diktatorius tasuri žmoną. Nei dabartinio Šiaurės Korėjos diktatoriaus senelis Kim Ii Senas, nei tėvas Kim Čen Iras niekada nesifotografavo su savo žmonomis ar partnerėmis viešai.

12

Ri ir Kimas susipažino 2010 m., kai ji buvo šalies Unhasu orkestro narė. 27 metų pirmoji nuskurdusios valstybės ponia prisipažino, kad yra linkusi į prabangias prekes, o 2012 m. ji buvo pastebėta su Dior rankine, kurios vertė viršija 1 000 svarų sterlingų.

Pora sugyveno du vaikus, kurių lytys nėra žinomos. Šiaurės korėjiečiams neįprasta turėti daugiau negu du vaikus, tačiau Kimas su žmona nusprendė turėti trečiąjį vaiką, nes greičiausiai pirmosios dvi yra mergaitės. Šiaurė Korėjoje sosto įpėdinis turi būti berniukas.

Tokijo Wasedos universteto profesorius Toshimitsu Shigemura teigia, kad diktatoriaus žmonos dingimą galėjo sąlygoti keletas dalykų. „Yra keletas galimų priežasčių, tarp jų – ji laukiasi arba kad tarp jų abiejų kilo problemų“, – sakė jis. Pasak profesoriaus, gali būti ir taip, kad jo žmona nesirodo viešumoje, nes tiesiog yra saugoma.

13

Valstybinės naujienų laidos “KCNA” išleistos nuotraukos parodė, kad vykusiame pokylyje eilės uniformuotų pareigūnų garsiai plojo ir džiaugėsi savo tautos pažanga masinio naikinimo ginklo kūrime.

Praėjusią savaitę išbandyta vandenilio bomba, praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai šalis pagamino dvi naujas tarpkontinentines balistines raketas (ICBM), galinčias pasiekti net JAV krantus. Tokie Šiaurės Korėjos veiksmai paskatino tarptautinį pasmerkimą ir raginimą taikyti griežtesnes sankcijas nesąžiningam režimui.

Taip pat skaitykite: 10 neįtikėtinų Šiaurės Korėjos propagandos mitų apie Kim Jong Uną ir jo šeimą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: