Televizijos serialo „Skins“ kadras

Paauglystė: draugystė, meilė, išdavystė, skyrybos, maištas, smurtas, seksas, nėštumas, nesupratingi tėvai, homoseksualumas, mokykla, pykčiai, psichologinės problemos, manipuliavimas, patyčios, mirtis, narkotikai, alkoholis, smurtas, vakarėliai, vakarėliai ir dar kartą vakarėliai – štai koks gyvenimas jūsų laukia dar 2007 metais į eterį išleistame Bryan Elsley ir Jamie Brittain seriale „Skins“.

Ypač realistiškas, drąsus, gyvenimiškų dramų bei išbandymų kupinas serialas, neslėpdamas nieko, palies svarbiausias bei intymiausias paauglystės metų problemas. Jis ne tik įtrauks bei intriguos, bet ir leis jums pačiam vienoje ar kitoje situacijoje atpažinti save bei prisiminti savo paaugliškus metus.

Serialo siužetas

„Skins“ – tai 7 sezonų Britų televizinė drama, kuri pasakoja apie paauglių, gyvenančių Anglijoje, Bristolio miestelyje gyvenimą paskutiniais dvejais mokslo metais. Seriale vaizduojamas kasdienis draugų grupelės gyvenimas tiek mokykloje, tiek už jos ribų. Siautulingi vakarėliai, alkoholis, narkotikai, seksas – mėgstamiausi draugų užsiėmimai, tačiau serialas neapsiriboja tik tuo. Visi serialo herojai susiduria su tam tikrais savotiškais išbandymais, kuriuos jiems tenka vienaip ar kitaip įveikti. Ar tai paprasčiausias įsimylėjimas, ar skyrybos, ar nesupratingi tėvai, ar patyčios mokykloje, ar anoreksija, ar netgi psichologinių ligų padariniai. Paaugliškų problemų bei išbandymų seriale tiek, kad juos visus išvardinti būtų be galo sunku. Serialo neaplenkia net ir mirties tema. Ryškiai vaizduojama, kaip mirtis paveikia ir taip psichologiškai ypač pažeidžiamus serialo herojus.

Televizijos serialo „Skins“ kadras

Veikėjai

Kaskart praėjus dviem sezonams pagrindiniai herojai keičiasi, tad seriale įdomių veikėjų tikrai netrūksta. Tony‘s Stonem‘as (Nicholas Hoult) – nors ir populiarus bei išsiskiriantis savo intelektualumu vaikinas, tačiau dažnai neištikimas savo patikliai merginai Michelle Richardson (April Pearson) bei manipuliuojantis savo geriausiu draugu Sid‘u Jenkins‘u (Mike Bailey). Sid‘as visai kitoks. Jis nepasitiki savimi, nėra intelektualus, be to, beviltiškai įsimylėjęs Ton‘io merginą. Jų draugas Chris‘as Miles (Joe Dempsie) paliktas tėvų, apleidęs mokslus, bando užkariauti savo psichologijos mokytojos širdį. Maxxie Oliver (Mitch Hewer) – homoseksualus vaikinas, kurio mėgstamiausias užsiėmimas yra šokti. Jo geriausias draugas Anwar‘as Kharral (Dev Patel) – nors ir musulmonas, tačiau turi žalingų įpročių, dėl kurių privalo meluoti tėvams. Jal Fazer (Larissa Wilson) protinga mergina, tačiau bijo būti spontaniška, o Cassie Ainsworth (Hannah Murray) – pamiršta tėvų, ekscentriška mergina, kuri slepia nuo visų jog serga anoreksija. Visi šie veikėjai yra didžiulė geriausių draugų kompanija pirmojoje serialo dalyje. Seriale taip pat figūruoja Tonio jaunesnioji sesuo Effy Stonem (Kaya Scodelario) – manipuliuojanti, psichologinių problemų turinti, tačiau ypatingai patraukli mergina.

Televizijos serialo „Skins“ kadras

Elementai

Serialas „Skins“ išsiskiria savo neįprastu pateikimo būdu. Vietoje vientisos istorijos, su tais pačiais veikėjais, serialo kūrėjai nusprendė sukurti 3 skirtingų draugų grupių istorijas, kiekvienos istorijos pabaigoje palikdami intrigą. Tik paskutiniame sezone istorijų pabaigos buvo dalinai išnarpliotos. Visas istorijas siejo tik veiksmo vieta – Bristolio miestelis. Beje, serialas iš tikrųjų buvo filmuojamas Bristolyje. Siekiant, jog serialas būtų kuo realistiškesnis, prie jo kūrimo prisidėjo jaunesnio amžiaus rašytojai bei paauglių konsultantai.

 

Verdiktas 8/10

Kūrėjų pasirinktas transliavimo būdas, o taip pat ir skirtingų bei intriguojančių charakterių paletė neleis nuobodžiauti bei prisnūsti žiūrovui. Serialo kūrėjai nevengia parodyti realybės, kad ir kokia „negraži“ ji būtų. Opios problemos: ankstyvas seksualinis gyvenimas, narkotikai, alkoholizmas, tėvų nepriežiūra, paauglių psichologinės ir socialinės problemos –  visa tai nagrinėjama šiame seriale, tad siūlyčiau jį peržiūrėti ne tik paaugliams, bet ir jų tėvams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: