Filmo "Molly‘s game" kadras

„Pokerio princesė“ (org. “Molly‘s game”) kino filmas paremtas Molės Blum (ang. Molly Bloom) memuarų knyga, išleista 2014-tais metais. Autorė praleido net du metus bandydama susisiekti su Aronu Sorkinu (ang. Aaron Sorkin) dėl knygos ekranizacijos. Molės tikslas buvo, kad pasaulis išgirstų jos istoriją ir būtent jis atrodė tam tinkamiausias žmogus. Aplinkybėms susiklosčius teigiamai, Sorkinas ne tik parašė, bet ir pats režisavo filmą. Ekranizacijos premjera įvyko tarptautiniame filmų festivalyje, Toronte.

Molė Blum – buvusi olimpinio lygio slidinėtoja, kurios likimas pasikeitė, kai trauma privertė ją susirasti kitą gyvenimo kelią. Sugalvojusi pasiimti laisvus metus ir nestoti mokytis teisės, ji išvyko gyventi į Los Andželą. Pradėjusi dirbti padavėja, laikui bėgant buvo įtraukta į nelegalų pokerio verslą, tačiau po kiek laiko buvo atleista, nes gaudavo per didelius arbatpinigius. Nusprendusi nesėdėti sudėjus rankų, ji ėmėsi savo verslo. Darbo metu įgijusi daug turtingų vyrų kontaktų įkūrė pogrindinį pokerio kambarį. Jos klientai – turtingi sportininkai, Holivudo žvaigždės, režisieriai ir net Rusijos mafijos nariai. Filmo siužetas keičiasi tarp praeities ir dabarties laikotarpių, kai Molė buvo suimta FTB už tai, kad užsiėminėjo nelegaliu lošimo verslu ir bandymo realiame laike įtikinti savo advokatą Čarlį (akt. Edris Elba) atstovauti jos interesus teisme.

Aronas Sorkinas ne vieną dešimtmetį buvo vienas pirmaeilių Holivudo scenaristų. Jis sukūrė televizijos laidą „Baltieji Rūmai: Valdžios troškulys“ (org. The West Wing) ir parašė scenarijus filmams „Socialinis tinklalapis“ (org. The Social Network); „Žmogus, pakeitęs viską“ (org. Moneyball), ir Stivenas Džobsas (org. Steve Jobs). Tačiau po 25-ių metų rašytojo karjeros, jis nusprendė pasinerti į režisūrą savo pirmuoju darbu pasirinkdamas Molės Blum gyvenimą.

Molly‘s game 2

Parašęs scenarijų remiantis jos memuarais, Sorkinas debiutavo režisieriaus kėdėje. Iki tol nerežisavęs scenaristas teigia, jog kai jis ką nors parašo, norisi, jog tik patys geriausi režisieriai dirbtų prie jo scenarijų ir iki tol tai niekada nebuvo jis. Tačiau padrąsintas filmo prodiuserių ir pažįstamų režisierių, jis galiausiai pasidavė.

Molly‘s game 3

Aronas prisipažįsta, jog sutikęs kurti šį filmą jis labai bijojo, ypač kai prie komandos prisijungė visų pripažintas aktorius Kevinas Kostneris (ang. Kevin Costner), filme vaidinantis Molės tėvą. Mintis, jog reikės nurodinėti žinomam ir aukščiausio lygio apdovanojimus susižėrusiam aktoriui, buvo baisi, tačiau ne paslaptis, jog Kevinas taip pat turi režisūrinės patirties, todėl noriai dalino daug patarimų naujai iškeptam režisieriui Aronui. Šio filmo dėka jie tapo gerais draugais.

Molly‘s game 2

Tikroji Molė prie filmo produkcijos taip pat prisidėjo kiek galėdama. Ji praleido ne vieną mėnesį su scenaristu dalindamasi informacija, kuri būtų naudinga filmo kūrimui. Penkias dienas per savaitę ji praleisdavo Sorkino kabinete atsakinėdama į filmo kūrybinės komandos klausimus ir neretai išeidavo namo su namų darbais, kuriuos turėjo atlikti raštu. Todėl nenuostabu, jog filmu ji liko patenkinta.

Molly‘s game 5

Ji džiaugiasi režisieriaus darbu ir tais aspektais, kuriais remiantis jis pasirinko statyti filmą. Filmo herojė ypač negaili gražių žodžių pagrindinei aktorei  Džesikai Častein (ang. Jessica Chastain). Ji neslėpė susižavėjimo sakydama, jog jos buvo susitikusios vos kelis kartus, tačiau aktorė sugebėjo jos charakterį atkartoti labai tikroviškai.

Kritikus taip pat sužavėjo intriguojanti istorija ir puikus pagrindinių aktorių pasirodymas. Žurnalistas Maikas Rajanas (ang. Mike Ryan) filmą išgyrė sakydamas, jog jame nėra nei minutės, kuri nebūtų įdomi. Tai filmas, kuris prikausto dėmesį ir yra tiesiog idealus Aronui Sorkinui. O „Rolling Stones“ žurnalui rašantis kritikas Piteris Traversas (ang. Peter Travers) filmą išgyrė sakydamas, jog istorija apie moterį ir daug turtingų vyrų yra puikus šou. Tiesa, jis nepamiršo paminėti ir puikaus visų išgirtos Džesikos Častein pasirodymo. Taigi, daugumos kritikų ir paprastų žiūrovų teigiamai įvertintas filmas išties yra vertas peržiūros.

Taip pat skaitykite: 9 režisieriaus Denis Villeneuve filmai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: