© Iiu Susiraja nuotr.

Suomių fotografė Iiu Susiraja šiandieniniame pasaulyje vyraujančias asmenukes pateikia kitu kampu ir tikina, kad žmonės bijo save pavaizduoti iš neigiamos pusės ir pristato save, kaip gražius, tobulus, tik teigiamas sąvybes turinčius asmenis.

Fotografė savo kūriniuose pristato šiandienines vertybes, kurios jos nuomone yra ganėtiškai paviršutiniškos. Moteris tikina, kad vyraujanti mada yra sukurti puikų vaizdą ir perkelti jį į socialinius tinklus, tačiau fotografė pabrėžia, kad žmonės bijo iš savęs pasijuokti ir sukuria  tik idealų vaizdą, kuriame pristatomas moters idealas: lieknas kūnas bei papūstos lūpos.

I.Susiraja yra iš tų žmonių, kurie nebijo iš savęs pasijuokti bei kuria siurrealistinius, dažniausiai juokingus autoportretus. Fotografijose moteris nesistengia pasigražinti liekninančiais drabužiais, o kaip tik neslepia savo apkūnumo ir drąsiai pabrėžia jį. Moteris tikina, kad tokiomis fotografijomis stengiasi išjuokti visuomenei primestus moters grožio standartus.

Iiu Susiraja tikina, kad socialiniuose tinkluose žmonės bando parodyti kokie jie yra gražūs, turtingi, lydimi sėkmės ir nuolatos besidžiaugiantys laime, tačiau tai anaiptol neatitinka realybės. Todėl moteris drąsiai šaiposi  iš dabartinės situacijos, pristatydama nuotraukas su maisto produktais, namų apyvokos daiktais, paprastais, nesuderintais drabužiais ir be jokio makiažo.

Moteris tikina, kad jos kūryba sukuria tikrą meną, nes tai nėra tai, kas sužavi savo grožiu, tai yra tas menas, kuris leidžia įžvelgti gilesnę prasmę, susimąstyti, galbūt net sukrėsti ir pakeisti požiūrį. I.Susiraja pabrėžia, kad menas turi būti drąsus.

Suomių fotografė tikina, kad autoportretai, pristatantys kitokį žmogų, tikrąjį žmogų, paliečia kiekvieną iš mūsų ir bent minutėlę mus sustabdo ir verčia pagalvoti. Moteris tikina, kad kiekvienas iš mūsų, žiūrėdamas į jos sukurtas fotografijas, susigundome pažinti tikrąjį save ir atskleisti pasauliui, o ne demonstruoti visų sukurtus stereotipus, kuriais vadovaujamės.

2

3

4

5

6

8

9

12

13

15

16

19

98

99

© Iiu Susiraja nuotr.

Taip pat skaitykite: Auto mechanikai atkartojo žymius Renesanso epochos paveikslus

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: