Kino filmo "Super" kadras

Filmas „Super“ yra pristatomas, kaip komedija, bet abejotina, jog peržiūrėjus šį filmą jį vis dar laikysite komedija.

Istorija prasideda su mielo nevykėlio Franko pristatymu ir baigiasi tuomet, kai mes jau suprantame, kad Frankas yra pakvaišęs negailestingas žudikas. Ir tai nėra labai juokinga. Galbūt režisierius James Gunn norėjo parodyti, tai kaip šmaikštų pajuokavimą, tačiau, kai kameros pasisuką į merginą, kurios trečdalis veido yra išsprogdintas bombos, tada jau darosi sunku juoktis. Tokio tipo super herojiniai filmai yra žiūrimi ir tikrai neblogai įvertinti.

Per pastarąjį dešimtmetį buvo išleisti 4 labai panašūs filmai. „Kick-Ass“, „Defendor“ , „Special“ ir „Super“ . Filmai, kuriuos sieja panašūs super herojai – paprasti žmonės, kurie patys nusprendžia kovoti su nusikalstamumu užsidėję juokingą, savadarbį kostiumą. Kiekviename iš šių filmų galime pamatyti sceną kai herojus klausia savęs: „Kodėl iki šiol dar niekas taip nedaro?!“ . Tačiau mano aprašomasis filmas šiek tiek skiriasi lyginant su kitais jau paminėtais filmais. „Super“ išsiskiria iš šio filmų ketverto savo aštriu, gąsdinančiu realaus pasaulio smurtu. Tokių žiaurių scenų su akį rėžiančia ir bauginančia vaizdine medžiaga nerastume nei viename iš paminėtų filmų. Režisierius pasistengė, kad filmo žiūrovai pamatytu visą realaus gyvenimo žiaurumą ir manau, kad jam puikiai pavyko, tai padaryti.

Super 5

Kino filmo “Super” kadras

Filmas įvardintas, kaip komedija ir pagrindinis herojus, kuris yra vienas iš pagrindinių aktorių linksmajame seriale „The Office“ nuteikia mus linksmai komedijai, tačiau taip tikrai nėra. Rainn Wilson, aktorius įkūnijęs filmo super herojų, filme pasirodo, kaip paprastas mažos užkandinės kepėjas, kuris savo gyvenime gali suskaičiuoti tik du momentus, kuriais jis didžiuojasi. Pirmasis įvyko, kai jis vedė savo buvusią narkomanę žmoną Sarah (Liv Tyler), kuri išvaizdos atžvilgiu buvo gerokai aukštesnio lygio nei jis pats. O antrasis jo didingas gyvenimo momentas buvo, kai jis nurodė policininkui kryptį į kurią pusę nubėgo nusikaltėlis. Štai tokie du įspūdingi gyvenimo momentai buvo laikomi svarbiausi mūsų super herojaus.

Super 3

Kino filmo “Super” kadras

Viskas keičiasi iš esmės, kai narkotikų prekeivis ir striptizo klubo savninkas Jacques (Kevin Bacon) suvilioja Franko žmoną atgal į tamsiąją narkotikų pusę. Praradęs žmoną, jį aplanko Jėzus ir naudodamasis komiksų knygelėmis kaip gidu į puikų super herojų, Frankas tampa nepaprastai įniršusiu herojumi ir pasivadina save „Crimson Bolt“. Super herojus, kuris slepiasi už konteinerio laukdamas kol įvyks nusikaltimas, tam kad galėtu pribėgti ir trenkti nusikaltėliui į galvą su veržliarakčiu pradeda savo siautėjimą mieste. Kai vietinės komiksų parduotuvės pardavėja Libby (Ellen Page) išsiaiškina, kad tai jis yra šis naujasis miesto super herojus, ji priverčia pasiimti ją kartu į savo nuotykius pasivadindama save „Boltie“.

Super 2

Kino filmo “Super” kadras

Humoras, kuris lydi viso filmo metu nėra pakankamas, kad šis filmas taptų puikia komediją, bet stebint iš juodojo humoro prizmės atrodo visai juokingai. Mūsų filmo herojus „Crimson Bolt“ kovoja su neįtikėtinu užsidegimu, tačiau jis visiškai nesupranta proporcijų kokios bausmės turėtų būti skirtos kaltininkams. Patys nusikaltimai nėra svarbūs. Nesvarbu ar nusikaltėliai yra žudikai ar rankinių vagys ar tiesiog žmonės, kurie užlindo eilėje į kiną, jų vis tiek laukia vienas ir tas pats likimas. Smūgis į galvą su veržliarakčiu.

Verdiktas 8/10

Filmas tikrai nėra eilinis. Ko gero, šis filmas išviso nėra komedija. Tai yra žaidimas su mūsų lūkesčiais, kuriais pasinaudojo filmo kūrėjai.  Kritikas teigia jog filmas „Super“ pasibaigia visiškoje anarchijoje, visiškoje betvarkėje, kurioje skatinamas naikinimo impulsas neturintis visiškai jokio kito tikslo, kaip tik sujaukti viską mūsų galvose. Taigi įprasto super herojinio filmo čia galite nesitikėti, nes jo čia tikrai nerasite.

Taip pat skaitykite: Pamišėlių kuopa arba „Savižudžių Būrys“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: