© Eriko Prokopo nuotr. KaunoZinios.lt

Einant pas alkaną briedį į svečius turi būti pasiruošęs bet kam. Juk nežinai ar sočiai ir skaniai pavalgysi, ar būsi suvalgytas pikto ir laukinio miško karaliaus. Ši vieta mane sudomino dar prieš jai atsidarant. Iškaba skelbė apie naują mėsainių restoraną Kaune. Dar vieną vietą, kurioje siūlomi mėsainiai.

Mėsainių restoranas „Alkanas Briedis“ įsikūręs šalia „Romuvos“ kino teatro Laisvės alėjoje. Jo vietoje anksčiau buvo blyninė pavadinimu „Blynčius“. Naujai atidarytoje vietoje, prie įėjimo išrikiuoti keletas baltų staliukų, o ant kelių iš jų puikuojasi laukinio gyvūno ragai. Tai pirmas ženklas gyvūnų mylėtojams ir vegetarams vengti šios vietos.

Užėjęs į vidų kiek nustembu – restorano interjeras nepanašus į laukinę ir neprižiūrėtą girią, kurioje slepiasi briedis. Kol kas „Alkanas Briedis“ labiau primena užkandinę. Užėjus, padavėja man pasiūlo prisėsti. Prie sienos iš vienos pusės išrikiuoti aukšti stalai pavieniams lankytojams, kitoje salės pusėje specialiai tiems, kurie nori nuošalumo, padaryta atskira erdvė. Salės viduryje neišvaizdūs staleliai bei gan nepatogiame aukštyje iškabinti šviestuvai.

Na, šiaip ar taip aš atėjau mėsainių ragauti, tad dėl interjero galima ir atleisti.

005

© KaunoZinios.lt nuotr.

„Alkano Briedžio“ meniu nėra didelis ir yra gan paprastas. Lankstinukas, kurį sudaro septyni mėsainiai – penki su brandintos jautienos maltinuku, vienas vegetariškas ir kitas su vištiena. Brandintos jautienos mėsainių pasirinkimas iš ties gausus. Ddžiausias skirtumas ingredientai: iš visumos išsiskiria „Boso“ mėsainis su kiaušiniu ir šonine, „Texas“ mėsainis su marinuotais jalapenais, barbekiu padažu bei nachos traškučiais. Mėsainių kainos svyruoja nuo 4 eurų iki 6,5. Gėrimų meniu gan kuklus – gaivieji gėrimai, kavos bei arbata. Tiesa, jie turi ir keletą rūšių alaus ir vienos rūšies sidrą kurių meniu nėra. Meniu pasigedau užkandžių – jų išties trūksta.

004

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Mano pasirinkimas – „Alkano Briedžio“ naujiena, „Trijų sūrių mėsainis“, su brandintos jautienos maltinuku, čederio, mocarelos bei ementalio sūriais, karamelizuotais svogūnais, špinatais ir česnakiniu padažu. Dievaži nesuprantu kodėl būtent česnakinis padažas atrodė geriausias pasirinkimas mėsainiui. Jau geriau šis padažas liktų kebabinėse ir picerijose. Jam mėsainyje ne vieta. Kadangi užsisakant mėsainį prie jo nėra patiekiamos jokios bulvytės ar papildomas padažas, užsisakiau prancūziškas bulvytes (1,5Eu) bei briedžio bulvyčių padažą (0,5 Eu).

002

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Nepraėjus 15 minučių mėsainis jau ant mano staliuko. Iškarto į akis krito prancūziškos bulvytės kurios iškart asocijavosi su tomis pačiomis greito maisto užkandinėmis, o jų Kauno mieste yra ir taip per daug. Kaip ir tikėtasi, bulvytės buvo beskonės ir pigios. Na ką gi. Pats patiekimas gan paprastas, tačiau tuo pačiu originalus. Mėsainis atneštas ant medinės lentelės. Paprasta ir skoninga. Užsisakant, padavėja maloniai rekomendavo, jog brandintos jautienos maltinukas būtų iškeptas vidutiniškai. Aš su jos siūlymu sutikau. Maltinukas buvo iškeptas nepriekaištingai, o sultinga jautiena buvo tai, ko ir norisi iš jautienos mėsainio. Sūrių mėsainyje buvo nepagailėta. Ko gero būtų užtekę ir dviejų. Džiugu tai, jog ši vieta siūlo ementalio sūrį. Jis gan retas svečias burgerinėse. Česnakinis padažas mėsainio viduje dar kartą patvirtino mano nuomonę apie jo vietą maisto įstaigose. Jis pačiam mėsainiui nepridėjo jokio žavesio. Briedžio bulvyčių padažas buvo ne kas kita, o česnakinis padažas, tiesa jo skonis nebuvo toks intensyvus.

Už pietus sumokėjau 10,30 Eu. Plius arbatpinigiai. Išėjau sotus it briedis, su viltimi, jog ši vieta sekantį kartą paliks didesnį ir geresnį įspūdį,

003

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 3. „Alkano Briedžio“ akcentas – kokybiška brandinta jautiena. Jos marinatas ir skonis puikiai derasi su mėsainio bandele, tačiau šiai, naujai atsidariusiai vietai labai trūksta meniu patobulinimo. Ko gero labiausiai trūksta užkandžių meniu. Bulvytės galėtų būti naminės, o ne šaldytos. Juk šviežių bulvių metas! Taip pat trūksta padažų pasirinkimo. Juk ne visiems tinka ir patinka tinklinių restoranų kokybės maistas.

Aplinka: 2. Tai, jog restoranas ne pilnai įrengtas rodo tai, jog su atsidarymu buvo paskubėta. Nevalia atsidaryti, o tik po to užbaiginėti interjero kūrimo darbus.

Aptarnavimas: 4. Aptarnaujanti padavėja buvo maloni ir dėmesinga. Tik užėjus į vidų pasisveikino pirma. Maistą atnešė taip pat greitai.

Verta aplankyti: 2. Maisto kainos sąlyginai didelės, o vienintelis kainą kompensuojantis dalykas – jautienos maltinukas. „Vau!” faktoriaus taip pat ko gero nebus. Belieka tik tikėtis, jog su laiku meniu keisis ir tobulės.

Galutinis įvertinimas:

Verdiktas-3

Taip pat skaitykite: Restoranas „Urban“. Mėsainiai, pavasaris ir įpratimo kritika.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: