© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

„Tetulės sriubinę“, pripažinkim, esame įsiminę, kaip „po ketvirtos – už pusę kainos“ ar „čia renkasi nervingos švedbankio (kažkada išgirdau vidinę paslaptį – kad tai – itin nemaloni bankui pravardė, cheche) bobutės“.

Taigi po ankstyvųjų studijų laikų, kai jaunystės meilės jau bučiavos su kitais, manęs niekas nebetempė į tą (bent iš pirmo žvilgsnio) nuobodžią ir močiučišką (taip taip, turi sąsajų su visų taip mylima „Spurgine“) sriubyčių tvirtovę.

Keistai blaivų ir energingą šeštadienio rytą, besidairydamas, kur čia lietinių užkandus, jau buvau beužeinąs į „Alėją“ (apie kurią būtinai kada nors pašnekėsime ir atskirai), tačiau kažkokia nematoma ranka mane sustabdė. „Adamai, Adamai Smithai, čia tu?“ – nedrąsiai tarstelėjau sau mintyse. Tačiau visa išgėrusi liberalizmo dvasia vis dar tebesapnavo „G-Loft“, besimainantį su vienodais Kauno politikų veidais. Supratau: mane kvietė ne Adamas Smithas, ir net ne goduolis Miltonas Friedmanas. Tai buvo kerintis „Sriubinės“ šauksmas. Ta proga ir užėjau.

Iš pradžių net pagalvojau, kad „Tetulės sriubinė“ išsikraustė kur nors kitur (gal tiesiai į švedbankį?, o gal tiesiog iš proto), kadangi čia nebuvo nei pilnų sriubos katilų, nei gausaus skystųjų patiekalų pasirinkimo meniu sąraše, o pavadinimo iškabą puošė „bar“ anglizmas. Visgi vėliau man buvo paaiškinta, kad, matai, savaitgaliais „Sriubinė“ ėmė eksperimentuoti su profiliu, ir čia buvo pradėti vesti žaidimai vaikams, švenčiami jų gimtadieniai. Tikriausiai todėl nuliūdusi vaikštinėjo ir mergina-klounas, tarsi baisiai norėdama, bet niekaip neatsimindama kažkokio genialaus pokšto, skirto keturmečiams.

© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Vieną keistą žinią pakeitė kita džiuginanti: „Tetulės sriubinė“ dirba per naktis! Va tai tau, „Hesburgeri“, žiūrėk, dar prarasi savo konkurencinį pranašumą. Tiesa, per naktį dirbama tik ketvirtadienį-šeštadienį. Aišku, patiekiamas specialus meniu. Juk už brangų darbą naktį reikia kažkaip atsiimti (jei nėra gudrios pamainų schemos). Vis dėlto norint įsitikinti, kad čia dedasi nuo sutemų iki aušros, reikėtų būtinai užeiti ir pamatyti savo akimis: gal tepardavinėjami čipsų pakeliūkščiai, o iš po stalo išimama cigarečių lentynėlė…

Sriubinėje tuo tarpu elgiuosi pakankamai savotiškai, užsisakydamas dvi sriubas: viena – sultinys su koldūnais, kita – čili (nors meniu ji jau praradusi sriubos žymę). Kad sriubos neitų sausai, užsisakau vieną balto lietuviško alaus (berods, už šešis-šešis penkiasdešimt, žodžiu, jau brangiau grybo).

Kalbant objektyviai, sultiniui neblogą įvertinimą sukūrė jo kaina (4,5 lt), o taip pat ir visai padorus kiekis. Po jo neišeitum pilnas kaip iš krišnaistų, bet bent jau puspilnis kaip iš tos pačios spurginės. Plūduriavę koldūnai priminė „Vici“, kuriuos šiaip jau esu mėgėjas kepti.

Čili troškinuką tuo tarpu galėtų gelbėti nebent jo kiekis: vėlgi įtartinai pilnas dubenėlis. O šiaip, nors esu valgęs ir prastesnių variantų, šis kiek per riebus, neturi aiškumo, ar labiau tirštas, ar skystas, faršas ne visad maloniai paskęsta kituose ingridientuose, taip ir neišreiškęs save. Bent jau sūrio buvo. Bet 8,5 lito nevertas.

© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 3 Patartina čia vis dėlto lankytis ne savaitgaliais. Tada gausite gausesnį sriubų asortimentą. Šiaip jau „Tetulės sriubinė“ – tikrai ne ta vieta, kur galima nusinuodyti, kita vertus, kažkokių slaptingų tūzų jos suknelėje rasti irgi sunku.

Aplinka: 2 Aplinka prastesnė nei maistas. Tiesiog pakankamai didelė erdvė pakankamai tradiciniams pietums turėti. Mažai žaismo ar bent jau sumeluoto jaukumo.

Aptarnavimas: 3 Dedam minusą už tai, kad paklausė, kodėl aš viską fotografuoju (nemėgstu būti demaskuotas, o tada ir su aptarnavimu, blogąja prasme, persistengia). Laikau netaktu imperatyviai liepti atsakyti, kodėl tu fotografuoji tai, kas tau šauna į galvą. Regis, valgymo metu kavinė tampa viešąja erdve, kurioje gali elgtis laisviau nei Centrinės žvalgybos būstinėje.

Verta apsilankyti: 4 Kodėl gi ne, sakyčiau abejojantiems. Juk ją rasi tik Kaune. O dar tie intriguojantys pietūs naktį. Tik turbūt šviesos čia niekas neišjungs…

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: