Serialo "Taboo" kadras

XIX a. pradžią perteikiantis serialas „Taboo“ itin greitai sau vardą užsitarnavusi ir žaibišku greičiu populiarėjanti drama, prie kurios prisidėjo vienas geriausių naujosios kartos aktorių Tom Hardy.

Verta paminėti, kad Tom Hardy prie šio projekto prisideda ne tik kaip aktorius, bet ir kaip scenaristas. Sprendžiant pagal pirmuosius tris serialo epizodus, galima teigti, kad seriale intrigos tikrai netruks, tačiau pradžioje pati istorija vystosi gan lėtai, tad serialas galimai patiks tik turintiems kantrybės. Pirmajame sezone numatomi 8 epizodai.

Prieš pradedant žiūrėti šį serialą, reikia būti pasiruošusiam didžiąją serialo laiko dalį stebėti Tom Hardy. Jei nemėgstate šio aktoriaus, nepatartina žiūrėti šio serialo, kadangi tai absoliučiai jo šou. Didžioji šios dramos laiko dalis ir kameros yra nukreiptos būtent į šį aktorių.

Tom Hardy atlieka James Keziah Delaney vaidmenį, kuris buvo laikomas išprotėjusiu ir mirusiu kažkur Afrikoje, iki kol visų nuostabai jis pasirodo savo tėvo laidotuvėse taip sukeldamas tam tikrą sumaištį. Itin nustebinti lieka James sesuo Zilpha ir jos vyras Thorne, kadangi jie tikėjosi pasiglemžti tėvo palikimą ir jiems jau buvo pažadėtas didelis užmokestis už itin pavojingą Nootka Sound salą, kuri randasi Kanados vakarų pakrantėse. Šią salą jie būtų paveldėję ir rytų Indijos kompanija būtų už ją dosniai sumokėję, tačiau išnyra netikėtasis faktorius – James ir sugadina jų planus pasirodydamas gyvas ir sveikas. Tėvo testamente, visas likęs tėvo turtas užrašytas būtent jo sūnui.

taboo 2

Serialo “Taboo” kadras

Pradžioje „Taboo“ stipriai intriguoja mistika ir pavojais, kurie supa paslaptijgają Nootka Sound salą ir James ryšius su jo seserimi Zilpha, tačiau kiek vėliau pereinama prie pačio James istorijos, jo netikėto sugrįžimo ir užsispyrimo parduoti nelemtąją salą, dėl kurios rytų Indijos kompanija pasiruošusi net žudyti.

Įdomi šio serialo pusė yra užslėptoji James Keziah Delaney vaidmens antžmogiški pusė. Kol kas jis nėra vaizduojamas lyg paprastas mirtingasis. Jis gali būti miręs, galbūt apsėstas dvasių. Jis mato mirusių žmonių įskaitant savo mirusios motinos vaizdinius, bet kol kas jos vaidmuo šioje dramoje ne itin aiškus.

taboo-promo-videos

Serialo “Taboo” kadras

Taip pat neaiškios ir James turimos galios. Kol kas žinome tik tiek, kad apie James sklinda įvairios istorijos, kaip žudymas, kanibalizmas, prisikėlimas iš numirusių, išprotėjimas ir neaiškus vaidmuo Afrikoje. „Taboo“ iš šalies gali pasirodyti kiek gluminantis, po pirmųjų trejų šios dramos epizodų. Taip yra dėl to, kad naratyvo aspektai yra vienu metu ir intriguojantys ir blaškantys. Kad ir koks geras aktorius yra Tom Hardy, bet netgi jis turi problemų atskleidžiant antgamtinę šio serialo pusę. Sunku pasakyti ar šie mistiniai genčių istorijos aspektai „atsipirks“.

tom-hardy-taboo-pic

Serialo “Taboo” kadras

Šiam serialui talentingų aktorių tikrai netrūksta. Tikriausiai užtenka paminėti Franka Potente, David Hayman ir Jonathan Pryce. Talentingų žmonių komanda savo passirodymu nuvilti tikrai neturėtų, tad jei norite įdomios dramos su itin stipriais aktoriais, „Taboo“ turėtų būti jūsų pasirinkimas.

Verdiktas 8/10

Kol kas galime džiaugtis, kad šioje dramoje galime stebėti puikią Tom Hardy vaidybą ir tikėtis, kad šio tipo istorinė drama išliks verta žiūrovų dėmesio. Kas laukia šios serialo ateityje, pasakyti sunku. Nepaisant to, kad istorija kol kas vystosi ne itin dideliu greičiu, reikia tikėtis, kad ši besivystanti drama išaugs į kažką didesnio ir gražesnio.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių Tom Hardy kino vaidmenų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: