BewhY / socialinių tinklų nuotr.

Šiame išprotėjusiame globaliame pasaulyje, Pietų Korėjos POP muzika susilaukia vis daugiau dėmesio bei pripažinimo iš Amerikos bei Europos muzikos pramogų pasaulio nei kada nors anksčiau. Daugybė fanų visame pasaulyje dalinasi savo mylimų Pietų Korėjos atlikėjų dainų versijomis  ir choreografija.

Daugelis žmonių mano, kad Pietų Korėjos muzikos populiarumo pradžia buvo 2012 metai, kai atlikėjas PSY išleido komišką muzikinį klipą „Gangnam Style“ ir žmonės jį peržiūrėjo virš trijų milijardų kartų „Youtube“ svetainėje, tačiau Pietų Korėjos muzikos pakilimo pradžia prasidėjo 1990- ųjų pabaigoje bei 2000 – ųjų pradžioje, to meto atlikėjai: H.O.T, Baby Vox ir Boa (2002) išpopuliarėjo Kinijoje ir Japonijoje bei kituose Azijos regiono šalyse. 2008 – 2011 metais Pietų Korėjos muzika susilaukė nemažo susidomėjimo iš Vakarų ir tik praėjus keliems metams atlikėjai PSY ir BTS tapo globaliniu reiškiniu vakaruose.

Pietų Korėjos muzikos pasaulis turi milžinišką skaičių įdomių grupių bei atlikėjų, tad, norime pristatyti bent dalį jų ir pasiūlyti pasižiūrėti įspūdingiausius klipus bei pasirodymus.

10. BewhY

BewhY yra Pietų Korėjos reperis, laimėjęs muzikinį realybės šou „Show Me The Money“ 2016 – aisiais bei pradėjęs veiklą 2014 – aisiais išleidęs singlą „Waltz“ , kuris neužėmė jokios vietos Korėjos muzikos topuose, o sėkmingiausias albumas yra „The Blind Star“, kuris Gaon albumų topuose užima 13 vietą. Praėjusiais metais, reperis koncertavo Niujorke bei galvoja įkurti savo muzikos įrašų kompaniją. Nepaisant reperio įvaizdžio, jis yra tikintis ir mano, jog muzikoje yra milžiniška galia, kurią valdo angelai.

9. Hyolyn

Hyolyn yra buvusios merginų grupės SISTAR narė, kurios garsėdavo savo puikiomis kūno formomis ir linksmomis vasariškomis dainomis bei itin ryškiais ir spalvingais klipais. Hyolyn savo solinę veiklą pradėjo 2013 metais išleisdama pirmąjį albumą „Love & Hate“, kuris užėmė garbingą 5 vietą savaitės Gaon albumų topuose.

8. NCT (Neo Culture Technology)

Pietų Korėjos muzikos įrašų kompanijos „SM“ suformuota grupė, kuri veikla pradėjo 2016 metais išleisdama du singlus „The 7th sense“ ir „Without U“. „SM“ kompanijos įkūrėjas Lee Soo Man buvo prasitaręs, kad šioje grupėje bus labai daug narių, kurie susiburs į komandas, kurios reprezentuoja vienybę, savo miestą ar šalį. Šiandien grupę sudaro 18 narių, kurie susiskirstę į keturias grupes: NCT U, NCT 127, NCT Dreams ir NCT China.

7. GFriend

GFriend – šešių merginų grupė, kuri garsėja savo sudėtinga choreografija pasižyminčiais šokiais bei nuostabiais muzikiniais klipais, kuriuose akcentuojama gamta bei grupės narių draugystė. Grupė savo veiklą pradėjo 2015 metais su daina „Glass Bead“ ir tapo labai populiari Pietų Korėjoje.

6. Jeon Soyeon

Pietų Korėjos reperė žinoma kaip merginų grupės G-idle lyderė, savo veiklą pradėjo 2016 metais dalyvaudama muzikiniame realybes šou „Produce 101“ ir užimdama 20 vietą, kas reiškia, kad ji nepateko iš 12 narių sudarytą merginų grupę „IOI“. Tais pačiais metais ji dalyvavo kitame realybės šou „Unpretty Rapstar“ trečiajame sezone, kuriame ji išbuvo iki pusfinalio, tačiau šio šou nelaimėjo.

5. Chungha

Chungha yra Pietų Korėjos atlikėja žinoma kaip buvusios merginų grupės „IOI“ narė, kurios laimėjo muzikinį realybės šou „Produce 101“, kuriame merginos varžėsi dėl vienintelio prizo – patekti į iš 12 narių sudarytą muzikos grupę ir pasirašyti sutartį su YMC muzikos įrašų kompaniją 10 mėnesiui. Šiame realybės šou atlikėja išgarsėjo savo plastiškais kūno judesiais. Vienas iš geriausių Chunghos klipų yra „Roller Coaster“, kurį peržiūrėjo 29 mln. žmonių „Youtube“ svetainėje.

4. Dreamcatcher

Dreamcatcher yra „HappyFace“ kompanijos merginų grupė. Dreamcather sudaro septynios merginos, kurios 2014 metais debiutavo „Minx“ pavadinimu, vėliau persivadino į Dreamcatcher, garsėjančią savo šiurpiais klipais ir išskirtiniu roko muzikos stiliumi. 2017 metų sausio 17 dieną jos išleido debiutinį singlą ir muzikinį klipą „Chase Me“, kuriame septynios merginos yra viešbučio fantomės, kurios nesutaria su neseniai atvykusiu vaiduoklių medžiotoju: vaiduokliai pokštauja, užrakina duris bei kelia košmarus naktį. Šios klipo įdomumas yra tas, kad kiekviena atlikėja kelia vis kitokį košmarą, kurie suteikia klipui išskirtinę istoriją.

3. Jo Woochan, Park Hyunjin and Achillo

Jo Woochan, Park Hyunjin ir Ačilo yra trys reperiai iš Cube ir Starship kompanijos projekto „OG School“ žinomi kaip 13 – mečiai repo genijai, šių metų sausio pradžioje išleidę singlą „OGZ“. Grupės nariai dalyvavo įvairiuose repo konkursuose, kaip „Show Me The Money“ , kuriuose grupės narys Jo Woochan varžėsi su perpus vyresniais reperiais bei kitas narys Park Hyunjin laimėjo „K-Pop Star“ konkursą. Įdomiausias grupės faktas yra tas, kad jie visi yra gimę 2005 metais.

2. Red Velvet

Penkių merginų grupė iš SM kompanijos išsiskirianti ne tik muzikiniais klipais bet originaliais albumų bei dainų pavadinimais: kai kuriuose pavadinimuose yra žodžiai: Red – spalvota, miela, vasara, linksma bei Velvet – liūdna, rimta, graudi ar net baugi, taip galima apibūdinti 2017 metais lapkričio mėnesio viduryje išleistą klipą „Peekaboo“, kuriame merginos kviečiasi picos išvežiotąją ir su juo žaidžia įvairius žaidimus, kurie perauga į smurtą. Šių metų balandžio mėnesio pradžioje grupė taip pat koncertavo Šiaurės Korėjoje kartu su kitais Pietų Korėjos atlikėjais.

1. BTS

2013 metų šiltą birželio 12 dieną debiutavo septynių vaikinų grupė BTS liet. Neperšaunami skautai, kurią suformavo „Big Hit“ kompanija. Grupė daugybę metų bandė prasimušti muzikos industrijoje ir nuo 2016 -ųjų metų tapo labai populiari Pietų Korėjoje, vėliau visame pasaulyje. Taip pat ši grupė yra laimėjusi daugybę muzikos apdovanojimų tokius kaip „Azijos artistų apdovanojimai: 2017 Geriausio artisto apdovanojimas“, „2018 MTV Millenials apdovanojimai: K- Pop revoliucijos ir Metų fanų klubo apdovanojimai“. Taip pat BTS tapo Pietų Korėjos grupė užima aukščiausias „Billboard“ Amerikos bei Europos muzikos topų vietas. Viena iš žinomiausių grupės dainų yra „Blood, Sweat, Tears“, kurios klipą peržiūrėjo 351 mln. „Youtube“ svetaines lankytojų.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių Ukrainos muzikos grupių ir atlikėjų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: